Home

Overige

Mijn account

Spirituele Expo Mol
Zondag 2 oktober 2022
Koop hier je tickets!

PREVIEW // Jouw Ascendanthoroscoop voor 2022 - 2023

Astrologie
Bloom
17/08/2022
PREVIEW // Jouw Ascendanthoroscoop voor 2022 - 2023

De Ascendant is volgens de astrologie een samenkomst van tijd en ruimte. Om de Ascendant te berekenen moeten we immers de geboortedatum, de precieze geboorteplaats en het exacte geboorte-uur van de geborene kennen. De Ascendant bepaalt hoe we ons aan de buitenwereld tonen, hoe we op onze omgeving overkomen. Het is alsof wij als mens een masker dragen in de buitenwereld. Op die manier kunnen we in contact komen met andere mensen. Dit masker (de Ascendant) schermt de ware ‘ik’ af van de omgeving. Ontdek wat de komende twaalf maanden voor jou in petto hebben in de volledige Ascendanthoroscoop voor 2022 én 2023 of krijg een voorproefje in deze gratis preview!

De Ascendant bepaalt volgens de astrologie tal van individuele kenmerken, zoals onze fysieke verschijning, de algemene gezondheidstoestand, de zwakke plekken op fysiek vlak, de vermoedelijke constitutie, de kleur van het haar en de ogen, de gestalte en het gewicht. Uiteraard moet men hier abstractie maken van het ras en rekening houden met erfelijkheidsfactoren. Zo zijn Tweelingascendanten gemiddeld langer dan andere mensen, Stierascendanten kunnen geblokt van constitutie zijn enz…, dit natuurlijk allemaal binnen de familietendensen. De Ascendant kan bepalen welke kleuren bij ons passen en hoe deze onze persoonlijkheid versterken.

Bereken eenvoudig je Ascendant

Banner Geboortehoroscoop Persoonlijke Horoscoop Bloom 2020gif

In welke thema's mag jij je het komende jaar verdiepen volgens jouw Ascendant? En wat ligt er voor jouw op stapel de komende twaalf maanden? Ontdek het in jouw persoonlijke Ascendanthoroscoop voor 2022 én 2023!

Lets' go!

Stap 1: bereken in welk sterrenbeeld (of beter ‘dierenriemteken’) jouw Ascendant stond op het moment van je geboorte via de handige Bloom-calculator.

Stap 2: lees hieronder de tekst die op jou van toepassing is op basis van de uitkomst van de Bloom-calculator. Heb je bijvoorbeeld in je geboortehoroscoop je Ascendant in het teken Leeuw staan, lees dan de rubriek ‘Ascendant in Leeuw’.

Ascendant in Ram

Sterrenbeeld Ram Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Het accent ligt het volgende jaar voor jou als Ram-Ascendant op persoonlijke groei en ontwikkeling. Je leert ontzettend veel op je werk, in je relatie en binnen je vriendenkring. Er gebeurt veel in de wereld en dat zorgt eveneens voor nieuwe inzichten. De kans is groot dat je anders tegen zaken aan gaat kijken en dat je veranderingen in je leven aanbrengt. Met name planeet Jupiter ondersteunt je bij dit proces en zorgt ervoor dat er mooie kansen op je pad komen om met jezelf aan de slag te gaan.

Groeitip!

Wees niet bang voor veranderingen en zie fouten als een leerproces. Volg vooral je intuïtie wanneer je voor belangrijke keuzes staat, dan pas maak je als mens een groeiproces door.

Lees hier je volledige Ascendant Horoscoop 2022-2023

Ascendant in Stier

Sterrenbeeld Stier Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Het spanningsveld tussen de planeten Saturnus en Uranus is voor de Stier-Ascendanten voelbaar tot en met december 2022. Dat werkt niet alleen innerlijke onrust in de hand, het zorgt ook voor onzekerheid en spanningen op je werk en in je leven. De maanden erna wordt het gelukkig een stuk kalmer voor jou. Nog steeds heb je met de nodige veranderingen te maken, alleen krijg je stilaan het gevoel dat je zelf meer en meer de richting bepaalt. Tussen juni en augustus 2023 sta je onder invloed van de benefieke Jupiter en dat verbetert je leven op meerdere fronten. Vanaf dan ben je weer beter in staat om te genieten.

Groeitip!

Wees niet bang om knopen door te hakken, hoe onzeker de toekomst ook is. Volg hierin je gevoel en durf jouw pad te kiezen. Stap uit je comfortzone en zie wat dit je oplevert.

Lees hier je volledige Ascendant Horoscoop 2022-2023

Ascendant in Tweelingen

Sterrenbeeld Tweelingen Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Tot en met maart 2023 sta jij als Tweelingen-Ascendant onder invloed van de rode planeet, Mars, die tussen november 2022 en januari 2023 ook nog eens retrograde (schijnbaar achterwaarts) loopt. Gedurende deze periode wordt er op meerdere fronten actie en initiatief van je gevraagd. Het is belangrijk dat je je angsten overwint en niet langer twijfelt aan jezelf. Een hele uitdaging misschien, maar uiteindelijk weet je jezelf te overtreffen wanneer je daar gehoor aan geeft en ben je in staat je leven te verbeteren. Het is dus absoluut de moeite waard.

Groeitip!

Ben je over bepaald aspecten in je leven niet tevreden of haal je er geen plezier en voldoening meer uit? Kom dan in actie. Neem het heft in eigen hand en verander wat je niet langer wilt.

Lees hier je volledige Ascendant Horoscoop 2022-2023

Ascendant in Kreeft

Sterrenbeeld Kreeft Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Tot en met januari 2023 staan je familie en gezin centraal als je geboren bent onder een Ascendant in Kreeft. Je mag rekenen op allerlei ontwikkelingen op dit vlak. Daarbij krijg je ook de kans om problemen op te lossen binnen je familiale kring. Vanaf april 2023 gaat er iets veranderen met betrekking tot je job of studie. Het is belangrijk om vanaf dan je tijd en energie daarin te steken en je omstandigheden verder te verbeteren. Hectische maanden worden komend jaar afgewisseld met rustige maanden, waardoor je de tijd krijgt om zaken te verwerken en voor jezelf op een rijtje te zetten.

Groeitip!

Wees niet bang om lastige gevoelens en emoties te doorvoelen. Je hebt er de kracht voor en je wordt ervoor beloond. Maak verder werk van je carrière in 2023. Verbeter het voor jezelf.

Lees hier je volledige Ascendant Horoscoop 2022-2023

Ascendant in Leeuw

Sterrenbeeld Leeuw Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Vanaf februari 2023 zijn er veranderingen op komst binnen je relatie of liefdesleven als jouw Ascendant zich in Leeuw bevindt. Het hangt ontzettend af van de status van je relatie of liefdesleven hoe dit verder gaat uitpakken. Van september 2022 tot en met januari 2023 ben je vooral met je job of studie in de weer. Er kan de nodige onrust of onzekerheid zijn en dat houdt jou als Leeuw-Ascendant flink bezig. Rust en verbetering mag je vanaf mei 2023 verwachten. Vanaf dan is er heel veel duidelijk geworden, zijn er belangrijke knopen doorgehakt en komt je leven in rustiger vaarwater terecht.

Groeitip!

Blijf kalm en rustig in de storm. Check feiten en onderzoek wat er werkelijk gaande is, dan maak je de juiste keuzes en beslissingen.

Lees hier je volledige Ascendant Horoscoop 2022-2023

Ascendant in Maagd

Sterrenbeeld Maagd Horoscoop Maandhoroscoop Jaarhoroscoop Bloom Eigenschappen

De nodige veranderingen staan op stapel en dat vind je als Maagd-Ascendant niet gemakkelijk. Je weet graag waar je aan toe bent en je houdt niet van onzekerheden. Toch ontkom je er niet aan en het mooie is - wanneer je er voor open kunt staan - wordt het er alleen maar beter op! Vooral tussen januari en mei 2023 mag je rekenen op mooie ontwikkelingen waar je naar uit kunt kijken. Voor die tijd worden wel keuzes en beslissingen van je gevraagd en wanneer je dat doet, wordt 2023 een bijzonder jaar.

Groeitip!

Zorg dat je niet het slachtoffer van de omstandigheden wordt. Neem zelf het heft in eigen handen en stippel zelf de richting in je leven uit.

Lees hier je volledige Ascendant Horoscoop 2022-2023

Ascendant in Weegschaal

Sterrenbeeld Weegschaal Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Je staat als Weegschaal-Ascendant de komende twaalf maanden onder uitdagende planeetinvloeden. Dankzij de kosmische steun kom je goed door alle wereldgebeurtenissen en ontwikkelingen heen. Dat wil niet zeggen dat het saai of voorspelbaar wordt. Integendeel. Er komen allerlei kansen en mogelijkheden op je pad, die je zou moeten zien en grijpen. Dan kun je je leven meer en meer naar wens vorm gaan geven. Zaken of mensen die niet goed voor je zijn, mag je loslaten, zodat je steeds dichter bij jezelf en je gewenste leven komt te staan.

Groeitip!

Bewaak je balans, dat is ontzettend belangrijk voor je. Je krijgt verder mooie kansen op je pad, laat die niet aan je voorbij gaan. Grijp de mogelijkheden die je leven beter maken.

Lees hier je volledige Ascendant Horoscoop 2022-2023

Ascendant in Schorpioen

Sterrenbeeld Schorpioen Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Voor jou als Schorpioen-Ascendant staan er heel wat veranderingen op stapel die betrekking hebben op je financiën en carrière. Je wordt uitgedaagd om hier creatieve oplossingen voor te vinden. Vooral november 2022 tot en met april 2023 zien er uitdagend uit. Vanaf mei 2023 kom je in stabieler vaarwater terecht en mag je je aan nieuwe kansen en mogelijkheden verwachten die je met beide handen zult aangrijpen. Je hebt dan veel geleerd van de afgelopen maanden en je weet beter wat je werkelijk wilt.

Groeitip!

Laat je niet door alle ontwikkelingen ondermijnen, onderschat je eigen creativiteit en inventiviteit niet. Weet dat dit ook nieuwe kansen met zich meebrengt.

Lees hier je volledige Ascendant Horoscoop 2022-2023

Geïntrigeerd door astrologie?
Woon de lezing van astroloog Paul Van Egghen bij op 14 december 2022

Ascendant in Boogschutter

Sterrenbeeld Boogschutter Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Door allerlei veranderingen en ontwikkelingen in de wereld gaat ook jouw leven als Boogschutter-Ascendant er anders uitzien. Vooral op carrièrevlak kan het nodige gaan veranderen. Het is belangrijk dat je voor jezelf helder krijgt hoe je graag jouw leven zou ingericht zien. Trek hiervoor voldoende tijd uit. Zie het als een nieuwe kans om je carrière een twist te geven of volledig opnieuw in te richten. Je partner of bepaalde familieleden kunnen je zorgen baren. Gelukkig weet jij ze de komende maanden uitstekend te ondersteunen.

Groeitip!

Twijfel niet aan je talenten, kennis en ervaring. Daarmee ondermijn je jezelf onnodig. Vergeet ook je eigen behoeften niet, maak tijd vrij voor je hobby’s en goede vrienden.

Lees hier je volledige Ascendant Horoscoop 2022-2023

Ascendant in Steenbok

Sterrenbeeld Steenbok Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Door een mooi aspect tussen de planeten Pluto en Neptunus, waar jij als Steenbok-Ascendant een aantal maanden door wordt beïnvloed, ga je je steeds meer interesseren voor spiritualiteit. Voor je gezondheid duik je in de wereld van complementaire geneeswijzen, waardoor er een wereld voor je open gaat. Je bent minder met je carrière of andere verplichtingen bezig en je krijgt andere prioriteiten. Op deze manier kun jij je leven komend jaar verrijken en verdiepen. Je leert ontzettend veel bij.

Groeitip!

Durf uit je comfortzone te treden en ontdek nieuwe werelden en mensen. Houd niet vast aan het oude, daar word je alleen onrustig van. Sta open voor het onbekende.

Lees hier je volledige Ascendant Horoscoop 2022-2023

Ascendant in Waterman

Sterrenbeeld Waterman Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Tot en met december 2022 krijg jij als Waterman-Ascendant nog duidelijk te maken met de invloed van het vierkantsaspect tussen planeten Saturnus en Uranus. Je kunt het gevoel hebben dat je wereld op z’n kop staat en soms is dat ook zo. Gelukkig betekent dit ook dat je in staat bent veranderingen aan te brengen waar jij dat wilt. Daar heb je de kracht voor. Vanaf mei 2023 kun je grootse successen boeken, vooral op het vlak van je carrière. Ook mag je dan rekenen op flitsende nieuwe inzichten die je leven verrijken.

Groeitip!

Zie alle veranderingen en ontwikkelingen in je leven als kansen op een nieuw begin. Doemdenken kun je beter laten, daar schiet je totaal niets mee op. Dat ondermijnt je.

Lees hier je volledige Ascendant Horoscoop 2022-2023

Ascendant in Vissen

Sterrenbeeld Vissen Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop

Als Vissen-Ascendant geniet je van september tot en met november 2022 en van mei tot en met augustus 2023 de steun van de planeten Neptunus en Pluto. Dit stelt je in staat je los te maken van mensen en situaties die niet meer bij je passen. Loslaten gaat je goed af onder deze invloed en je krijgt de kans om je leven opnieuw in te richten. Vanaf april 2023 vervoegt de planeet Saturnus zich in jouw ascendantteken, waardoor je focus meer op je job, studie of carrière komt te liggen. Op deze fronten kan je een mooie groei bewerkstelligen.

Groeitip!

Volg je intuïtie bij iedere vervolgstap die je het komend jaar wilt zetten. Ook al lijkt het gek of niet op z’n plek, het heeft echt z’n reden. Durf daar blind op te vertrouwen.

Lees hier je volledige Ascendant Horoscoop 2022-2023

Word ook Bloom'er
En krijg toegang tot ons volledige archief astrologie-artikelen!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Column

Het pad naar geluk? Verbind jezelf met je innerlijke godheid

Degenen die geboren werden na 1950 zijn gevoeliger voor momenten van intense kou, kokende hitte of…

Lees meer
Astrologie

PREVIEW// Jupiter Horoscoop 2022-2023: waar liggen je kansen op groei en financieel succes?

D e grootste planeet van ons zonnestelsel, Jupiter, symboliseert overvloed, optimisme en wijsheid.…

Lees meer
Gelukkig Leven

Verdergaan, hoe doe je dat?

Verder gaan. Het is verre van evident, zeker als je nogal wat emotionele bagage meedraagt. Jezelf…

Lees meer
Bloom 7 - 2022

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2022, jaarhoroscoop 2022, ascendanthoroscoop 2022, je Chinese horoscoop 2022,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom