26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Astrologe Désirée Van Toor over december 2021: 'Vooral een intense en hectische maand'

Astrologie
Désirée van Toor
08/12/2021
Astrologe Désirée Van Toor over december 2021: 'We worden ons bewuster van oude angsten en gedragspatronen."

De laatste maand van 2021 belooft een hectische en intense maand te worden op het vlak van astrologie. Het afgelopen jaar ondervonden we de hevige invloeden van de kosmische verbinding tussen Uranus en Saturnus. We ervaarden, en ervaren nog altijd, een sfeer van frustratie en onrust. Een gevoel van stagnatie overviel ons bij tijd en wijle. Gelukkig ligt het einde in zicht volgens metafysisch astrologe Désirée van Toor. Benieuwd naar wat we nog meer verwachten in december 2021? Lees dan snel verder.

Eindelijk zijn we aangekomen in de laatste maand van het jaar. Zoals we allen ondervonden hebben, fluctueerden de energieën in 2021 aanzienlijk. De energieën namen elke maand in kracht toe en we werden geconfronteerd met steeds sterkere pieken. In 2021 werd de algemene ondertoon dan ook gevoerd door de verbinding van Saturnus, de planeet van structuren, systemen en discipline, en Uranus, de planeet van vrijheid, individualiteit en innovatie. Hierdoor voelden we het hele jaar door frustratie, onrust en onbestemde voorgevoelens. We werden heen en weer geslingerd tussen stilstand en vooruitgang. Rond 24 december zal dit koppel voor de laatste keer een exact spanningsveld met elkaar vormen.

De wind van verandering

”We mogen niet vergeten dat we ons al grotendeels in de nieuwe tijd bevinden”

December valt met de deur in huis door ons op 4 december 2021 een zonsverduistering in Boogschutter voor te schotelen. Een voorbode dat de komende maand een hectische, maar vooral ook intense maand wordt. De wind van verandering is bijna voelbaar. Als we terugblikken op het laatste anderhalf jaar dan is het moeilijk te geloven dat we zoveel veranderd zijn. De zonsverduistering in Boogschutter is de laatste op de as van kennis, informatie, reizen en de waarheid. Een zonsverduistering luidt een periode in van onverwachte veranderingen. Van oudsher werd een zonsverduistering gezien als een slecht voorteken. Het houdt immers afscheid en vernietiging in. Maar ondertussen weten we dat met de dood van het oude, het nieuwe geboren wordt.

Vrijwel tegelijkertijd zien we dat de Noordermaansknoop, de karmische wegwijzer, in de maand december op 0 graden Tweelingen schuift en hiermee wordt een cyclus van kennis, details en geloofsovertuigingen afgerond. Probeer bij jezelf na te gaan of jouw geloof en overtuigingen veranderd zijn. Kijk maar op het collectieve niveau. Waar we anderhalf jaar geleden alles klakkeloos aannamen en braaf gehoorzaamden, ervaren we nu een sfeer van weerstand. We zien een enorme verdeeldheid onder de mensen. We dienen onze frequenties dan ook hoog te houden. Vooral rond de nieuwe Maan. We mogen niet vergeten dat we ons al grotendeels in de nieuwe tijd bevinden. Gedachten manifesteren zich met lichtsnelheid. Negatieve gedachten houden ons dan ook in de derde dimensie. Leef je in je angst, zal de angst zich manifesteren. Zit je in vertrouwen, zwem je met de flow mee en zullen je wensen en dromen zich manifesteren.

Genezing op diep niveau

”Deze combinatie kan intense obsessies opwekken en we kunnen dan ook geconfronteerd worden met zeer duistere gevoelens”

De gehele maand december zijn we onderhevig aan een ware mix van energieën. Venus, de planeet van liefde, schoonheid en relaties, zal rond 11 december op een spiritueel diep en onbewust niveau een innige en transformerende verbinding maken met Pluto, de heerser van dood en wedergeboorte, in het teken Steenbok. Deze combinatie kan intense obsessies opwekken en we kunnen dan ook geconfronteerd worden met zeer duistere gevoelens die veroorzaakt worden door je onderdrukte seksualiteit. Je wordt je bewuster van oude angsten en gedragspatronen. Rond de eerste kerstdag, op 25 december, zal de energie van Venus volledig naar binnen keren als ze voor de tweede keer in een teruglopende staat een innige omhelzing heeft met Pluto. Een bekend fenomeen van Venus retrograde in Steenbok is dat we serieus geconfronteerd kunnen worden met personen waarmee we nog karmische zaken op te lossen hebben. De kans is dan ook reëel dat we rond de feestdagen weer contact krijgen met personen uit het verleden.

In de overgang naar de vijfde dimensie worden we tot in het diepst van ons wezen geforceerd om oude overtuigingen en oude angsten over meerdere generaties los te laten. Alleen zo kunnen we baan ruimen voor nieuwe ervaringen. Deze veranderingen vinden dan ook laag voor laag plaats. Met Venus in Steenbok krijgen wij de kans om onze angsten, die van generatie op generatie doorgegeven zijn, te onderzoeken. Dankzij de transformerende kracht van Pluto zijn we in staat onszelf op uitzonderlijk diepe niveaus te helen. De strijd tussen het licht en het duister wordt extra zichtbaar dankzij Venus en Pluto. De tijdlijnen van de derde dimensie en de vijfde dimensie waren voorheen alleen voelbaar, maar worden langzaam maar zeker ook zichtbaar. We gaan dan ook de vierde dimensie, die als een brug tussen de derde en de vijfde dimensie fungeert, steeds beter begrijpen

Jupiter in Vissen

Vooralsnog zullen we hevige ups en downs in ons leven, maar ook in ons lichaam, voelen. Van angst, twijfel, pijn, en afhankelijkheid gaan we richting vertrouwen, overzicht, vreugde, liefde en zelfstandigheid. Degenen die zich al in de vijfde dimensie bevinden, zullen zich makkelijker herstellen dan anderen. De dagen waarop je trilling laag is, zullen steeds korter duren en de dagen waarop je trilling hoog is, steeds langer. Op 18 december hebben we dan een hele onrustige volle Maan in het teken Tweelingen die een spanningsveld met het Galactisch centrum vormt. Er zullen rond deze volle Maan opnieuw vele kosmische energieën naar de aarde stromen en lucide dromen, herinneringen van vorige levens en visioenen van andere dimensies kunnen optreden.

De kosmische planetenstand in december bieden ons uitgebreid de kans om onze laatste angsten en twijfels te onderzoeken, zodat we ze kunnen helen. Alleen zo kunnen we de overstap naar de vijfde dimensie maken. De invloed van Neptunes, de planeet van spiritualiteit, magie en dromen, zal dan ook eveneens zeer sterk zijn. Rond 7 december maakt deze vriendelijke reus een verbinding met Mercurius, ons denkvermogen, en rond 12 december een verbinding met de Zon, ons zelfbewustzijn. Dit ter voorbereiding van de uiterst spirituele shift die op 28 december plaatsvindt. Jupiter, de planeet van optimisme, groei, vrijgevigheid en overvloed schuift dan het Spirituele teken Vissen in. Dit veroorzaakt opnieuw een kwantumsprong. Benieuwd naar waar jouw dromen en wensen zich zullen manifesteren? Blik dan terug op de periode van half mei 2021 tot eind juli 2021. Omdat Jupiter een omlooptijd heeft van twaalf jaar mogen we ook terugblikken op de periode van 2010 – 2011.

De strijd tussen het duister en het licht

Tot slot staan we met het Watermantijdperk lijnrecht tegenover het Atlantistijdperk. Vele lichtwerkers zijn de reïncarnaties van de Atlantiërs. Op dit heuse moment worden de energieën die met duister en licht te maken hebben, gecorrigeerd. De strijd tussen het licht en het duister zal dan ook per dag toenemen. Met Pluto afkoersend op de laatste vijf graden van Steenbok zal de wereld van de derde dimensie zich vast proberen te klampen aan de wereld van de vijfde dimensie doormiddel van macht, controle en onderdrukking.

Ben je een lichtwerker, kijk er dan niet raar van op dat je aangevallen wordt door de meer duistere machten. Zorg dat je je zoveel mogelijk afstemt op je zielsverwanten en collega-lichtwerkers. Hierdoor kunnen de duistere machten geneutraliseerd worden. Verbind je dan ook zoveel mogelijk met de natuur en dieren zodat je gecentreerd blijft.

December 2021 zal zich dan ook kenmerken door zeer tegenstrijdige energieën van hoop en vertrouwen, macht en controle, obsessie en dwanggedachten, het weten en begrijpen en dromen en magie. De periode tussen 2020 en 2023 is een wonderbaarlijke tijd waar de geschiedenis zichzelf aan het herschrijven is en waar wij getuige mogen zijn van een waanzinnige sprong in de evolutie.

Enjoy the ride!

Bekijk de video van astrologe Désirée van Toor

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

In onze Privacy Verklaring & cookie policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Ayahuasca: het grote mysterie

Een goede vriend vertelde me dat hij zou deelnemen aan een Ayahuascaceremonie. Ik had eerder al…

Lees meer
Dossier 2024

Voorspellingen 2024 • In de ban van 2024 • Wereldbeeld en politiek

Ook benieuwd naar de voorspellingen voor 2024? Bloom ging te rade bij astrologen, kaartleggers en…

Lees meer
Inspiratie

Lander Miro Vandenborre blikt terug op zijn eerste boek 'Op zoek naar Aurora'

Opnieuw zakken mijn schoenen in het zand van De Haan, daar waar het verhaal ‘Op zoek naar Aurora’…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom