Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Welke obsessie ervaar jij volgens je sterrenbeeld?

Astrologie
Bloom
10/06/2021
Welke obsessie ervaar jij volgens je sterrenbeeld?

We hebben allemaal wel een paar vreemde gewoontes en zijn allemaal wel ergens extra gevoelig voor of ervaren een fixatie op een bepaald iets. Er is altijd een bepaald onderwerp dat ons dieper raakt. Een onderwerp dat ons fascineert en obsedeert. Om de jouwe te ontdekken, dien je op de hoogte te zijn van de verborgen obsessies van je sterrenbeeld. Ontdek hier per sterrenbeeld door wat jij precies geobsedeerd bent.

Ieder van ons heeft wel een zwakte voor iets. Of het nou gaat om juwelen, dure auto’s of een postzegel verzamelwoede. Een obsessie heeft iedereen. Allemaal hebben we bepaalde karaktereigenschappen in ons die afhangen van ons sterrenbeeld.

Benieuwd waar jij een zwak voor hebt volgens je dierenriemteken?

Obessie Sterrenbeeld Bloom Web 2021 zijkant

Ram

Het sterrenbeeld Ram raakt snel geïnspireerd en stampt daardoor meerdere projecten uit de grond. Rammen willen genieten van het leven, maar tegelijkertijd willen ze ook iets blijvends neerzetten. Als Ram spring je van de hak op de tak en je eindeloze energie laat jou veelal toe dit te doen. Toch zal je ook als Ram vroeg of laat kennismaken met je eigen grenzen.

Rammen zijn namelijk obsessed met tijd. Ze hebben altijd het idee dat ze niet genoeg tijd hebben. Acht uren slapen per nacht is dan ook een doodzonde in hun ogen. Ze willen zoveel mogelijk uit hun dag halen en lopen soms iets te hard van stapel. Onthoud Rammen: ook jullie hebben jullie slaap broodnodig.

Stier

De aardse Stier heeft zonder meer een zwak voor stabiliteit en wil het gevoel ervaren iets te bezitten. Hierdoor ontstaat overdreven hebzucht. Stieren zijn geobsedeerd door het vergaren van vermogen en zijn bereid veel op het spel te zetten om hun spaarrekening aan te vullen. Hierdoor verliezen ze de nadelige gevolgen van hun gedrag wel eens uit het oog. Een Stier is namelijk bereid tot het uiterste te gaan om zijn hebzucht te vervullen. In een relatie zijn Stieren geobsedeerd door hun partners. Als een Stier ruzie heeft met zijn/haar partner kan dit voor afwijkend gedrag zorgen. Stieren zien, onbewust, ook hun partner als bezit en dit kan voor problemen zorgen binnen een liefdesrelatie.

Tweelingen

Niet zozeer een obsessie, maar eerder een verborgen irritatie. Tweelingen fixeren zich op in hun ogen 'minder pientere' mensen en ze raken behoorlijk geïrriteerd als ze vaker dan nodig in contact komen met zulke mensen. Tweelingen hebben de neiging verliefd te zijn op zichzelf. Ze vinden zichzelf beter en kijken snel neer op iemand die niet voldoet aan hun eisen. Een Tweeling heeft echter niet door dat de eisen die hij/zij stelt aan een geliefde of een vriend onnoemelijk hoog liggen.

Obessie Sterrenbeeld Bloom Web 2021 zijkant 2

Kreeft

Kreeften zijn emotionele wezens en hechten niet alleen waarde aan de relaties in hun leven, maar ook aan de spullen die ze tijdens hun leven verzameld hebben. Kreeften hebben een zwak voor herinneringen en voorwerpen met emotionele waarde. Een Kreeft gooit nooit zomaar iets weg. Als er een betekenis, een verhaal of een emotie aan een voorwerp verbonden is, dan kan de Kreeft er geen afstand van doen.

Het huis van een Kreeft staat boordevol met spulletjes. Zelf zien ze niet in dat dit gedrag problematisch kan worden als het naar verzamelwoede begint te neigen. Een Kreeft een helpende hand aanreiken heeft ook geen zin.

Leeuw

De Leeuw is geobsedeerd door het idee van verraad. In een relatie is een Leeuw daarom extra jaloers en uiterst wantrouwend tegenover collega’s en vrienden. Leeuwen houden voet bij stuk en verbreken het contact met geliefden, familie of vrienden zodra ze vermoeden dat ze verraden zijn geweest.

Diep vanbinnen is de Leeuw bang voor eenzaamheid. Ze willen omringd worden door dierbaren, maar tegelijkertijd kan hun wantrouwen ze parten spelen. Leeuwen beseffen niet dat ze vaak zelf de oorzaak zijn van hun eenzaamheid.

Maagd

De detaillistische Maagd houdt van een schone, nette omgeving en slaat geregeld aan de schoonmaak. Maagden zijn erg nauwkeurig en spotten een vlek van mijlenver. Een Maagd is gefixeerd op een schone omgeving. Perfectionisme is hem/haar allerminst vreemd, ook in zijn/haar job. Vele Maagden hebben daarom te kampen met smetvrees. Maar... in tegenstelling tot hun smetteloze woonkamer verlopen de gedachten van een Maagd vrij chaotisch. Maagden analyseren alles en piekeren nachtenlang over eventuele steekjes die ze hebben laten vallen in bijvoorbeeld hun dagelijkse leven, op de werkvloer of in hun privéleven. Probeer komaf te maken met al dat gepieker!

Obessie Sterrenbeeld Bloom Web 2021 zijkant 3

Weegschaal

Rechtvaardigheid draagt een Weegschaal hoog in het vaandel, maar een Weegschaal wil tegelijkertijd altijd zijn gelijk krijgen. Een Weegschaal kan niet verkroppen dat hij ongelijk heeft. Weegschalen analyseren een kwestie net zolang totdat ze een manier vinden om hun gesprekspartner erop te wijzen dat hij/zij toch verkeerd is. En hier ligt de bron van het tegenstrijdige karakter van de Weegschaal. Rechtvaardigheid is belangrijk zolang het maar in hun voordeel draait.

Schorpioenen

Geobsedeerd door perfectie. Schorpioenen leggen de lat hoog en nemen geen genoegen met minder. Als een Schorpioen zich stort op een project, dan zijn kosten noch moeite gespaard om het project tot in de puntjes te verzorgen. Niets ontgaat een Schorpioen en hij deinst er niet voor terug om zijn ongezouten mening te geven als iets hem niet bevalt. Schorpioenen zijn namelijk niet alleen streng voor zichzelf, maar ook voor hun omgeving. Dit zorgt ervoor dat veel relaties van de Schorpioen op de klippen lopen. Ook seksueel kan er sprake zijn van 1 of andere obsessie.

Boogschutter

Dit teken is geobsedeerd door geld… van andere mensen. Als een Boogschutter kan profiteren, dan zullen ze dat ook doen. Boogschutters vinden zichzelf niet gemaakt om te werken en zien zichzelf op een niveau van intelligentie en schoonheid dat alle grenzen overschrijdt. Boogschutters trouwen vaak voor een gemakkelijker leven en niet uit liefde. Boogschutters zijn intelligente wezens die zonder moeite iedereen voor hun karretje weten te spannen.

Obessie Sterrenbeeld Bloom Web 2021 zijkant 4

Steenbok

Een Steenbok heeft graag de touwtjes in handen. Ze verliezen niet graag de controle en ze kunnen depressief raken als dit wel het geval is. Steenbokken houden van plannen maken. Alles in hun leven is al uitgestippeld, van hun huwelijk tot pensioen. Ze plannen alles uit voor op de lange termijn. Ze zijn zich er echter niet van bewust dat het lot soms rare wendingen kan nemen en roet in het eten kan gooien. Een gouden raad voor de Steenbokken is om meer te leven in het 'nu' en het leven te nemen zoals het komt.

Waterman

Watermannen laten niet snel iets los. Als ze het idee hebben dat iemand ze onrecht heeft aangedaan, dan zullen ze diegene achtervolgen en martelen met allerlei vragen en feiten totdat diegene welhaast een zenuwinzinking krijgt. Een Waterman is oplettend en vergeet niet snel iets. Ze hebben paranoïde neigingen als ze hun gelijk willen halen. Een Waterman moet leren het verleden te laten rusten. Ze zijn geneigd oude koeien uit de sloot te halen als ze een punt proberen te maken. Maar ze brengen met dit gedrag, onbewust, hun relaties alleen maar meer schade toe.

Vissen

Een Vissen gelooft heilig in bijgeloof en bovennatuurlijke verschijnselen. Zelfs zo erg dat het voor sommige Vissen een verslavende obsessie wordt. Een Vissen zal niet snel onder een ladder doorlopen en het getal 13 te allen tijde vermijden. Vissen zijn daarnaast ontzettend bang voor eenzaamheid. Ze zullen alles accepteren om maar niet alleen te hoeven zijn. Vissen zullen bedrog door de vingers zien zolang hun partner maar bij hen blijft. Vissen doen zichzelf hiermee tekort en het wordt tijd dat Vissen voor zichzelf kiezen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom