Steffi Vertriest over haar liefde voor miso
Ik herinner het mij nog alsof het gisteren was, mijn eerste contact met miso. Nope, geen jongen ofzo, wel een dik papje van gefermenteerde soja, dat vaak gebruikt wordt in de traditionele Japanse keuken. Ik had er al veel over gehoord en dus besloot ik het uit de rekken van de biowinkel te halen. Dan kwam de grote smaaktest: ik deed het pakje open en met het puntje van mijn mes proefde ik. Wow, dit overtrof al mijn verwachtingen. Het was anders, en beter. Het smaakte totaal niet zoals het eruit zag (note to self: don’t judge the book by its cover). Het was een smaak die ik niet kon, en nog steeds moeilijk kan beschrijven. Die typische umami smaak... Het verdict? Miso was een blijvertje.
Je hebt 30% van het artikel gelezen
Wat anderen ook lezen
Spiritualiteit
Soefisme: een levende traditie in de 21e eeuw
Het soefisme is een mystieke stroming binnen de islam. In het soefisme kent men vele verhalen,…
Lees meerHuis & Thuis
Sterrenkinderen: uit het oog, nooit uit het hart
Een kind verliezen, de grootste domper die een ouder kan overvallen. Plots staat de tijd stil. Dat…
Lees meerInspiratie
De wet van aantrekking
Je kent het wel: je wekker begeeft het, één van je autobanden is lek of je vrienden plannen een…
Lees meer
Word een Bloom’er
-
8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis
-
toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer
-
EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen
-
kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop
-
unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...
-
onbeperkt gratis kaartleggen
Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu
Inloggen / registreren