Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Alexander De Croo: de nieuwe premier van België - een analyse van zijn horoscoop

Astrologie
22/10/2020
Alexander De Croo: de nieuwe premier van België

Na bijna 500 dagen had België op 1 oktober 2020 een nieuwe federale regering. Diezelfde dag legde Alexander De Croo de eed af als kersverse premier van België. Er hangt veel af van deze coalitieregering, bestaande uit maar liefst zeven politieke partijen, ook wel de Vivaldi-regering genoemd. Deze regering zal het land uit het slop moeten zien te halen en betere perspectieven moeten bieden voor de toekomst. Wat vertelt de geboortehoroscoop van de gedreven Alexander De Croo? Een analyse.

Als zoon van de liberale ex-politicus Herman De Croo werd het bedrijven van politiek Alexander met de paplepel ingegeven. Herman kan terugblikken op een hele waslijst aan politieke benoemingen. Bovendien is hij geëerd als minister van Staat. Alexander is van opleiding handelsingenieur aan de ‘Solvay Business School of Economics and Management’, een faculteit van de Université libre de Bruxelles. Daarna behaalde De Croo junior nog een Master of Business Administration in de Verenigde Staten. Hij is gehuwd met de intelligente Annick Penders en heeft twee zonen, Tobias en Gabriel. In 2009 werd Alexander verkozen als voorzitter van Open-VLD en in 2013 werd hij voorgedragen als vicepremier. Alexander is op 3 november 1975 rond de middag in Vilvoorde geboren.

Alexander De Croo geboortehoroscoop analyse radix tekening Bloom web

We nemen de Vedische horoscoop van Alexander De Croo als uitgangspunt. Dit wil zeggen dat de Westerse tekening 23°31’ wordt teruggedraaid. In de Vedische geboortehoroscoop valt de conjunctie of samenstand van Zon en Maan in Weegschaal op. We hebben inderdaad hier te doen met een vriendelijke Weegschaal die zin heeft voor veel initiatief. Een Weegschaal heeft meestal als levensopdracht om evenwicht te scheppen in situaties. Weegschalen zijn dan ook de diplomaten onder de dierenriem. Weegschaal is verder het symbool van de rechtvaardigheid en de wettelijke instanties die daarbij betrokken zijn. Het hoeft dus niet te verwonderen dat we bij veel politiekers een Weegschaal- ofwel Libra-invloed terugvinden.

In de Vedische horoscoop van De Croo merken we op dat de Zon, Maan, Mercurius én Uranus in Weegschaal geplaatst staan. Het is bovendien niet verwonderlijk dat hij de weg van de ingenieurswetenschappen is ingeslagen (Uranus in Weegschaal). De planeet van technologie, het visionaire, Uranus, belicht zijn Zon, Maan en Mercurius. Uranus stimuleert in deze vooral intuïtieve en technische gaven. Het is bijvoorbeeld algemeen geweten dat Alexander in zijn garage een 3D-printer heeft staan om wisselstukken te printen voor zijn fiets. Deze planeet, Uranus, die de wetenschap en dus ook het ingenieursschap een boost geeft, staat tevens gunstig in zijn elfde huis. Dit elfde huis behelst vooral het politieke en gemeenschappelijke leven en teamwork. Uranus heeft echter het imago verrassend en zelfs rebels uit de hoek te komen. Dat verrassende en excentrieke hebben we opgemerkt bij de regeringsval toen Alexander voorzitter was van Open-VLD. We denken dat hij door dit avontuur zijn les geleerd heeft. We mogen er van uitgaan dat hij nu hoofdzakelijk met vernieuwende en frisse ideeën uit de hoek zal komen. De coalitie van de zeven partijen, waarin de groene partijen ook aanwezig zijn, kunnen een nieuwe wending geven aan het klimaat en milieubeleid.

Download hier de geboortehoroscoop van premier Alexander De CrooAlexander, fils à papa?

Als zoon van de fortuinlijke Herman De Croo heeft Alexander al een indrukwekkend netwerk/imperium uitgebouwd. Er gaan stemmen op dat het vermogen van de De Croo-dynastie geschat wordt op rond de vijftig miljoen euro’s. Dat hij van rijkelijke komaf is, kunnen we afleiden van Jupiter, de heer van ascendant Boogschutter, geplaatst in het vierde huis. Het vierde huis is het domein van de ouders en het huiselijke wonen. Jupiter staat in de astrologie gekend als de weldoener en beschermer. De grootste planeet van ons zonnestelsel duidt in deze horoscoop het fortuinlijke aan van zijn ouders. Zowel Herman als Alexander zijn verwoede paardrijders. Paardrijden valt tevens onder het sterrenbeeld Boogschutter. Het teken Boogschutter, als half mens en half paard, is dus niet toevallig gekozen.

”Alexanders netwerk is heel uitgebreid. Je vindt er ook heel wat ‘verrassende’ figuren zoals Thierry Geerts , CEO van Google België en Bill Gates.”

Alexanders netwerk is heel uitgebreid. Je vindt er ook heel wat ‘verrassende’ figuren zoals Thierry Geerts , CEO van Google België en Bill Gates, oprichter van Microsoft en de Bill & Melina Gates Foundation die sedert de uitbraak van het coronavirus in een storm van kritiek is terechtgekomen. Google en Microsoft zijn bovendien actief in sectoren die door Uranus geregeerd worden. In het zevende huis, het gebied van de omgang met anderen en (zakelijke) partnerschappen, staat Mars in de horoscoop van onze premier geplaatst in het intelligente teken Tweelingen. Annick Penders, echtgenoot van De Croo, is begenadigd met een goed stel hersenen. Mars in het zevende huis stimuleert evenzo zijn gedreven omgang en vergroot zijn netwerk. Tweelingen op zijn beurt onderneemt graag dingen en doet niets liever dan informatie verspreiden. De strijdlustige Mars staat gunstig tegenover zijn belangrijke Weegschaal-zone door de driehoekverbinding (120°).

Verder staat Venus in het begin van Maagd in het tiende huis, het levensgebied van de carrière en de maatschappelijke status en deze positie indiceert een praktische aanpak van de taken en de opdrachten. Planeet Saturnus staat gespannen tegenover de vier hemellichamen in Weegschaal en het wijst op een gedwongen leren om allerlei wetmatigheden onder de knie te krijgen. Saturnus staat in het achtste huis in Kreeft en verwijst naar de financiële aspecten. Dit gaat zowel over zijn privé als over de financiële zaken van zijn regering. Het begrotingsprobleem, de schulden en de leningen van de Belgische Staat vallen daar tevens onder. Het is zonneklaar dat door het jarenlang verwaarlozen van de Belgische schulden en door corona het een enorme kluif wordt om de economie en de begrotingscijfers terug op de rails te plaatsen. Het vierkantaspect tussen Saturnus en de vier andere hemellichamen in Weegschaal symboliseren dat.

(lees verder onder de advertentie)

Zware jaren in het verschiet

In de prognose of transithoroscoop staan de huidige Saturnus en Pluto gespannen (90° of vierkant) met zijn Weegschaalzone. Saturnus zal nog de volgende kleine drie jaar deze zone oppoken, en Pluto, die heel langzaam vooruitschuift nog zo’n tien jaar. Een belangrijk signaal dat het hard werken wordt voor Alexander De Croo en zijn regeringsploeg!

We mogen samenvatten dat Alexander De Croo heel wat in zijn mars heeft door zijn roots, de opleiding die hij genoten heeft, door politieke ervaringen en door een riant netwerk waarop hij kan terugvallen. Zodoende kan hij het schoppen tot een groot politicus, zolang hij de plotse wendingen en grillen van Uranus onder controle weet te houden. De Vivaldi-regering kan zo een baken van vernieuwing én stabiliteit vormen voor het Belgische volk. Maar eerst zal De Croo de Belgische bevolking moeten weten te overtuigen.

Bron foto: "Leading in a Complex World - Alexander De Croo" door World Economic Forum (licentie valt onder: CC BY-NC-SA 2.0)

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Boekentip • Op zoek naar liefde, wijsheid en scheppingskracht in ons eigen DNA

In juli 2023 publiceerde Gerrit Verweij het boek ‘Ons Goddelijke bewustzijn’. Dit boek volgt op…

Lees meer
Astrologie

PREVIEW // Lilith of de Zwarte Maan in je horoscoop • Vind je ware ik en leef volgens je ziel

Wanneer de Zwarte Maan of Lilith je horoscoop triggert, ben je geneigd om de specifieke…

Lees meer
Astrologie

Venus in Steenbok • 24 januari tot 16 februari 2024 • Wees toegewijd

Op 24 januari 2024 verhuist Venus van het sterrenbeeld (of liever dierenriemteken) Boogschutter…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom