Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Een reeks Spirituele Ondernemers: psychotherapeute en esoterisch psychologe Benedicte Leys

Een reeks Spirituele Ondernemers: psychotherapeute en esoterisch psychologe Benedicte Leys

Spiritueel in het leven staan en de commerciële wereld betreden? Het lijkt een onmogelijke combinatie. Toch zijn er velen die er met succes in geslaagd zijn hun spirituele ingevingen te behouden én een product op de markt te brengen. Bloom is alvast onder de indruk en interviewt iedere maand een spirituele powervrouw over haar leven, haar bedrijf en de keuzes die komen kijken bij het runnen van een zaak.

Astrid Goossens ging voor Bloom op onderzoek uit en sprak met Benedicte Leys, psychotherapeute en esoterisch psychologe uit Antwerpen. Deze straffe dame gooide haar leven om na een lange en moeilijke periode. Ze leerde te vertragen in het leven en ontdekte dat een bewuster leven veel positieve elementen met zich meebracht. Wat ze leerde over zichzelf, de ziel en het leven nam ze mee in haar werk om zo van haar carrière een spirituele, leerrijke ervaring te maken voor anderen en voor zichzelf.

”Elke keer als een cliënt een stapje verder zet in zijn of haar proces, ga je zelf ook een stapje mee. Dat brengt mij veel vreugde en dankbaarheid.”

Hoe omschrijf jij je manier van spiritueel leven?

Het leven is een spiritueel leven. Elke ervaring, alles wat we meemaken, draagt bij aan bewustzijnsgroei. In de eerste levensfasen beseffen we vaak de waarde van het leven nog niet en ondergaan we het leven eerder. Tot de invloed van de ziel sterker wordt. Het licht van de ziel brengt andere waarden en normen met zich mee. We worden wijzer en kunnen de dingen makkelijker van elkaar onderscheiden. Dit proces kan je echter niet forceren of versnellen. Je kan namelijk geen stappen overslaan in het leven. Ze hebben allemaal hun nut. Overgave is heel belangrijk en daar heeft de persoonlijkheid het moeilijk mee. De ervaringen leren hoe je dit doet en brengen meer onderscheidingsvermogen waardoor je consistent kan kiezen voor het pad van de ziel in plaats van voor de wil van de persoonlijkheid. Ook dat is met vallen en opstaan. Wat mij het sterkste is bijgebleven is altijd nederig te blijven. Onze hersenen kunnen het ingewikkelde universum niet vatten en dus blijft ons weten beperkt. Met het openen van je hart groeit er een meer intuïtief weten in je. Elke dag bij het opstaan en slapengaan probeer ik mijn gedachten te richten op zaken die me voeden en van een hoge frequentie zijn. Soms lukt dat goed, andere dagen is dat een uitdaging. Ik hou me vast aan de gedachte dat moeilijke momenten de weg zijn naar meer vrijheid, liefde en bewustzijn.

Hoe ben je op het idee gekomen om met jouw praktijk te starten?

Vanuit veranderingen in mijn leven en in mijzelf is het eigenlijk op natuurlijke wijze ontstaan. Wie ik ben is veranderd en in mijn werk manifesteer ik wie ik ben.

Wat is de missie van je praktijk?

Groei in bewustzijn in de breedste zin van het woord. Mijn doel is dit te brengen in een sfeer van liefde, respect en authenticiteit. Mijn roeping is mensen een stukje op hun weg begeleiden via coaching, therapie en opleidingen.

Wanneer besefte je of hoe kwam je tot het besef dat je je spirituele manier van leven wilde delen met anderen in de vorm van een bedrijf?

Naarmate ik meer licht, liefde en vrijheid kon opbrengen voor mezelf, naarmate ik dus zelf in bewustzijn groeide, veranderde ik en kreeg ook mijn werk een ander accent. Ik bleef mensen met trauma ondersteunen in mijn praktijk maar bracht er een dimensie bij. Ik veranderde mijn opleidingen over brainspotting naar opleidingen over bewustzijnsgroepen. Cliënten die ook open stonden voor deze extra dimensie meldden zich spontaan aan.

Zijn er personen die je hierbij hebben geïnspireerd?

In elke fase van mijn leven ben ik door mooie mensen geïnspireerd, en nog steeds. Via nauwe samenwerking, via opleiding, via boeken, via ontmoetingen,...

Wat was de moeilijkste stap in dit proces? Kan je dit aanvullen met een voorbeeld?

De moeilijkste stap is altijd het doorbreken van ongezonde patronen. Het aan het licht brengen van blinde vlekken. In zulke periodes moet je vooral naar binnen keren en die fases uitzitten. Ikzelf heb bijvoorbeeld drie jaar letterlijk en figuurlijk platgelegen met zware epilepsie ten gevolge van jarenlange stress. Deze donkere tijden brengen meer duidelijkheid, wijsheid en liefde met zich mee. Het is onontkoombaar en er volgt altijd een nieuwe uitdaging. Ik neem en hou graag controle. Dat heb ik moeten leren loslaten. Iets waar ik nog steeds aan werk, maar als ik vanop een afstand naar mijn leven kijk kan ik met zekerheid zeggen dat het zeker alle moeite waard is geweest!

En wat was de makkelijkste stap? Kan je dit aanvullen met een voorbeeld?

De beloning maakt alles de moeite waard. Het licht dat toeneemt in je eigen leven is echt heerlijk. Je hart zal zich steeds verder openen en je zal steeds meer met de liefdesfrequentie mee vibreren. Elke keer als een cliënt een stapje verder zet in zijn of haar proces, ga je zelf ook een stapje mee. Dat brengt mij veel vreugde en dankbaarheid.

Hoe meer mensen hun ziel laten openbloeien, hoe hoger de algemene vibratie in de samenleving wordt.

Benedicte Leys

”Vertrouw op je eigen wijsheid en er zullen nieuwe inzichten en kansen ontstaan.”

Wat is de grootste uitdaging bij het runnen van een bedrijf met een spirituele insteek?

De balans behouden in de flow van je bedrijf. Op momenten dat je zelf in een moeilijke periode komt, straal je dat als het ware uit en heeft dit invloed op de toestroom van je bedrijf. Op die momenten moet je vertrouwen behouden. Eens je sterker uit die moeilijke periode komt, neemt de toestroom ook weer toe. Je ziel vraagt van je los te laten wat je niet meer dient. In het dagdagelijkse leven vraagt dat soms een hele aanpassing en daar rekening mee houden in de zakenwereld is niet altijd vanzelfsprekend.

Hoe combineer jij spiritualiteit in de aardse context van zakendoen? Kan je enkele voorbeelden geven die aantonen hoe jouw aanpak verschilt van de traditionele bedrijven?

Een bedrijf blijft een bedrijf in die zin dat je kosten en belastingen hebt en dus inkomsten moet binnenhalen. Bij mij ligt de essentie echter niet enkel bij de winst. Mijn intentie is dienstbaarheid voor mezelf en voor anderen, want dat is wat de ziel wenst uit te drukken. Bij traditionele bedrijven wordt er van de werknemers een zekere persoonlijke groei gevraagd uit belang voor de groei van het bedrijf. Mijn bedrijf vereist ook een zelfontwikkeling maar deze dient net om zelfbewuster te worden en zo een goede impact te kunnen hebben op mijn werk. Als ik bewustzijnstrainingen geef bijvoorbeeld dan is het belangrijk dat ik zelf ook een balans heb en mijn pijnpunten erken.

Hoe reageren mensen op de manier waarop jij het spirituele hebt vertaald naar het aardse?

Vaak zijn ze verbaasd dat het niet zo zwevend is als ze dachten. Het is net heel praktisch. Bewustzijnsverruiming is hard werken, omdat je uitgedaagd wordt uit je comfortzone te stappen en eerlijk te zijn tegenover jezelf, telkens weer opnieuw. Door kleine stapjes te nemen in je dagelijkse leven en je open te stellen voor nieuwe inzichten kom je telkens iets dichter bij zelfliefde en het openen van je hart.

Gaan de zakelijke wereld en de spirituele wereld wel hand in hand?

Het spirituele leven omvat alles, dus ook de zakelijke wereld. Ik zie spiritualiteit in alles, want alles is in ontwikkeling. Hoe meer mensen hun ziel laten openbloeien, hoe hoger de algemene vibratie in de samenleving wordt. En dit zal zich dan weer uiten in de bedrijven waar deze mensen gaan werken. De zakelijke wereld zal beïnvloed worden door de waarden en normen van de ziel.

Welke raad kun je geven aan anderen die hun spirituele insteek willen doortrekken naar een aards bedrijf?

Forceer het niet! Volg je eigen ontwikkeling en de weg zal zich vanzelf tonen. Vertrouw op je eigen wijsheid en er zullen nieuwe inzichten en kansen ontstaan. In het begin kan het zijn dat het ego nog vaak tussenkomt en de controle wil opeisen, maar dat zal je steeds sneller doorzien. Sta open voor de hulpbronnen want als je goed oplet, zie je overal om je heen kansen en hulp binnen je bereik. Zet je ogen, oren en voelsprieten dus open. Wees ook niet beschaamd om hulp te vragen wanneer je die nodig hebt! Voel aan welke hulp past bij wie jij bent en wat je wilt bereiken.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Verder groeien en doen wat ik graag doe. Coaching, therapie, opleidingen, meditaties,... Me blijven openstellen en het vertrouwen hebben dat de veranderingen die komen zich zullen uitwijzen. Aandacht hebben voor waar het stroomt en goed zit en waar het net stremt en dus iets te leren valt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

Word op de hoogte gehouden van de laatste Bloom-nieuwtjes.

In onze Privacy Verklaring & cookie policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom