Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Je gezondheid in 2023: astrologie biedt overzicht & inzicht

Astrologie
Bloom
13/04/2023
De beste dagen voor je gezondheid in 2023 volgens de astrologie

Onze gezondheid is zonder meer ons hoogste goed. Een gebalanceerd dieet en een actieve levensstijl verzekeren tot op zekere hoogte een gezond leven. Maar wie zijn gezondheid écht ter harte neemt, doet er evenwel verstandig aan om ook eens zijn of haar licht op te steken bij wat de hemellichamen ons te vertellen hebben.

Vanaf 8 maart 2023 bevindt Saturnus zich in het waterteken Vissen. Het uiten van gevoelens wordt daardoor bemoeilijkt en we weten allemaal dat opgekropte emoties aanleiding kunnen geven tot gezondheidsklachten. Bovendien maakt de dwergplaneet Pluto tot 11 juni een voorzichtige overstap naar Waterman. Deze transitie brengt een totaal nieuwe vibratie op gang, met ingrijpende veranderingen tot gevolg. Niet te verwonderen dus, dat we ook op fysiek én mentaal vlak stevig dooreen (zullen) worden geschud. Net dáárom is het zo ontzettend belangrijk dat we de signalen vanuit de kosmos trachten te vatten en er onze lessen uit trekken, zeker voor wat onze gezondheid betreft.

Mei 2023

 • 02 mei 2023
  Tweelingen, Maagden en Boogschutters verdiepen zich in hun chakra’s. Geblokkeerde energie verhindert dat je in alignment leeft met het universum. Een meditatie- of klankschalensessie verlicht de klachten. Neem eventueel een expert onder de arm om de oorzaak van je problemen te achterhalen.
 • 18 mei 2023
  Stieren, Kreeften, Maagden en Vissen die met hun gezondheid sukkelen kunnen veel winst halen uit complementaire geneeswijzen. Geneeskrachtige kruiden en planten kunnen de klassieke medicatie ondersteunen om zo het genezingsproces te stimuleren.
 • 22 mei 2023
  Stieren, Schorpioenen, Steenbokken en Watermannen dienen nauwgezet het advies van hun arts of therapeut op te volgen. Dat specifieke doktersvoorschrift heeft een reden. Hou je aan de voorgeschreven dosissen!

Juni 2023

 • 19 juni 2023
  Tweelingen, Schorpioenen en Vissen kunnen vandaag heel wat opsteken door er interessante en tevens boeiende lectuur op na te slaan. Zo maken ze onder meer kennis met het verschijnsel van de zogenaamde 'Schumannresonantie'. Die info komt heus nog wel van pas, zeker wanneer je het zelfgenezend vermogen van je lichaam wil stimuleren.
 • 29 juni 2023
  Stieren, Maagden, Watermannen en Vissen met een precaire gezondheid ervaren vandaag het heilzame effect van een diepgaand gesprek. Één-op-één sessies bij een therapeut zullen ook helend blijken te zijn. Maak komaf met opgekropte emoties en onverwerkte trauma’s.

Juli 2023

 • 15 juli 2023
  Rammen, Leeuwen, Weegschalen en Boogschutters moeten vandaag beslist eens stilstaan bij hun mindset. Negatieve gedachten trekken immers negatieve gebeurtenissen aan. Dat geldt evenzeer op het vlak van je gezondheid. Maak daarom zo snel mogelijk de switch naar positieve gedachten. Je zult er je gezondheid een ongelooflijke dienst mee bewijzen.

Augustus 2023

 • 07 augustus 2023
  Stieren, Kreeften en Steenbokken staan voor een moeilijke keuze. Volg je het pad dat de klassieke geneeskunde voor je heeft uitgestippeld of waag je het erop om je te onder te dompelen in de wereld van alternatieve geneeswijzen? Volg hierbij vooral je buikgevoel.
 • 13 augustus 2023
  Rammen, Tweelingen en Steenbokken zijn geïntrigeerd door de geneeskrachtige werking van edelstenen, Bachbloesems en essentiële oliën. Deze complementaire middelen zijn krachtiger dan je denkt…

September 2023

 • 08 september 2023
  Mercurius loopt nog retrograde, en dus is dit hét moment voor contemplatie. Welke ongezonde gewoontes – zoals roken bijvoorbeeld – kan je doorbreken om je gezondheid te verbeteren?

Oktober 2023

 • 20 oktober 2023
  Tweelingen, Leeuwen, Weegschalen, Steenbokken en Vissen krijgen vandaag de kans om oude wonden te helen. Dit proces zal uiteindelijk je ziel verlichten, en bij deze je mentale gezondheid verbeteren.
 • 24 oktober 2023
  Tweelingen, Leeuwen, Weegschalen, Boogschutters en Watermannen mogen vandaag best wat actiever zijn. Voldoende beweging is de eerste stap naar soepele spieren en gewrichten.

November 2023

 • 17 november 2023
  Rammen, Leeuwen, Weegschalen en Schorpioenen benaderen hun gezondheidsklachten vanuit een holistische visie. Dat zal het genezingsproces aanzienlijk versnellen.
 • 20 november 2023
  Een dag waarop iedereen die al geruime tijd op de sukkel is zou moeten aanwenden om zijn of haar verleden uit te spitten. Traumatische ervaringen of slechte gewoontes in het verleden kunnen wel degelijk de missing link zijn.

December 2023

 • 22 december 2023
  Schorpioenen en Vissen zweren de westerse geneeskunde volledig af. Zij focussen zich nu op oosterse of sjamanistische praktijken om ziekte te lijf te gaan en/of hun gezondheid te bevorderen. Mét resultaat, zo blijkt, en dus het mooiste bewijs waarom deze technieken de tand des tijds hebben doorstaan.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Ingeborg: "Spiritualiteit is heel nuchter" • Exclusief interview

Iedereen kent Ingeborg. Met haar enthousiaste en warme persoonlijkheid verovert ze al enkele…

Lees meer
Huis & Thuis

De gezondheidsvoordelen van tuinieren

Tuinieren biedt een scala aan gezondheidsvoordelen die je wellicht nog niet kende. Van fysieke…

Lees meer
Spiritualiteit

Hoe je als Starseed hier op aarde kunt aarden

Sommige zielen zijn gewoon anders. Ze vinden hun plekje niet op deze aarde. Het gevoel hier niet…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom