Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

Nieuwe Maan in Waterman • 9 februari 2024 • Stap in je kracht

Astrologie
Bloom
09/02/2024
Nieuwe Maan in Waterman • 9 februari 2024 • Stap in je kracht

Op vrijdag 9 februari 2024 om 23u59 staat de Nieuwe Maan in het luchtteken Waterman. Een bijzonder moment, want het is de eerste Nieuwe Maan van februari en deze maanstand kondigt tevens het Chinese Nieuwjaar aan op 10 februari. Deze Nieuwe Maan in Waterman betekent het startsein voor de Jaar van de Draak. Wat mogen we verwachten van de Nieuwe Maan in Waterman?

Een Nieuwe Maan luidt altijd het einde van een 28 dagen durende cyclus aan en staat tegelijkertijd ook voor een nieuw begin. Deze maanfase moedigt ons aan om te beginnen met een schone lei en oude projecten en initiatieven af te ronden voordat we beginnen aan iets nieuws.

De energie van de Nieuwe Maan in Waterman

”Een Nieuwe Maan gaat altijd gepaard met een onstuimige energie.”

Een Nieuwe Maan gaat altijd gepaard met een onstuimige energie. We voelen ons onrustig, we slapen slecht en we weten ons geen raad met deze Nieuwe Maan-energie. Daarbovenop komt nog eens dat alle eigenschappen en energieën van het sterrenbeeld Waterman versterkt worden.

De Waterman is een idealistisch individu. Zijn of haar idealen draagt hij/zij hoog in het vaandel. Dit luchtteken heeft een humaan en sociaal karakter. Watermannen zijn begaan met hun medemens. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze zich met regelmaat inzetten voor een betere wereld. Ondanks hun sociale karakter bewaren ze liever wat afstand, vooral op emotioneel vlak. Daarnaast staat het sterrenbeeld Waterman gelijk aan de wetenschap en technologie. Vooruitgang, innovaties en technologische ontwikkelingen volgen ze op de voet.

De beste versie van jezelf

Een Nieuwe Maan is een moment om naar binnen te keren, te reflecteren en te contempleren. Met de Nieuwe Maan in Waterman hunkeren we naar verandering en vrijheid. We beseffen misschien dat we er iets moet veranderen en dat we moeten afwijken van ons pad om nieuwe wegen te bewandelen. Formuleer je doelen, zet je intenties en creëer een plan van aanpak. Deze Nieuwe Maan in Waterman nodigt je uit om de beste versie van jezelf voor ogen te houden en in je kracht te stappen.

Hoe wil je dat jouw leven eruitziet? Waar hoop je? Waar werk je naartoe? Over al deze vragen mag je contempleren met de Nieuwe Maan in Waterman. Maar daar blijft het niet bij. Onderneem actie, zet stappen. Je dromen liggen binnen handbereik.

Deze Nieuwe Maan in Waterman, als voorportaal van het Jaar van de Draak, krijgt zo een extra dosis vurige energie en zal enkele dagen goed voelbaar zijn. Bereid je voor en wees vooral bereid om te verbinden met jouw innerlijke kracht, het vuur in jou.

Het Jaar van de Draak

”De energie van de Draak nodigt uit tot het nemen van moedige stappen en het vinden van creatieve oplossingen.”

Het Chinese Nieuwjaar valt dit jaar op zaterdag 10 februari 2024, het Jaar van de Draak gaat dan van start. Deze overgang brengt een ambitieuze en krachtige energie met zich mee die ook jouw teken van de Chinese astrologie beïnvloedt. De Draak staat bekend om zijn dynamiek en vastberadenheid, en deze eigenschappen zullen het komende jaar een centrale rol spelen in verschillende aspecten van het leven.

Het jaar belooft intens te worden, zowel op het werk als thuis. Het is een tijd waarin samenwerking en open communicatie van cruciaal belang zijn om met de uitdagingen en kansen om te gaan die zich zullen voordoen. De energie van de Draak nodigt uit tot het nemen van moedige stappen en het vinden van creatieve oplossingen, terwijl het ook herinnert aan de waarde van verbinding en harmonie in relaties, zowel professioneel als persoonlijk.

Deze Nieuwe Maan in Waterman, als voorportaal van het Jaar van de Draak, krijgt zo een extra dosis vurige energie en zal enkele dagen goed voelbaar zijn. Bereid je voor en wees vooral bereid om te verbinden met jouw innerlijke kracht, het vuur in jou.

Benieuwd naar wat het Jaar van de Draak voor jouw astrologische Chinese teken in petto heeft? Bereken je teken volgens de Chinese astrologie hier of lees hier de PREVIEW.

Een kort persoonlijk maanritueel

Een Nieuwe Maan is altijd een geschikt moment om te werken met een ritueel. Gezien het hier een luchtteken betreft, is het een idee om te werken met het element lucht.

 • Ga comfortabel zitten op een rustige plaats. Dit mag zowel binnen als buiten zijn.
 • Sluit je ogen en concentreer je gedurende een aantal minuten op je ademhaling.
 • Plaats een hand op je borstkast en een op je onderbuik.
 • Voel hoe bij iedere ademhaling je borstkast en je buik op en neer beweegt.
 • Na enkele minuten, als je volledig tot rust gekomen bent, mag je jouw dromen, verlangen en doelen fluisteren. Geef ze mee aan de wind, mee aan het universum.
 • Blijf nadien nog even comfortabel zitten en luister hoe de wind en het universum voor jou aan de slag gaan met jouw intenties.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

24 februari 2024 • Volle Maan in Maagd • Brains over heart

De Volle Maan bevindt zich op zaterdag 24 februari 2024 om 13.30 uur in het sterrenbeeld Maagd.…

Lees meer
Inspiratie

Goede voornemens? Maak een plan!

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Hét moment bij uitstek om de jaarlijkse goede voornemens weer boven…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Zo belangrijk is het dragen van een sport bh

Het dragen van de juiste sport bh is ontzettend belangrijk en eigenlijk onmisbaar voor vrouwen…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom