26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Saturnus in Steenbok

Saturnus in Steenbok Astrologie Teken Karma Vorig Leven Bloom Web

Saturnus in Steenbok: met welk karma moet jij komaf maken?

”Karma van het aanzien en de maatschappelijke positie staat in het leven van mensen met Saturnus in Steenbok centraal.”

In een vorig leven was je met Saturnus in Steenbok plichtsgetrouw en beschikte je over een groot doorzettingsvermogen. Je klom omhoog op de maatschappelijke ladder. Je was een persoon van betekenis die aanzien genoot en die bewonderd werd voor zijn of haar groot doorzettingsvermogen. Je stond ernstig in het leven en je gedroeg je zoals de maatschappij dat van je eiste. In vorige levens heb je de ernst en de volmaaktheid naar extreme hoogten gebracht. Je hebt het gezinsleven gemeden. Je dacht enkel aan jouw eigen maatschappelijke positie en welzijn, want je sloot je liever op in jouw beperkte wereld dan zich te bekommeren om anderen. Mogelijks ben je familiale plichten uit de weg gegaan, omdat dit voor jou gemakkelijker en comfortabeler bleek te zijn. Jezelf opsluiten in een ivoren toren was jouw doel in jouw vorig leven. Bepaalde van deze geborenen hebben zich in hun vorig leven bovendien gedistantieerd van de wereld en zich in een klooster teruggetrokken.

Met Saturnus in Steenbok ben je in dit leven perfectionistisch en dit wordt welhaast een fobie voor je. Je bent dan ook een geboren perfectionist. In alles wat je doet, streef je het volmaakte na, met als gevolg dat je voortdurend in tijdsnood raakt.

In de huidige incarnatie staat er bovendien nog altijd een muur tussen jou en de anderen. Toch zal je de behoefte ervaren om een gezinsleven uit te bouwen. Door het karma mag je je verwachten aan obstakels op dit vlak. Meestal voel je je met Saturnus in Steenbok alleen zelfs als je je in een gezinsleven bevindt. Een bepaald zwaarmoedig en gesloten karakter is jouw deel uit een vorig leven. In jouw eerste levenshelft zal je de neiging hebben om je in allerlei maatschappelijke systemen in te passen. Jouw goede faam komt boven alles. Aangezien het statuut getrouwd ook in een maatschappelijk plaatje past, zal je mogelijks deze stap zetten. Toch hebben velen met deze stand een aversie voor het huwelijk. Raak je met Saturnus in Steenbok toch getrouwd, dan zie je dit eerder als een plicht of een verantwoordelijkheid. De noodzaak van deze incarnatie is om alles op een rijtje te zetten. Uiteindelijk kom je tot het besluit van de leegheid over elke maatschappelijke positie die men in het leven bereikt. Je zal je op emotioneel vlak moeten zien te openen. Indien je dit niet lukt, zal je verder verstarren. Voor bepaalde van deze geborenen met Saturnus in Steenbok zullen gewrichts- en beenderklachten het gevolg zijn.

Lichamelijke beperkingen kunnen met Saturnus in Steenbok bovendien in het huidige leven de verwezenlijking van je doelstellingen in de weg staan. Je verzinkt in plichten en verantwoordelijkheden en leeft continu met de angst om de controle te verliezen. Je voelt je schuldig en je legt de lat wel heel hoog. Daar kan geen mens aan voldoen, ook jij niet. Wellicht raak je daardoor verbitterd. Je verliest het vertrouwen in anderen en wordt uiteindelijk mensenschuw, met de eenzaamheid als enige gezel.

Tot slot heb je met Saturnus in Steenbok de neiging te zwaar aan het leven te tillen. Je wordt er zelfs moedeloos en depri van. Je twijfelt heel sterk aan je eigen kunnen en zo durf je bepaalde uitdagingen niet aangaan, hoewel je er ongetwijfeld de capaciteiten voor hebt. Mogelijk komt er een vroegtijdig einde aan je beroepsloopbaan. Moeilijke omstandigheden en tegenslagen belemmeren de vooruitgang. Leer te vertrouwen op jezelf en op je kunnen.

Wil je voor iemand anders nagaan wat zijn/haar Saturnusteken is?

Let op: je Saturnusteken is niet gelijk aan je sterrenbeeld!
Doe de check via de handige Bloomcalculator en bereken gratis in welk teken Saturnus staat in je persoonlijke horoscoop of die van iemand anders.

Benieuwd naar meer? Ontdek Bloom, hét tijdschrift voor astrologie & hedendaagse spiritualiteit

Wist je dat je met een abonnement op Bloom tijdschrift (va €49,80/jaar) naast 8 inspirerende Bloom edities ook je eigen gehele geboortehoroscoop (en die van familie/vrienden) eenvoudig online berekent? Aanvullend krijg je bovendien ook nog toegang tot alle leesartikelen die in het Bloom-tijdschrift in BE & NL worden aangeboden. Word vandaag een Bloom'er en geniet alle voordelen.

Laatste nieuwe themahoroscopen of bereken je geboortehoroscoop

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Astrologie voor iedereen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom