Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Nieuwe Super Maan in Vissen • zondag 10 maart 2024 • Kies je intenties wijs

Astrologie
Ada Dierick
01/03/2024
Nieuwe Super Maan in Vissen • zondag 10 maart 2024 • Kies je intenties wijs

Op zondag 10 maart om 10.02 uur staat de Nieuwe Maan in het sterrenbeeld Vissen. Er hangt een fantasievolle en vruchtbare energie in de lucht en dat komt door de creatieve Vissen. Tijdens deze Nieuwe Super Maan in Vissen draait alles om het verwezenlijken van je dromen. Alles is mogelijk. The sky is the limit.

Nieuwe Super Maan

Een Nieuwe Maan vindt plaats wanneer de Maan zich tussen de Aarde en de Zon bevindt, waardoor de verlichte kant van de Maan niet zichtbaar is vanaf de Aarde. Tijdens deze fase lijkt de Maan vanaf de Aarde volledig donker. Een Nieuwe Maan luidt altijd het einde van een 28 dagen durende cyclus in en staat tegelijkertijd ook voor een nieuw begin.

Deze Nieuwe Maan in Vissen is ook een Super Maan. Wanneer een Volle Maan dicht bij haar dichtstbijzijnde punt bij de Aarde staat, wordt het een Super Volle Maan genoemd. Wanneer een Nieuwe Maan het dichtste bij de Aarde staat, is het een Super Nieuwe Maan. Deze Super Nieuwe Maan is, zoals de andere Nieuwe Manen, niet zichtbaar vanaf de aarde, maar de energie ervan is voelbaar!

Het is de tweede in een reeks van drie Nieuwe Super Manen, wat je de kans geeft om symbolisch gezien je intentie in drie stappen te gieten. De eerste Nieuwe Super Maan was op 9 februari, de tweede vindt plaats op 10 maart en de laatste op 8 april 2024. De Nieuwe Maan in Ram op 8 april gaat bovendien samen met een totale zonsverduistering. Een zonsverduistering gaat niet zelden samen met een keerpunt in je leven, dus kies je intentie voor deze Super Nieuwe Manen wijs.

Je kan plots heel lucide, heldere dromen ervaren. Schrijf ze op en ontrafel de verborgen boodschappen. Neem voldoende tijd om hierover te reflecteren. Het kan goed zijn dat je hogere zelf je iets probeert te vertellen.

Nieuwe Maan in Vissen 2024

”Vissen staan bekend om hun spirituele manier van leven.”

Vertrouw op je intuïtie en luister naar de stem van je hogere zelf. Tijdens de Nieuwe Super Maan in Vissen kan inspiratie in overvloed beginnen opborrelen. Dus laat de artiest in je los en begin aan een creatief project. Stroop de mouwen op en vind een manier om je artistieke talenten bot te vieren. Het is zo speciaal en uniek om iets zelfgemaakt te kunnen bewonderen of gebruiken. De Vissen staan bekend om hun spirituele manier van leven. Zoek verbinding met de bron, met je medemensen en met het goddelijke. Laat je vooral niet afleiden door het ego en sta klaar voor anderen.

Heb je plotseling last van duizeligheid en hoofdpijn? Geen zorgen, dit is volkomen normaal. De overvloedige energie tijdens deze Nieuwe Maan is aan het shiften. Ons lichaam probeert dit bij te houden en dat kan leiden tot ongerustheid en fysieke klachten.

Op 9 maart verhuist Mercurius, de planeet van communicatie, naar het sterrenbeeld Ram. Deze verschuiving brengt een collectieve boost van mentale motivatie en moedigt meer initiatief aan bij het uitvoeren van ideeën. Dé perfecte energie om vooruitgang te boeken in projecten of om de veranderingen die je al lang wil nu echt door te voeren in je leven. Grijp dus nu de kans om projecten op te starten, gesprekken te voeren, of losse eindjes af te handelen vooraleer Mercurius in april opnieuw retrograde (schijnbaar achterwaarts) gaat lopen.

De excentrieke planeet Uranus maakt daarnaast een dag later een gunstig aspect met deze Nieuwe Maan in Vissen, wat kan zorgen voor verrassingen en buitengewone gebeurtenissen. Vertrouw op het proces en sta open voor de opwindende wendingen van het leven. Dit is ook de laatste lunatie die je kunt gebruiken voor manifestatie voordat het eclipseseizoen begint, dus maak er gebruik van door een maanritueel uit te voeren of wat spirituele intenties te zetten.

(lees verder onder de afbeelding)

Lucide, heldere dromen tijdens de Nieuwe Maan in Vissen

Hou zeker een droomdagboek bij! Je kan plots heel lucide, heldere dromen ervaren. Schrijf ze op en ontrafel de verborgen boodschappen. Neem voldoende tijd om hierover te reflecteren. Het kan goed zijn dat je hogere zelf je iets probeert te vertellen. Vissen reguleert het spirituele en mystieke aspect in ons leven. Datgene dat niet tastbaar, maar wel aanwezig is. Alles start met een droom waaruit mirakels kunnen voortkomen. Dromen zijn onzichtbaar, maar ze zijn er wel! Verbind met je dromen om ze werkelijkheid te laten worden.

Maagd, de tegenpool van Vissen

”De aarde staat symbool voor de heilige grond waarin je deze dromen plant en laat groeien.”

De tegenpool van Vissen is het dierenriemteken Maagd en ook dit teken speelt een significante rol tijdens deze periode. De perfectionistische Maagd dringt aan om op details te letten en niet te snel of te dromerig te werk te gaan. De Maagd is een aardeteken en Vissen een waterteken, een opmerkelijk contrast. Het element water representeert je ideeën en creativiteit. De aarde staat symbool voor de heilige grond waarin je deze dromen plant en laat groeien. Bid en zet intenties bij het gebruik van water wanneer je het drinkt, je lichaam ermee reinigt of je huis ermee schoonmaakt. Maak plezier met water en behandel het als heilig. Doe hetzelfde met de aarde: bedank de aarde waarop je loopt en koester alle leven dat onze planeet van een thuis voorziet.

Stel jezelf deze vragen tijdens de Nieuwe Maan in Vissen:

  • Ben je afgelopen cyclus behulpzaam geweest naar een ander? Op welke manier kan je deze nieuwe cyclus behulpzaam zijn naar iemand toe?
  • Welke kleine dingen of handelingen brengen je sereniteit?
  • Heb je het gevoel dat er een leegte is in je leven? Waarmee zou je die kunnen opvullen?
  • Welke droom wil je deze maand laten uitkomen? Hoe pak je dat concreet aan?
Verbinden Maanfasen E Book Bloom Online

Ontvang gratis het E-Book 'Verbind je met de Maanfasen'

Leer aan de hand van het gratis E-Book 'Verbind je met de Maanfasen' hoe je jouw leven van meer glans voorziet door te leven op het ritme van de Maan.

Laat nu je e-mailadres achter en ontvang het E-Book 'Verbind je met de Maanfasen' gratis.

In onze Privacy Verklaring & cookie policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

24 februari 2024 • Volle Maan in Maagd • Brains over heart

De Volle Maan bevindt zich op zaterdag 24 februari 2024 om 13.30 uur in het sterrenbeeld Maagd.…

Lees meer
Astrologie

Weegschaal, jouw jaarhoroscoop 2023-2024

Het sterrenbeeld Weegschaal is jarig als de maanden september en oktober hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Huis & Thuis

Creëer een unieke badkamer: Originele inrichtingsideeën die indruk maken

De badkamer is vaak een ondergewaardeerde ruimte in ons huis. Maar waarom zou het niet net zo…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom