27+28 april Spirituele Bloom Fair Oktoberhallen Wieze >

Warmte & licht: bronnen van schoonheid en welzijn

Voeding & Gezondheid
Bloom
05/09/2022
Warmte & licht: bronnen van schoonheid en welzijn

De laatste jaren is licht- en warmtetherapie aan een heuse opmars bezig. En dat is begrijpelijk, want aan het zichtbare lichtspectrum en infraroodlicht zijn vele voordelen verbonden. Zo zou het licht heilzaam zijn voor het verminderen van gewrichts- en spierpijn, het verjongen van de huid en het versterken van het immuunsysteem. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel!

Online vind je een gigantisch en divers aanbod aan therapeutische warmte- en lichttoestellen. Het kan daarom een ware uitdaging zijn om te beslissen welk type lichttherapie het geschikts is voor jou en je klachten. Licht- en warmtetherapie zijn heilzaam bij het verminderen van gewrichts- en spierpijn, het verjongen van de huid en het versterken van het immuunsysteem. Bovendien vermindert de aangename warme, rode gloed stress en wordt het natuurlijke herstel van de huid bevordert.

Rood licht: een aanvulling voor je schoonheidsroutine

Rood licht is ideaal voor de behandeling van rimpels en fijne lijntjes evenals voor de kleur, textuur en algehele teint van de huid. De golflengte dringt niet zo diep door als infraroodlicht, waardoor rood licht veelal gebruikt wordt als huidverzorging. Op cellulair niveau verhoogt rood licht de bloedcirculatie en dit brengt meer zuurstof en voedingsstoffen naar het huidoppervlak voor een gezonde en levendige gloed. Dit draagt ook bij aan een verhoogde productie van collageen en elastine, de natuurlijke anti-verouderingsmoleculen van je huid die kleine rimpels en fijne lijntjes voorkomen. Hoewel rood licht therapie meestal aangewend wordt voor anti-aging, is het ook doeltreffend voor pijnverlichting.

Infrarood licht: heilzaam & herstellend

Het infrarood spectrum wordt gekenmerkt door een langere golflengte dan rood licht en dringt hierdoor beter door tot het spierweefsel en de zenuwen. Binnen het infraroodspectrum worden voornamelijk NIR (Near Infra-Red) en FIR (Far Infra-Red) gebruikt in lichttherapieapparaten. NIR ligt net boven het zichtbare spectrum en daarom zie je geen lichtuitstraling van NIR-leds. Naarmate je spiercellen de energie van het infraroodlicht absorberen, worden ze actiever en verhogen ze de bloedcirculatie. Het wordt algemeen aanvaard dat een verhoogde bloedstroom ontstekingen helpt verminderen, en dat dit ook de natuurlijke celregeneratie stimuleert. Hierdoor bevordert infrarood licht diverse natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam. Een Infrarood paneel is dus een ideale keuze voor pijnverlichting. Atleten maken veelvuldig gebruik van infrarood licht om pijnlijke spieren en/of botten te verlichten.

Rood of infrarood? Beide!

Rood licht en infrarood licht zijn dus op veel vlakken complementair en dat is de reden waarom het combineren van verschillende golflengten in één toestel een synergetische werking biedt. Toestellen die uitsluitend rood licht aanwenden zijn daarom niet zo efficiënt in het verminderen van tekenen van veroudering of het verbeteren van de algehele textuur en teint van de huid.

Warmte en licht blijken een universeel helend potentieel te hebben. Er zijn dan ook duizenden wetenschappelijke studies die dit bevestigen. Als we licht en warmte op de juiste manier aanwenden kunnen we heel wat lichamelijke problemen op een natuurlijke manier behandelen zonder schadelijke nevenwerkingen. In een wereld die alsmaar méér toxisch en stressvol wordt, kan een dagelijkse portie licht en warmte verlichting brengen en ons algemeen welzijn aanzienlijk verhogen.

Nieuw: ontdek Blooms selectie infraroodmatten en lichtpanelen

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

24 april 2024 • Volle Maan in Schorpioen • Duik in je ziel

Het eclipsseizoen blijft ons in de greep houden met zijn mysterieuze dans door de kosmos. Het begon…

Lees meer
Inspiratie

Zo vind je rust en inspiratie op iedere bestemming

Van een café in Parijs tot een rustgevende strandbar op Bali, of zelfs een bruisende co-working…

Lees meer
Spiritualiteit

Wat is heilig vuur, en welke houtsoorten zijn er geschikt voor?

Heilig vuur speelt een centrale rol in tal van spirituele tradities en culturen over de hele…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom