Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Happy & healthy met behulp van de kosmos: ondersteun je lichaam én geest met medische astrologie

Happy & healthy met behulp van de kosmos

2020 zal ongetwijfeld nog lang in ons geheugen gegrift staan. Het was een jaar dat sterk Steenbok gekleurd was. De inzichten die het bracht zullen nog wel even moeten rijpen. 2021 lijkt anders te worden. Is jou dat ook al opgevallen? Er waait een nieuwe wind, sinds in december 2020 Saturnus en Jupiter op het moment van de winterzonnewende een conjunctie vormden, op de eerste graad van het teken Waterman. Deze historische samenstand zette alvast de toon voor het nieuwe jaar. Deze nieuwe vibe kunnen we inzetten om onze gezondheid te versterken. Hoe dat precies in z'n werk gaat, lees je hieronder.

Als we goed voor onszelf willen zorgen, dan is dit interessante informatie. De gebieden waarover Waterman regeert, komen de volgende maanden onder druk komen te staan. Een toename van het aantal mensen dat te kampen krijgt met zenuwproblemen is onvermijdelijk. Reden te meer om ons zenuwstelsel te soigneren!

Het tegendeel of gelijke inzetten

Een kwaal kun je deels verlichten door het tegenovergestelde of het gelijke in te zetten. Say what? Stel dat je een infectie met koorts hebt, dan kun je gebruikmaken van een coldpack om de koorts te doen dalen. Hier gebruik je dus het tegenovergestelde om de kwaal te behandelen. Soms kun je een infectie met koorts ook behandelen door een warme douche te nemen. Zeker in het begin van een ziekte kan een warme douche het ziekteproces versnellen en verkorten. In dit voorbeeld gebruik je dus een gelijkaardig middel om de klacht te verlichten. Dit laatste is het principe waarop de homeopathie gebaseerd is. Maar we kunnen onze blik ook richten op de astrologie, omdat we ook hier beide principes terugvinden. Voor 2021 betekent dit dat we onze toevlucht zoeken tot Waterman-remedies om onze gezondheid een boost te geven. De remedies van het tegenovergestelde vinden we aan de overzijde van de cirkel terug, bij het teken Leeuw.

De medische dierenriem

Zoals vermeld regeert Waterman over ons zenuwstelsel. Bovenal is het sterrenbeeld Waterman een vast Luchtteken. Waterman houdt ervan om in de massa te vertoeven, maar zal zich altijd wat buiten de groep plaatsen. Hij bekijkt alles vrij koel en vanop een afstand. Deze karakteristieken kunnen ons dit jaar goed van pas komen. Als je merkt dat je meegezogen wordt door emoties, is het fijn om een objectieve lijst te maken met de voor- en nadelen van de situatie. Zo neem je wat afstand, waardoor de lading van het gebeuren afneemt. Zo hanteer je de energie van dit jaar in je voordeel.

Het sterrenbeeld leeuw daarentegen, regeert ons hart. Het is een vast Vuurteken dat erg gul en royaal is. Aan plezier en creativiteit ontbreekt het een Leeuw alleszins niet. Een Leeuw is aangenaam gezelschap, maar staat ontzettend graag in de spotlights. Deze eigenschappen kunnen we aanwenden bij lastige situaties die dit jaar op ons pad komen. Get creative met penseel en verf. Of doe eens zot en neem deel aan een Zoom-improvisatietheater. Zolang het jou even al je zorgen laat vergeten, is het een geslaagde methode.

Medische astrologie quote Bloom web

Zelfzorgroutines voor 2021

Dit jaar moest je maar eens werk maken van een actievere levensstijl als je je die nog niet hebt aangemeten. Spreek met je bubbel af om wekelijks een wandeling in het groen in te plannen. Dat zorgt voor een ontspannen en verbindende activiteit die je zenuwen ontlast. Of beslis om vanaf nu naar het werk te fietsen en laat de auto gewoon thuis in de garage. Elke move die je bloed doet stromen, is heilzaam voor je zenuwstelsel

Om naar behoren te kunnen functioneren heeft het zenuwstelsel een berg aan vitamines en mineralen nodig. Stress zorgt ervoor dat die voorraad snel slinkt. Een voedingspatroon rijk aan groenten en fruit en in alle kleuren van de regenboog is een zegen voor je gezondheid. Durf gerust eens kijken naar minder conventionele kost, zoals rawfood, om extra variatie op je bord te toveren. Een bijzonder doeltreffend zenuwversterkend voedingsmiddel is mochi met bijvoet. Dit kun je even aanbakken in een pan of tussen de grill. Heerlijk als vleesvervanger op een #veggie of #vegan dagje

Bijenproducten zijn de ideale natuurlijke remedies om in je favoriete maaltijd te verwerken. Zo kun je kiezen voor een kwaliteitsvolle honing als zoetstof. Wil je graag aansterken? Kies dan voor stuifmeelkorrels in je potje yoghurt of smoothiebowl. Dit is een geconcentreerd voedingssupplement dat je vitamine- en mineralenreserve zal aanvullen.

Kom jij ’s ochtends op het laatste nippertje uit je bed om dan meteen de deur uit te hollen? Plaats het volgende goede voornemen dan maar op je lijstje: een ochtendroutine creëren. Dat is nodig om de dag rustig te starten. Zet je wekker tien minuten vroeger zodat je even wat tijd hebt voor enkele ademhalingsoefeningen voordat je je in de drukte van de dag stort. Of maak een (dagelijkse) gewoonte van de zonnegroet uit die lang vervlogen yogalessen. Zo start je je dag fris en monter. Ben jij een onvervalste piekeraar? Dan kan een bullet journal your new best friend worden. Deze geniale tool biedt je de mogelijkheid om al je gedachten, to do’s en andere rondtollende ideeën neer te pennen. Zo zijn ze uit je hoofd, maar niet vergeten.

Medische astrologie thee Bloom web

To tea or to coffee?

Koffie is een populaire oppepper, ’s ochtends of zelfs de hele dag door. Op zich geen probleem, maar voor je gezondheid is het niet ideaal om sloten koffie naar binnen te werken. Te veel koffie wordt op termijn een serieuze belasting voor je zenuwstelsel, iets wat je in 2021 moet proberen te vermijden. Een fijn alternatief is thee. Daarrond kan je overigens een heuse theeceremonie bedenken. Gewoon even een pauze nemen rond een warme mok thee, liefst in het gezelschap van anderen om wat bij te praten, of misschien om gewoon even tot jezelf te komen. Als je dan bovendien nog kiest voor een thee met kruiden die je gezondheid kunnen ondersteunen, zoals lavendel, goudsbloem, rozenblaadjes, zoethout, pepermunt, enz., komt het vast en zeker goed.

De natuur op haar best

Naast enkele aanpassingen in je leefstijl bestaan er ook krachtige natuurgeneeskundige middelen die het zenuwstelsel kunnen versterken. Sowieso moet je vooraf altijd je huisarts informeren over elk product dat je neemt om je gezondheid te ondersteunen, ook al betreft het een 'natuurproduct'. Interacties zijn immers nooit helemaal uit te sluiten.

Als je momenteel onder enorme druk staat, kan het interessant zijn om je lichaam te leren hiermee om te gaan. Zo kun je een crash vermijden. Adaptogenen kunnen hierbij helpen, maar gebruik ze niet als wondermiddel om te blijven doorgaan. Een interessant middel in deze categorie is Rhodiola rosea. Het is een zacht adaptogeen dat vooral de bijnieren een handje helpt om de stress de baas te blijven. Bij ploegenwerk of andere zware arbeid helpt het middel om de impact op je lichaam te reduceren.

Ben je inmiddels geveld door een burn-out? Of door extreme vermoeidheid? Dan kun je een kuur met koninginnengelei overwegen. Dit product uit de apitherapie reikt je heel wat mineralen en vitamines aan die jou er opnieuw bovenop kunnen helpen. Voor de aanmaak van koninginnengelei moeten de bijen flink wat werk verzetten. Gebruik het dus als je het écht nodig hebt en wees er spaarzaam mee, uit respect voor deze nuttige diertjes.

Een andere topper waarmee je meer kracht kunt opdoen, is Sint-Janskruid. Dit mooie gele bloemetje komt goed van pas bij voorjaarsmoeheid en lichte depressieve klachten. Het is een krachtig middel waar je wel héél voorzichtig moet mee omspringen. Anticonceptie kun je hier niet mee combineren. Informeer je dus, maar als het enigszins mogelijk is, moet je het zeker eens uittesten.

Agendacheck: geef je gezondheid een boost

Medische astrologie thee gezondheid Bloom web

26 maart '21 / Helende vibraties

Op deze dag staat Zon conjunct (0°) Venus. Je geniet met volle teugen van een mooie zonsopgang en bent ontvankelijk voor verfijnde indrukken, zowel in beeld, klanken als woorden.

15 april '21 / Geef je over aan sport

Zwengel je gezondheid aan door een stevige work-out. Een ideale dag om in beweging te komen.

13 mei '21 / Subtiele remedies

Vul klassieke medicijnen aan met alternatieve middelen, zoals edelstenen, bachbloesems en essences.

5 juli '21 / Doorbraak

Je verdiept je in je voeding en komt tot nieuwe inzichten. Door je levensstijl in bepaalde opzichten lichtjes aan te passen, bewerkstellig je reeds een grote doorbraak.

20 september '21 / Raadpleeg een professional

De tijd van uitstel is voorbij, maak NU een afspraak met je behandelend arts of therapeut. Enkel door je te informeren krijg je een duidelijk beeld van je ziektepatroon.

12 november '21 / Genezing van de ziel

Op deze dag wend je de blik naar binnen en geef je gehoor aan de verlangens en behoeften van je ware Zelf. Zoek het conflict niet op.

20 december '21 / Krachtige gebeden

Uitstekende dag om het Hogere aan te roepen en om kracht te vragen. Heb vertrouwen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom