Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Juice op weg naar Jupiter: een horoscoopanalyse

Juice op weg naar Jupiter: een horoscoopanalyse

Op 14 april 2023 omstreeks 14.14 uur vond de lancering plaats van de Europese ruimtesonde Juice die een lange reis van maar liefst acht jaar naar Jupiter zal maken. Juice zal voornamelijk de drie ijsmanen van Jupiter onderzoeken en proberen uit te zoeken of er leven te vinden is in de zoute oceanen onder hun ijskorst. In dit artikel analyseren we de Westerse horoscoop van Juice vanuit het controlecentrum in de Duitse stad Darmstadt. De horoscoop vertelt een fantastisch Jupiter-verhaal en de astrologische kant laat opnieuw zien hoe we stoffelijk én spiritueel verbonden zijn met het universum.

De lancering van Juice vond plaats op de basis van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in Frans-Guyana. De route naar Jupiter omvat een reis langs de Aarde en de Maan, gevolgd door een passage langs Venus in augustus 2025, en vervolgens twee keer langs de Aarde. Deze route is de meest energiezuinige, waarbij gebruik wordt gemaakt van de zwaartekrachtslinger van de Aarde en Venus. Na een vlucht van acht jaar zal Juice in juli 2031 eindelijk Jupiter bereiken.

Het ESOC, het European Space Operation Center, gevestigd in Darmstadt, fungeert als de thuisbasis voor de technische teams die de ruimtevaartuigen rond de aarde besturen. Het controleert een wereldwijd netwerk van volgstations. Symbolisch gezien is ESOC in de Duitse stad Darmstadt het brein en het zenuwcentrum van Juice.

Juice staat voor 'Jupiter Icy Moons Explore'. De satelliet zal voornamelijk de drie ijsmanen Europa, Ganymedes en Callisto onderzoeken. Deze manen bevatten naar vermoeden oceanen met vloeibaar water onder hun ijskorst. Is er leven te vinden in deze zoute oceanen? Juice zal helpen om daar een antwoord op te vinden. De missie is van groot belang, zowel wetenschappelijk als spiritueel.

Horoscooptekening Lancering Ruimtesonde Juice

14/04/2023
14.14 uur
Darmstadt, Duitsland
Siderische astrologie

SIDENOTE

Het betreft hier een siderische geboortehoroscoop én bespreking.

Horoscooptekening Lancering Ruimtesonde Juice foto

Download hier de horoscooptekening

Een gunstige reis

In de horoscoop zien we dat Jupiter extra nadruk krijgt door zijn conjunctie met de Zon in het 9e huis. En dat is niet zomaar, aangezien het hier gaat om een zeer lange reis en het 9de huis positieve eigenschappen heeft die verband houden met verre reizen. Het 9de huis, afgeleid van het sterrenbeeld Boogschutter, staat bekend om het verleggen van fysieke en mentale grenzen.

Zowel de Zon als Jupiter staan verhoogd in Ram, wat sterk aangeeft dat de reis gunstig zal verlopen. Europa heeft met grote belangstelling naar de lancering gekeken, en dit wordt benadrukt door de samenstand van de Zon en Jupiter met het MC (Medium Coeli), een abstract punt dat de hoogste positie van de Zon in een etmaal vertegenwoordigt. De samenstand van MC, Zon en Jupiter benadrukt deze prestatie van wereldformaat. Juice zal zijn reis maken door gebruik te maken van zonnepanelen van meer dan 80 meter lang, waardoor de verbinding met de Zon in de horoscoop extra wordt benadrukt.

Jupiter speelt zowel astronomisch als astrologisch een essentiële rol in de ontwikkeling van de mensheid. Op het astronomische vlak fungeert Jupiter als een beschermende planeet die catastrofale asteroïden op weg naar de Aarde opvangt. Zonder Jupiter zou het leven op Aarde niet mogelijk zijn of van zeer korte duur vanwege de verwoestende inslagen van grote ruimterotsen.

”Jupiter stimuleert ons om verder te kijken dan onze neus lang is, en vergroot onze intellectuele en spirituele inzichten.”

In de astrologie en spiritualiteit is Jupiter de grote beschermer in de horoscoop wanneer hij gunstig of neutraal gepositioneerd is. Hij stimuleert ons om verder te kijken dan onze neus lang is, en vergroot onze intellectuele en spirituele inzichten. Jupiter wordt geassocieerd met het sterrenbeeld Boogschutter, wat bijzonder gunstig is voor verre reizen en internationale activiteiten.

In het geval van deze unieke kosmische reis is een grootse technologische onderneming vereist. Daarvoor hebben we de gunstige invloed van Uranus en Waterman nodig. In de horoscooptekening zien we dat Uranus conjunct Mercurius staat in het 10de huis, wat symbool staat voor een hoogstaande professionele onderneming. Bovendien wordt deze technologische prestatie versterkt door de harmonieuze spanning tussen Uranus, Mercurius en de Maan in Waterman.

Astrologie toont in de horoscoop van de lancering van Juice hoe we stoffelijk én spiritueel verbonden zijn met het universum. De aanwezigheid van Jupiter en de Zon in het 9de huis, tegenover de mens, kunnen we beschouwen als een belangrijk signaal van menselijke ontwikkeling.

Lancering op het juiste moment

De verbinding met de Maan is van groot belang, omdat het de menselijke ervaring en emoties weerspiegelt. Een potentieel mislukken van de lancering werd vermeden door de lancering op 13 april af te breken vanwege te veel bewolking. Op die dag stond de Maan namelijk conjunct Pluto.

Pluto heeft de reputatie van transformatie en eindfasen en bij de lancering op 13 april zou er inderdaad een risico op mislukking hebben bestaan. Deze planeet wordt vaak geassocieerd met het einde en de dood. Gelukkig was de Maan op 14 april niet langer conjunct met deze soms onheilspellende planeet, waardoor het gevaar was afgewend.

Spanning in het 8ste huis

Er is ook spanning te zien tussen Saturnus in het 8ste huis en Venus. Het 8ste huis is het domein van erfenissen en geld van anderen, oftewel ons belastinggeld. De gehele missie zou naar schatting 1,6 miljard euro kosten. België draagt bij aan de missie via een bijdrage aan de ESA van meer dan 300 miljoen euro per jaar, van 2023 tot 2027.

Hoewel er aanzienlijke compensatie is door de meer dan 3.000 banen in de Belgische ruimtevaartsector en een jaarlijkse omzet van ongeveer 710 miljoen euro, realiseren we ons dat veel mensen het nut hiervan niet inzien. Het geld zou wellicht kunnen worden gebruikt voor armoedebestrijding of een neutraal klimaatbeleid.

Eén met de kosmische krachten

”Steiner ervoer tijdens zijn spirituele en helderziende reizen dat de mens tussen de dood en het volgende nieuwe leven, de reïncarnatie, één werd met de kosmos en de planeten. Er was tijdelijk contact met het 'Oneindige Bewuste Licht' om daarna weer als mens op aarde terug te keren.”

In de evolutie van de mens is het altijd duidelijk dat velen worden geroepen om grenzen te verleggen. We kunnen verwijzen naar de grote ontdekkingsreizigers zoals Columbus en Vasco da Gama. In onze tijd zien we bijvoorbeeld de acties van mensen zoals Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, Richard Branson, CEO van Virgin Galactic, en Elon Musk van Tesla en SpaceX. Zo heeft Elon Musk de grote droom om naar Mars te reizen.

We kunnen de evolutie niet tegenhouden en naar mijn mening maakt het deel uit van de ontwikkelingsprocessen van de mens, zowel intellectueel als spiritueel. Voor de meeste mensen zijn de Zon, Maan en planeten stoffelijke objecten. In de astrologie vertegenwoordigen deze hemellichamen echter veel meer dan alleen materie. Ze belichamen bepaalde energieën en als mensen zijn we op spiritueel niveau verbonden met deze kosmische krachten.

De helderziende, antroposoof en architect Rudolf Steiner heeft zijn kosmische ervaringen vastgelegd in zijn antroposofische boeken. Hij behoort tot de eerste Westerse geleerden die karma en reïncarnatie uitleggen. Door zijn spirituele ruimtereizen kwam hij tot de conclusie dat de mens bestaat uit vier delen: het fysieke lichaam, het astrale lichaam, het etherische lichaam en het 'Ik'.

Hij ervoer tijdens zijn spirituele en helderziende reizen dat de mens tussen de dood en het volgende nieuwe leven, de reïncarnatie, één werd met de kosmos en de planeten. Er was tijdelijk contact met het 'Oneindige Bewuste Licht' om daarna weer als mens op aarde terug te keren. Deze bekende helderziende, wiens Steinerscholen nog steeds bestaan in Europa, was ervan overtuigd dat we een spirituele band hebben met de kosmische hemellichamen, inclusief Jupiter.

Astrologie laat in de horoscoop van de lancering van Juice begrijpelijk zien hoe we zowel stoffelijk als spiritueel verbonden zijn met het universum. De opmerkelijke aanwezigheid van Jupiter en de Zon in het 9de huis, tegenover de mens, kunnen we beschouwen als een belangrijk signaal van menselijke ontwikkeling.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Welke boom ben jij? • Jouw boomtype volgens de Keltische boomhoroscoop

De westerse en Chinese astrologie en horoscopen zijn voor ons de meest bekende, maar het zijn lang…

Lees meer
Meditatie

Meditatief oefenen kan leiden tot meditatie

Het meditatief oefenen is een beweging naar het onbekende en vooral het loslaten van de controle.…

Lees meer
Astrologie

Venus in Vissen • 11/03 - 05/04/2024 • Verdiep de liefde

Op 11 maart verhuist Venus van het sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) Waterman naar Vissen,…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom