Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Ontdek de ware oorzaak van je migraineaanvallen

Voeding & Gezondheid
Bloom
10/05/2022
Ontdek de ware oorzaak van je migraineaanvallen

Migraine. Een serieuze vorm van hoofdpijn waar we allemaal wel eens last van hebben gehad. Een migraineaanval gaat gepaard met hevige hoofdpijnen, duizeligheid, blinde vlekken en suizende oren. Velen wijten de oorzaak van migraine aan onvoldoende slaap, slecht eten of een slechte houding. Maar de plaats van je migraine vertelt je waar de werkelijke oorzaak van je pijn ligt: in het verleden, heden of juist in je angsten. De plaats van je migraine geeft je waardevolle informatie over levenszaken die je nog onder ogen dient te komen.

Natuurlijk zijn er omstandigheden die migraine in de hand werken. Een chronisch gebrek aan slaap zou bij iedereen migraine opwekken. Maar vaak is de oorzaak genuanceerder. De plaats van je migraineaanval biedt je onwijs veel inzicht over de zaken die je teisteren.

Migraine achteraan het hoofd

De pijn van deze vorm van migraine straalt van de achterkant van het hoofd langs de nek richting de schouderstreek. In dit gedeelte van onze hersenen liggen heel wat herinneringen opgeslagen. Vooral familiebanden en –patronen zijn daar gelokaliseerd. Als je hier frequent migraines ervaart, dan kunnen negatieve emoties uit je verleden een rol spelen. Bij een dergelijke migraine kun je jezelf afvragen of er iets of iemand is uit het verleden die je niet kunt loslaten. Wat kun je niet vergeten? Of wie kun je niet vergeven? Zolang je deze vraagstukken niet oplost, zal de migraine je blijven achtervolgen.

Wat kun je doen om de pijn te verzachten?

Om de pijn te verzachten kun je de kleur roze visualiseren. Visualiseer de kleur rond je hoofd, nek en schouders. De kleur brengt rust en schept een aangename energie. Hoewel dit een pijnverzachtende techniek is, ligt de oorzaak van de pijn dieper natuurlijk.

Het kan helpen om na te gaan wat er gebeurde voordat de aanval begon. Kreeg je een telefoontje van een familielid (uit het verleden)? Kreeg je onverwachts visite van een oom of tante? Welke familiale herinneringen werden aangewakkerd de voorgaande dagen? Het kan therapeutisch werken om alles in een notitieboekje te noteren. Zo schrijf je het van jezelf af. Bij het verwerkingsproces kun je de pagina’s ook verbanden boven een roze kaars.

Migraine bovenaan het hoofd

Als je gevoelig bent voor migraines in dit gebied, dan maak je je waarschijnlijk te veel zorgen om problemen uit het heden. Waarschijnlijk stress je veel over welbepaalde zaken. Vaak hebben personen die zich op het spirituele pad begeven hier last van. Ze trachten een perfecte wereld te creëren. De wrijving tussen de verlangde perfectie en de realiteit veroorzaakt vaak spanningen die uitmonden in migraine. Je staat hoogstwaarschijnlijk in contact met de spirituele wereld en koestert vele dromen. De dagdagelijkse confrontatie met de werkelijkheid eist zijn tol.

Wat kun je doen om de pijn te verzachten?

Om te aarden, heb je nood aan de kleuren geel, oranje en rood. Deze kleuren helpen je om opnieuw in verbinding te komen met de aarde. Je doet je voordeel ermee door veel in de natuur te vertoeven. Wandelen en daarbij contact maken met de natuurelementen heeft een kalmerend en aardend effect op jou. Je dient de lagere regionen van ons aardse bestaan te leren aanvaarden. Daarbij kunnen geluiden van de drum of de bas je ook ondersteunen.

Migraine aan de voorzijde van het hoofd

Degenen die veelal migraine aan de voorzijde van het hoofd ervaren, hebben een bepaalde angst of vertwijfeling over de volgende stappen die ze moeten nemen in het leven. Je hebt veel kopzorgen over de toekomst en piekert vaak nachtenlang over de knopen die je moet doorhakken. Maar je vult je hoofd alleen maar met zorgen over morgen en dat veroorzaakt migraines.

Wat kun je doen om de pijn te verzachten?

Omring jezelf met groene elementen. Groen is een rustgevende kleur en helpt je te ontspannen. Ook de kleur blauw kan je ondersteunen. Deze kleur bevordert je communicatieve skills zodat je je zorgen kunt uitdrukken aan dierbaren. Echter is het ook belangrijk om de verbinding met je innerlijke intuïtie te herstellen of te verbeteren. Omarm de innerlijke leiding van boven en vertrouw op de raadgeving die je ingefluisterd wordt. Mediteren over je angsten of vertwijfelingen werkt ook therapeutisch. Op deze wijze kun je jouw toekomst overlaten aan de hogere machten. Jijzelf hebt hier immers geen greep op.

Ontdek de Bloom Shop!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lifestyle

Hoe duurzaamheid en spiritualiteit samengaan

Duurzaamheid en spiritualiteit lijken op het eerste gezicht verschillende paden te bewandelen, maar…

Lees meer
Astrologie

De dood van Aleksej Navalny: analyse van zijn geboortehoroscoop en solaar

De Russische oppositieleider, advocaat en anti-corruptie-activist Aleksej Navalny (4 juni 1976 – 16…

Lees meer
Astrologie

Kinderwens? Plan je zwangerschap aan de hand van de Maan

Kan je de kans op zwangerschap vergroten door de positie van de Maan in beschouwing te nemen?…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom