Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Astrologe Désirée Van Toor geeft ons een kosmisch voorproefje van de maand oktober 2021

Astrologie
Désirée van Toor
05/10/2021
Astrologe Désirée Van Toor geeft ons een kosmisch voorproefje van de maand oktober 2021

Na de maand september, waar voorouderlijk misbruik centraal stond, dalen we nu af naar nog diepere lagen. Nu het laatste kwartaal van 2021 is aangebroken, zal de intensiteit van bepaalde energieën aanzienlijk toenemen. De drie buitenplaneten Saturnus, de planeet van discipline en karma, Jupiter, de planeet van hogere kennis, filosofie en geloof, en Pluto, de planeet van dood en wedergeboorte, staan nu erg dicht bij de Aarde. Allen verzamelen ze kracht om vanaf oktober 2021 in combinatie met de Nieuwe Maan in Weegschaal van positie te veranderen en hun normale gang te hervatten. Dankzij deze kosmische gebeurtenissen zullen krachtige energieën vrijkomen. We mogen dan ook op meerdere levensgebieden grote doorbraken verwachten, zoals in ons innerlijk, onze omgeving en op maatschappelijk vlak. Oktober 2021 belooft een kosmisch hectische maand te worden volgens Metafysisch Astrologe Désirée Van Toor.

De interacties met autoriteiten komen onder een vergrootglas te liggen

Deze kosmische rollercoaster startte op 26 september 2021 doordat Mercurius retrograde (schijnbaar achterwaarts) begon te lopen in het relatie georiënteerde luchtteken Weegschaal. Dit is de laatste Mercurius retrograde periode van 2021. Waar we in september 2021 de kans kregen om te onderzoeken waar wij onszelf lieten misbruiken door voorouderlijke patronen, zo zullen in de maand oktober diepere lagen geactiveerd worden. Dit kondigt een grote shift in het collectieve onderbewustzijn aan.

Pluto zal de laatste 5 graden verkeren in het teken Steenbok. Deze vijf graden worden verbonden aan macht, controle en autoriteit. De derde dimensie. Pluto loopt al vanaf 2008 door het teken Steenbok en houdt een grote schoonmaak in allerlei systemen zoals wij ze kennen. Niet alleen de maatschappelijke systemen, maar ook onze familiesystemen. De familiepatronen zullen dan ook in de maand oktober onder het vergrootglas komen te liggen. Met name de interacties met de autoriteiten in ons leven zoals onze ouders. Patronen zoals je machteloos voelen, angstig zijn en niet voor jezelf durven op te komen, zullen dan ook aan de oppervlakte komen. Je mag jezelf de komende periode dan ook de volgende vragen stellen: Waar houd ik mij onnodig in? Waar durf ik niet tegen in te gaan of voor mezelf op te komen?

Obsessieve gedachten & grote doorbraken

”Mercurius zal de aankomende weken ongetwijfeld karma, zielslessen en helende thema's in relaties onthullen.”

De komende periode ontdek je ook welke communicatiestijlen wel en niet werken voor jou. Je wordt geforceerd om herhalende situaties te revalueren. Mercurius zal de komende weken dan ook ongetwijfeld karma, zielslessen en helende thema's in relaties onthullen. Door de mentale energieën en drukke huisbezetting in Weegschaal kan het zijn dat je over hetzelfde punt in relaties en verbindingen blijft nadenken. Pas een beetje op voor obsessieve gedachten die tot en met 18 oktober 2021 kunnen gaan pieken. De maand oktober zal ons met zekerheid bewuster maken voor hetgeen waar we klaar voor zijn om te transformeren en te evolueren om zo onbewuste gewoontes en patronen te beëindigen.

En om het nog extra spannend te maken, hebben we dan ook nog de nieuwe maan in het teken Weegschaal. Een nieuwe maan betekent een nieuw begin, een periode waarin je nieuwe intenties en nieuwe doelen kunt stellen. Op wonderbaarlijke wijze spelen de planeten een muziekspel in de maand oktober die zijn weerga niet zal kennen, want deze nieuwe maan vindt ook plaats in het teken Weegschaal en maakt dan een conjunctie met Mars, de planeet van actie, en Mercurius retrograde. Deze energieën zullen zich vertalen naar enerzijds het opnieuw onderzoeken van afgelopen gebeurtenissen m.b.t. relaties en verbindingen, anderzijds vooruit willen met een dosis nieuwe informatie en nieuwe inzichten.

Wees op je hoede rond 8 oktober 2021. Dan zal Mars, heerser over actie en woede, versmelten met de zon, jouw bewustzijn, in Weegschaal en zal je waarschijnlijk een sterk gevoel van rechtvaardigheid kunnen ervaren en vanuit daar met volle kracht vooruit willen. Door de hoge piek aan energieën en omdat de geest sneller is dan materie, zouden gevoelens van frustratie en boosheid de overhand kunnen nemen.

Het teken recht tegenover het diplomatieke teken Weegschaal is natuurlijk het op actiegerichte teken Ram. Deze polariteit zal dan ook de hele maand voelbaar zijn en we zullen rond 20 oktober 2021 een hoogtepunt kunnen verwachten als wij een volle maan in Ram noteren. Een volle maan houdt altijd een afsluiting in. Een hoogtepunt en einde van een bepaalde periode of leerproces. Zo zien we dat ook met de nieuwe maan in Weegschaal, waar we evenwicht zoeken in onze verbindingen, vriendschappen en relaties. Een periode die afgesloten wordt met een zeer dynamische en uiterst krachtige volle maan in ram.

Je zult ongetwijfeld al veel in je leven opgeruimd hebben, maar dit zijn de laatste restjes van zelfverloochening en projectie die opgeruimd dienen te worden voordat wij volledig de overstap kunnen maken naar de vijfde dimensie en alle emotionele afhankelijkheid los kunnen laten. Rond deze volle maan is het belangrijk om je eigen weg te gaan en authentieke stappen te zetten. Je kunt het beste met deze sterke volle maan in beweging blijven en het is een fantastische tijd om nu initiatief te nemen om je dromen te verwezenlijken naar de richting die je op wilt en die jou gelukkig maakt. Deze keer niet met valse autoriteiten om je heen of een vertekend beeld van de projecties uit het verleden.

Bekijk de video van astrologe Désirée van Toor

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Liefde & Relatie

Beslis voor jezelf wanneer loslaten goed is

Ken je dat gevoel dat je ‘geleefd’ wordt, dat je de controle precies kwijt lijkt te zijn ondanks al…

Lees meer
Kaartleggen

Systemisch werken met Tarot: wat je familie te vertellen heeft

Welke invloed heeft je familiesysteem op je leven? Wat draag je mee dat niet van jou is, maar dat…

Lees meer
Astrologie

24 april 2024 • Volle Maan in Schorpioen • Duik in je ziel

Het eclipsseizoen blijft ons in de greep houden met zijn mysterieuze dans door de kosmos. Het begon…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom