2 juni 2024 - Spirituele Bloom Fair Stadsfeestzaal Aarschot >

Sophie Wilmès: de vrouw achter de politieke functie - een horoscoop analyse

Sophie Wilmès: de vrouw achter de politieke functie

Sophie Wilmès gaat de geschiedenisboeken in als de eerste vrouwelijke premier van België. MR-politica Wilmès heeft sedert 15 maart 2020 de leiding over een minderheidsregering met volmachten, ‘zodat de regering daadkrachtiger kan optreden om de coronacrisis aan te pakken’. In dit artikel belichten we de vrouw achter de politieke functie vanuit een astrologisch perspectief en dit op basis van de horoscoop van Wilmès.

Premier Sophie Wilmès, geboren op 15 januari 1975, studeerde af in de Toegepaste Communicatie – richting Reclame - aan het IHECS (Institut des Hautes Etudes de Communications Sociales) en ging daarna als financieel beheerder aan de slag bij de Europese Commissie. Na een avondopleiding tot licentiaat Financieel Management aan het Institut Supérieur Saint-Louis werd Wilmès tewerkgesteld als economisch en financieel adviseur in een advocatenkantoor. Deze job gaf ze in 2007 op om schepen te worden in Sint-Genesius-Rode. In 2013 werd Sophie Wilmès voorzitter van de MR-afdeling in de Brusselse rand. Het jaar erna zetelde ze in de Kamercommissie Financiën en Begroting, als opvolgster van vicepremier Didier Reynders. In 2015 stootte Wilmès door tot in de federale échelons. Op 15 maart kwam de minderheidsregering onder leiding van Wilmès tot stand om de coronacrisis aan te pakken. Vanuit Israël ontving België warme felicitaties met de ‘eerste Joodse premier van het land’ (de moeder van Wilmès is een Asjkenazische Joodse).

Geboortehoroscoop Premier Sophie Wilmes Bloom web

De liberale politica heeft vier kinderen en is getrouwd met een Australische ex-topsporter, Christopher Stone. Haar partner is de voorzitter van Australian Business in Europe (ABIE), een organisatie die zich inzet om de banden tussen Europa en Australië te verbeteren op het vlak van handel en diplomatie. Hij is tevens algemeen directeur bij Dewez, een bedrijf dat ruim 15.000 reclamepanelen op huizen verhuurt.

Een carrièreplan had Wilmès niet. “Het enige dat ik in mijn leven bewust heb nagestreefd, was moeder worden.” Toen de huidige premier (45) in 2000 als 25-jarige in de Ukkelse gemeentepolitiek stapte, was haar grootste ambitie om raadslid te worden. Maar de bal ging al snel aan het rollen.

Horoscoop Sophie Wilmès

geboren op 15 januari 1975 in Ixelles (geboorte-uur onbekend)
(geboortehoroscoop Wilmès kan je onderaan het artikel downloaden)

In de horoscoop van Wilmès komt vooral het Lucht-element naar voor. Met de Maan, Mercurius en Venus in Waterman beheerst ze haar emoties, haar gedachten en liefdesgevoelens als geen ander. Deze constellatie laat iemand zien die zich stoort aan een uitgebreid vertoon van gevoelens. Wilmés is rationeel. Dat is voor haar de enige manier om problemen op te lossen, eerder dan op grond van stemmingen, gevoelens en impulsen. Mercurius in Waterman geeft een bepaalde koppigheid. Niemand kan haar van gedacht doen veranderen als zij zich een idee gevormd heeft. Wilmès kan terugvallen op een snelle geest, innovatieve ideeën om zodoende een nieuwe wereld uit te bouwen (Mercurius in Waterman, dispositor Uranus in Schorpioen). De ernstige, gereserveerde, doch verantwoordelijke attitude vinden we terug in de Zon in Steenbok. Zij bezit een groot plichtbesef en heel veel ambitie.

(lees verder onder de advertentie)

Dat Wilmès geen grootse politieke carrière voor ogen had, klopt tot op zekere hoogte. Met Saturnus in Kreeft zoekt ze veiligheid, geborgenheid bij een kroost. De thuisbasis en de familie fungeren als toevluchtsoord in moeilijke tijden. Met Saturnus in Kreeft (het teken van z'n vernietiging) is het in de thuis echter niet altijd makkelijk. Deze positionering kan ook verwijzen naar een moeilijke en strenge kindertijd en jeugd, met veeleisende ouders en een afwezigheid van emoties. Wellicht moest ze op jonge leeftijd al veel verantwoordelijkheden opnemen. Haar eigen gezin, haar kinderen zijn voor haar een karmische opdracht.

Horoscoop Transit Premier Sophie Wilmes Bloom web

Er is sprake van een spanningsveld (oppositie) tussen haar eigen schittering enerzijds (de Zon in Steenbok) en de eisen die anderzijds door Saturnus in Kreeft worden gesteld. In wezen is Sophie Wilmès' ambitie groter dan dat ze zelf wil toegeven. In ‘Astrologische duiding deel 4, door Drs. Karen Hamaker-Zondag’ lezen we: ‘Oppositie Zon en Saturnus: Doorgaans staat het zelfvertrouwen op een laag pitje. We voelen ons geremd, vaak minderwaardig. De kwetsbaarheid van ons ego is groot, en dat kan op heel wat manieren tot uitdrukking komen. Een veelvoorkomende overcompensatie is het uitleven van ambitie in een enorme prestatiedrang om altijd maar weer de beste te zijn, terwijl hij situaties die het tegendeel kunnen bewijzen liever uit de weg gaat. Hoewel – wanneer een Zon in conflict met Saturnus, voor moeilijkheden komt te staan, kan hij met een geweldig doorzettingsvermogen alles op alles zetten. Want al geeft deze combinatie nogal eens problemen en moeilijkheden, we kunnen er veel mee bereiken en menigeen in een topfunctie heeft Saturnus-conflicten’. Dat ze beschouwd wordt als ‘de machteloze premier’ deert Wilmès niet. In moeilijke omstandigheden blijft ze plichtbewust en kwijt ze zich met ernst en heel veel verantwoordelijkheidszin van haar taken.

De wederzijdse receptie tussen Jupiter in Vissen en Neptunus in Boogschutter wijst op het idealisme van Wilmès. Ze is meelevend en heeft mededogen. Dit mag echter ‘niet uitmonden in zelfopoffering of martelaarschap, want daarmee helpt ze de ontvangers niet verder’ ('Planeten in teken, huis en aspect'– Robert Hand). Wilmès heeft overduidelijk behoefte om zich regelmatig terug te trekken, om even alleen te zijn met haar gedachten. Om het perspectief te bewaren en om te achterhalen wat écht van belang is, is een religieuze of spirituele beleving ongetwijfeld aangewezen.

Transits 15 maart 2020

Nemen we er even de positie van de planeten op 15 maart 2020 bij, het moment waarop de noodregering gevormd werd en de lockdown maatregelen in voege traden.

De transits van Mars, Jupiter, Saturnus én Pluto (!) op haar geboorte-Zon én opposiet haar geboorte-Saturnus maken duidelijk dat Sophie Wilmès op dat eigenste moment de verpersoonlijking is van de boodschap die aan de bevolking diende gecommuniceerd te worden, met betrekking tot de beperkende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan . Wilmès werd geofferd om die ondankbare taak op zich te nemen. En met Pluto pal op de geboorte-Zon kunnen we er niet omheen: er is ofwel sprake van manipulatie, of er wordt gemanipuleerd.

Bron foto: Wikipedia - Thomasdaems89

Download hier de geboortehoroscoop van Sophie Wilmès

Download hier de transithoroscoop van Sophie Wilmès op 15 maart 2020

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Theeblaadjes lezen: je toekomst in een kopje thee

Benieuwd naar de toekomst? Wil je weten welke gebeurtenissen er nog voor jou in het verschiet…

Lees meer
Gelukkig Leven

Auteur Karen Geens selecteert drie fragmenten uit haar eerste boek 'Lief voor mezelf'

Midden in de nacht. Ik kan niet slapen, niet meer, dus staar ik wat voor me uit en loop een beetje…

Lees meer
Astrologie

24 april 2024 • Volle Maan in Schorpioen • Duik in je ziel

Het eclipsseizoen blijft ons in de greep houden met zijn mysterieuze dans door de kosmos. Het begon…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom