Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Tips om een gezond spiritueel leven te leiden

Spiritualiteit
Bloom
13/12/2022
Tips om een gezond spiritueel leven te leiden

Het is niet altijd gemakkelijk om een gezond geestelijk leven te leiden. Er zijn zoveel dingen die in de weg kunnen staan, zoals de druk van het echte leven, stress en meer. Onthoud dat het cultiveren van een gezond spiritueel leven niet betekent dat je jezelf daarbij moet verliezen. In feite is het in veel opzichten precies het tegenovergestelde. Door middel van mindfulness oefeningen en positief denken kun je leren hoe je balans kunt vinden in je dagelijkse leven. Op deze manier leef je een bevredigender bestaan met minder stress.

Zorg goed voor je lichaam

Het lichaam is de tempel van de ziel, dus het is belangrijk om er goed mee om te gaan. Dit betekent zorgen voor je fysieke gezondheid door regelmatig te bewegen, een uitgebalanceerd dieet te volgen, voldoende te slapen en stress te beheersen. Je moet er altijd een prioriteit van maken dat je alle noodzakelijke vitamines en mineralen binnenkrijgt die nodig zijn om je lichaam gezond te houden. Een van de manieren om dit te doen is door supplementen zoals een magnesium supplement te nemen, zodat je de voordelen ervan niet misloopt. Naast deze basisbehoeften voor lichamelijke gezondheid en welzijn, is het ook belangrijk om elke dag wat tijd te nemen voor mentale oefeningen zoals meditatie of gebed.

Bid en mediteer regelmatig

Bid tot je hogere macht. Bidden kan je helpen contact te maken met je hogere macht en innerlijke rust te vinden. Mediteer om antwoorden, kalmte en vrede te vinden. Meditatie is een geweldig hulpmiddel voor zowel spirituele groei als lichamelijke gezondheid. Het helpt mensen om meer in contact te komen met hun gevoelens, wat belangrijk is voor betere besluitvorming en zelfbewustzijn over wie je wilt zijn in het leven.

Leer jezelf en anderen te vergeven

Een van de moeilijkste dingen die we als mens moeten doen, is vergeven. Vergeving is een handeling die vereist dat je afstand doet van je recht om boosheid, wrok en bitterheid jegens een andere persoon of jezelf vast te houden. Het betekent ook dat je de hoop of verwachting loslaat dat iemand zijn wangedrag op de een of andere manier goed zal maken. Jezelf vergeven kan nog moeilijker zijn dan anderen vergeven. Je komt namelijk oog in oog te staan met je eigen tekortkomingen en fouten.

Vind gezonde manieren om je emoties te uiten

Het is belangrijk om je emoties te uiten. Als je je gevoelens vasthoudt, kunnen ze zich opstapelen en stress op het lichaam veroorzaken. Woede, verdriet en frustratie zijn natuurlijke menselijke emoties die op een gezonde manier moeten worden uitgedrukt.

Omring jezelf met goede mensen

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om spiritueel te groeien, is jezelf omringen met mensen die zowel eerlijk als aardig zijn. Dit kan worden gedaan door verstandig te kiezen met wie je tijd doorbrengt. Op deze manier hang je niet alleen rond met mensen die je een slecht gevoel geven over je keuzes of die spiritueel niet op hetzelfde niveau als jij staan. Als iemand onvriendelijk of oneerlijk is tegenover anderen, is hij waarschijnlijk geen spiritueel persoon, zelfs als hij het tegendeel beweert. Je wilt ervoor zorgen dat alle vrienden of mentoren die in je leven komen, positieve invloeden zijn. Ze zullen ook een impact hebben op je groei.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Mars in Steenbok • 5 januari tot 14 februari 2024 • Doelbewust naar de diepte

Op 5 januari 2024 komt de planeet Mars het sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) Steenbok…

Lees meer
Spiritualiteit

Nostradamus • Voorspellingen voor 2024

De 16de eeuwse Franse ziener en profeet Nostradamus, of Michel de Nostradame, schreef het…

Lees meer
Spiritualiteit

REEKS | Handlezen in een notendop - Deel 1 Handlezen: een combinatie van kennis en intuïtie

Eeuwenlang al spreekt de kunst van het handlezen tot de verbeelding. In verschillende culturen –…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom