Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Astrologe Désirée Van Toor onthult de kosmische gebeurtenissen voor de maand september 2021

Astrologie
Désirée van Toor
02/09/2021
Astrologe Désirée Van Toor onthult de kosmische gebeurtenissen voor de maand september 2021

Met de maand september zien we eindelijk het einde van het jaar in zicht komen. Oef, wat een jaar! 2021 werd gekenmerkt door hoogte- en dieptepunten, fluctuerende energieën van heet naar koud en andersom. En ondanks dat we al veel schommelingen achter de rug hebben, moet het ergste, de piek, nog komen. Met de maand september dient zich echter een rustigere periode aan en krijgen we de kans om op adem te komen van de hectische maand augustus waar we te maken kregen met de volle maan in het teken Leeuw. In september bevinden we ons in rustiger vaarwater, maar dat neemt niet weg dat ook deze maand een aantal kosmische ontwikkelingen met zich meebrengt. Metafysisch Astrologe Désirée Van Toor deelt in deze bijdrage haar astrologische uiteenzetting voor de komende maand.

De overgang naar een nieuwe tijd brengt altijd onrust met zich mee. Zo is ook gebleken in 2021 dankzij de sterk wisselende energieën. We bevinden ons dan ook nog altijd op zeer diepe niveaus die bijna niet te bevatten zijn. Een ongekend diep niveau waar we karma aan het inlossen zijn en waar we de schommelingen tussen de derde dimensie (gedomineerd door angsten en emotionele afhankelijkheid) en de vijfde dimensie (een geestelijk, onafhankelijk bestaan dankzij individuele vrijheid) krachtig zullen voelen. We nemen deze schommelingen vooral waar dankzij de aanwezigheid van een enorme lading mentale energie doordat de planeet Mercurius dit jaar driemaal terugliep in de intellectuele luchttekens. Daarnaast dienen we in het achterhoofd te houden dat in 2021 drie spanningsvelden ontstonden tussen de planeet Saturnus, heerser van karma, structuur en discipline en de rebelse en bevrijdende planeet Uranus. Hierdoor werden de scheuren in onze fundering zichtbaarder dan ooit. Dit bracht grote veranderingen teweeg op maatschappelijk en emotioneel vlak.

Intergenerationele wonden helen en genezen

”We krijgen te maken met de karmische erfgoed van onze vorige generaties zoals onze ouders, grootouders en voorouders.”

2021 stond, en staat, dan ook in het teken van diepe onrust, slapeloosheid en nervositeit. Een nervositeit die je kan vergelijken met de stress van een feestdag zoals oudjaarsdag. Als je nog last minute de vergeten boodschappen probeert in huis te halen, maar juist daardoor vast komt te staan in de rij bij de kassa. Dit gevoel zal ook alleen maar toenemen deze laatste maanden. Gelukkig geeft september ons de kans om te herstellen van de intense leeuwenmaand augustus. We worden echter wel een lading voorouderlijke energieën gewaar. Deze energie legt de oude wonden van onze voorouders en andere generaties bloot zodat we deze op cellulair niveau kunnen genezen. Deze wonden zijn niet van dit leven, maar zijn een erfenis van zowel onze aardse familie als onze zielenfamilie.

We worden ons deze maand bewuster van het karma van de generatiecyclussen. Karma dat niet per se prettig hoeft te zijn. We krijgen te maken met de karmische erfgoed van onze vorige generaties zoals onze ouders, grootouders en voorouders. Een ballast die wij mogelijk nog altijd met ons meedragen en die een blokkering vormt voor onze ontwikkeling. Dankzij de mentale energieën die tijdens september zullen heersen, zijn we in staat er met meer logica en begrip naar te kijken en vanuit dit nieuwe bewustzijn veranderingen aan te brengen. Ook de nieuwe maan in Maagd recht tegenover de astroïde Nessus oefent haar hierop invloed uit. Het teken Maagd legt onze emotionele behoeftes en blokkades onder een vergrootglas en dit in combinatie met misbruik in het ruimste zin van het woord dankzij Nessus. Een misbruik dat generaties overbrugt.

Gewoontes doorbreken

Zoals we allemaal wel weten houdt een nieuwe maan een nieuw begin in en omdat deze nieuwe maan in het teken Maagd valt, zal het thema gezondheid, zowel fysiek als emotioneel, belicht worden. Een uitstekende mogelijkheid om op meerdere vlakken te helen en te genezen. Door de nauwe verbinding met Mars zul je in de eerste week van september actie moeten ondernemen met betrekking tot jouw eigen welzijn. Normaal gezien zorgt de planeet Mars ervoor dat we ons vurig opstellen, maar deze maand zullen we ons juist meer geaard voelen en ons nuchter en praktisch opstellen.

Het is belangrijk om tijdens deze periode nieuwe intenties te zetten met het verleden in het achterhoofd. Met de asteroïde Nessus in het collectieve en soms het verwarrende teken Vissen. Een voorbeeld daarvan is de onderdrukking die van generatie op generatie doorgegeven werd en opgeslagen is in jouw onderbewustzijn. Je kunt de eerste week van september intenties zetten dat jij het anders gaat doen om de volgende generatie te behoeden voor het leed waar jij mee belast werd.

Schokkende familiale onthullingen

”Met Mars, de planeet van actie, pioniers en rechtvaardigheid, recht tegenover Nessus en nog even later recht tegenover Neptunus kun je een aantal schokkende ontdekkingen doen.”

Met Mars, de planeet van actie, pioniers en rechtvaardigheid, recht tegenover Nessus en nog even later recht tegenover Neptunus kun je een aantal schokkende ontdekkingen doen. Met name over de bloedlijn waarin je bent geïncarneerd. Je zou bijvoorbeeld kunnen ontdekken dat een volledige familietak gedreven wordt door narcisme. Iets waar je je voorheen niet bewust van was en altijd als normaal hebt ervaren dankzij je familieleden.

Niet alleen hebben we deze maand een nieuwe maan in Maagd, maar ook de planeet Mars reist door het detail-georiënteerde teken Maagd. Hierdoor ben je geneigd het onderste steentje boven te halen. In oppositie Neptunes wordt dan weer een extreem gevoel van rechtvaardigheid geactiveerd. Met deze Joan-of-Arc-energieën heb je het gevoel dat je zelf een kruistocht zult moeten voeren. Je kunt je bijvoorbeeld bewust worden van het feit dat in je hele bloedlijn de moeders zich niet durfden uit te spreken en je hierdoor het gevoel krijgt om juist een aantal zaken van de daken te schreeuwen.

We moeten ons bewust opstellen deze maand anders zal de lagere octaaf van deze transit gevoelens van depressie en doelloosheid veroorzaken. Als je overvallen wordt door deze gevoelens, is het tijd om actie te ondernemen en je situatie grondig aan te pakken. Een eerste stap is bijvoorbeeld de natuur in te trekken en contact te maken met dieren. Dit zal je onmiddellijk helpen te aarden en rust in je hoofd te krijgen.

Het grote geluk tijdens deze nieuwe maan in Maagd is de geweldig bevrijdende driehoek die de maan vormt met Uranus. Deze harmonieuze energie zorgt ervoor dat we willen losbreken van onze vastgeroeste emoties. Hierdoor kunnen we blokkades beter doorgronden en gemakkelijker intenties stellen voor de toekomst. Daarbij komt dat we op avontuur willen gaan dankzij Mars in het aardse teken Maagd.

De nieuwe maan die zich rond 5 en 6 september 2021 vormt, laat ons toe nieuwe, mooie en spirituele vriendschappen aan te gaan, omdat we ons op een andere energielijn bevinden dankzij Venus, de planeet van schoonheid, harmonie en verbindingen, die een driehoek maakt met Jupiter. Jupiter loopt dan nog altijd terug en dat kan betekenen dat iemand uit het verleden weer contact zoekt. Er kunnen dan eindelijk overeenstemmingen bereikt worden.

Een samenspel van kosmische gebeurtenissen

En dan, richting het einde van de maand, staat ons een mooie gebeurtenis te wachten, namelijk de herfstequinox. Enkele uren voor de equinox hebben we een zeer spirituele en gevoelige volle maan in het dromerige en collectieve teken Vissen. Een teken dat vraagt om compassie, empathie en gevoel. De herfstequinox is als de zon kaarsrecht boven de evenaar staat. Op het tijdstip van de equinox is de lengte van dag en nacht overal op aarde gelijk. Behalve op de Noord- en de Zuidpool. Een ontzettend energetisch moment dat door de heksen, de druïden en de heidenen, die erg verbonden waren met de natuur, groots gevierd werd als het laatste oogstfeest Mabon.

De herfstequinox betekent dat de natuur haar energie langzaam intrekt en de winter zijn intrede maakt. Precies vijf dagen na de volle maan in Vissen en de herfstequinox zal Mercurius, de planeet die staat voor communicatie en handel, voor de allerlaatste keer dit jaar teruglopen in het teken Weegschaal.

De combinatie van deze gebeurtenissen zorgt ervoor dat we ons meer dan anders terugtrekken in onze verbindingen. We zullen reflecteren over onze eigen innerlijke houding met betrekking tot anderen.

Door toedoen van de retrogradebeweging van Mercurius kan er van alles misgaan. Miscommunicatie, gewijzigde afspraken en verdwaalde berichten zullen een alledaags fenomeen zijn dankzij deze retrograde beweging. Wacht tot 18 oktober 2021 met het nemen van belangrijke beslissingen. Het kan namelijk zo zijn dat je informatie incompleet of onjuist is. In deze periode is het altijd verstandig en wijs om je intuïtie te volgen in plaats van de ratio.

Tot slot zal Mercurius rond 22 september 2021 een spanningsveld vormen met Pluto, de heerser van de onderwereld, de dood en wedergeboorte. Je kunt geconfronteerd worden met de onbewuste drang om de macht en controle te willen houden op vlakken waar juist gevraagd wordt om los te laten. Op 23 september 2021 schuift de uiterst diplomatieke planeet Venus recht tegenover de rebelse planeet Uranus in het teken Stier. Goed nieuws, want zo krijgen we de mogelijkheid om uit situaties te stappen waar we te lang beleefd waren en te veel geïncasseerd hebben om maar de lieve vrede te bewaren. Hierdoor worden heel plotseling een aantal banden, zowel fysiek als energetisch, verbroken. De laatste week van september zal zich dan ook kenmerken door een gevoel van bevrijding.

Bekijk de video van astrologe Désirée van Toor

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom