Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Een reeks Spirituele Ondernemers: Eva van Het Rijk van Holle

Een reeks Spirituele Ondernemers: Eva van Het Rijk van Holle

Spiritueel in het leven staan en een zaak runnen? Het lijkt een onmogelijke combinatie. Toch zijn er velen die er met succes in geslaagd zijn hun spirituele ingevingen te behouden én een lucratieve handel op te zetten. Bloom is alvast onder de indruk en interviewt iedere maand een spirituele powervrouw over haar leven, haar bedrijf en de keuzes die komen kijken bij het runnen van een zaak.

Vandaag is de eer aan Eva van Het Rijk van Holle: een spirituele webwinkel. Een ware duizendpoot, want niet alleen is ze de eigenaresse van Het Rijk van Holle, ze is ook een zelfstandig Human Resources business partner en fulltime moeder. Ze is gepassioneerd door kruiden, planten, paddenstoelen en bloemen en daar ontsproot het idee voor haar webshop Het Rijk van Holle. Bloom vroeg haar het hemd van het lijf.

”Door Het Rijk van Holle op te richten kwam ik in contact met zoveel nieuwe ideeën en inspiraties dat ik het afgelopen jaar een soort identiteitscrisis meemaakte.”

Hoe omschrijf jij je manier van spiritueel leven?

Ik probeer bewust in het leven te staan en verstandige keuzes te maken. Ik voel zo’n ontzettende verbinding met de natuur. Ik had als kind voorspellende dromen. Ik wist dat er dingen zouden gebeuren alvorens ze zich afspeelden en heb her en der aardig wat onverklaarbare dingen meegemaakt. Ik kan handlezen en kaartlezen, al is mensen aanvoelen waarschijnlijk correcter omschreven.

Als klein meisje maakte ik omwegen naar school om bloemen en paddenstoeltjes te verzamelen en mee te nemen naar de klas. Daardoor kwam ik vaak hopeloos te laat toe (Lacht). Ik geloof niet echt in hokjes maar als ik mezelf een naam moet geven, zou ik mezelf een 'groene heks' noemen. Je kan me niet gelukkiger maken dan tussen de planten en de dieren.

Hoe ben je op het idee gekomen om met dit bedrijf te starten?

De onverbeterlijke stilte tijdens de eerste corona lockdown zette me aan het denken. Het gaf me de tijd om mijn jarenlange dromen en mijn gemis op één hoop te gooien. Mijn job overdag betaalt de rekeningen, maar ligt me niet nauw aan het hart. Ik twijfelde al langer om zelf iets op te starten rond hekserij, maar ik was uit een coven gestapt, had een kindje gekregen en was zelfstandig geworden. Het spirituele aspect kwam daardoor op een laag pitje te staan.

Wat me over de schreef trok, was een kaartlegging. De boodschap was duidelijk: ‘Je bent aan het transformeren en staat op een kantelmoment. Ga rustig maar gestaag verder en keer terug naar je roots, naar wat je gelukkig maakt.’ Op dat moment vlogen er twee haviken over me heen. Een havik is een symbool voor boodschappers en ze manen aan om kansen te grijpen als ze zich aandienen en boodschappen te zien voor wat ze daadwerkelijk zijn. Het cijfer twee staat voor je zielsmissie. Ik heb een traantje weggepinkt en de dag erna schoot ik in actie. Alle praktische aspecten om Het Rijk van Holle op te starten begon ik te regelen.

Wat is de missie van je bedrijf?

Ik wil kwalitatieve en betaalbare heksenspulletjes aanbieden die ethisch verantwoord zijn en ze verzenden met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Daarnaast wil ik dat Het Rijk van Holle een plek is voor gelijkgezinden waar iedereen met recht op eigenheid kan leren in verbinding te treden met magie, zichzelf, gelijkgestemden en Moeder Natuur.

Wanneer besefte je dat je je spirituele manier van leven wilde delen met anderen in de vorm van een bedrijf?

Eigenlijk is die wens er altijd al geweest. Je hoort ook te doen waar je enthousiast van wordt en waar je goed in bent. Als je doet wat je graag doet, hoef je nooit een dag te werken. Dat was de theorie en ik heb doorheen de tijd heel wat dromen gekoesterd, maar geen enkele droom zag ik als levensvatbaar. Tenminste niet op een manier dat ik er mijn kost mee zou kunnen verdienen. Gelukkig zorgt mijn zelfstandige dagjob nu voor wat financiële vrijheid zodat ik deze droom stapje voor stapje verder kan uitbouwen.

Wat was de moeilijkste stap in dit proces? Kan je dit aanvullen met een voorbeeld?

Ik denk het groeitraject dat ik als mens en als heks doorgemaakt het afgelopen jaar. Door Het Rijk van Holle op te richten kwam ik in contact met zoveel nieuwe ideeën en inspiraties dat ik het afgelopen jaar een soort identiteitscrisis meemaakte. Ik was begonnen met het uitschrijven van lesboekjes die net zoals ik erg Wicca-georiënteerd waren. Ondertussen voel ik me niet meer thuis in de Wicca, maar wel in andere stromingen zoals het sjamanisme. Dat zette het schrijven van die boekjes wel op een helling. Ik voelde de woorden namelijk niet meer zo. En hoe kan je begeesterd schrijven als je er zelf niet meer voor de volle 100% achterstaat? Die lessenreeks ligt dus tot op heden stil. Wel ben ik vastberaden dit af te werken, weliswaar met een kleine twist. De klassieke Wicca heeft me wel de heks gemaakt die ik vandaag de dag ben. Ik wil die houvast ook graag bieden aan de beginnelingen in de witchcraft.

"Ik houd niet van hokjes, maar als het moet noem ik mezelf een 'Groene Heks.'"

Eva M - Het Rijk van Holle

”Mijn doel is niet louter en alleen winst. Ik wil een verschil kunnen maken.”

Wat is de grootste uitdaging bij het runnen van een bedrijf met een spirituele insteek?

Een moeilijke vraag. Eventueel het geld vragen voor bijvoorbeeld een opleiding. Het juiste doelpubliek vinden is ook een lastige opgave. Hekserij is namelijk geen one-size-fits-all en ik handel ook niet in common goods zoals kledij, iets wat iedereen nodig heeft. Mijn webshop bestaat uit spirituele producten en de bijbehorende kennis. Dat is iets moeilijker targetten.

Hoe combineer jij spiritualiteit in de aardse context van zakendoen? Kan je enkele voorbeelden geven die aantonen hoe jouw aanpak verschilt van de traditionele bedrijven?

Ik probeer eerst en vooral bewust aan te kopen en enkel kwaliteit te verkopen, met oog op ecologie en authenticiteit. Mijn prijzen zijn heel schappelijk, zodat mijn webshop voor iedereen toegankelijk is. Mijn doel is niet louter en alleen winst. Ik wil een verschil kunnen maken. Belangen die ik ook in het dagelijks leven uitdraag. Met mijn hoofdactiviteit kies ik er namelijk ook voor om een verschil te maken. Zo kocht ik Greenbook (uitwisbare notitieboekjes) aan om gratis uit te delen bij coachingsessies. Zo kunnen mensen notities nemen op een duurzame manier.

Hoe reageren mensen op de manier waarop jij het spirituele hebt vertaald naar het aardse?

Iedereen is laaiend enthousiast. Op een jaar tijd heb ik heel wat volgers, vast cliënteel en nieuwsbrieflezers vergaard. Heel af en toe krijg ik een verdwaalde, negatieve opmerking op mijn Facebookpagina, maar dat hoort erbij zeker? Hoge bomen vangen immers veel wind. Aanvankelijk schrok ik daar erg van, maar inmiddels leg ik dat moeiteloos naast me neer.

Gaan de zakelijke wereld en de spirituele wereld wel hand in hand?

Jazeker, we zijn allemaal volledige wezens en rekeningen betalen is ook écht wel noodzakelijk. Je bent mijns inziens mooi in balans als je een been hebt staan in beide werelden en een evenwicht daartussen weet te hanteren.

Welke raad kun je geven aan anderen die hun spirituele insteek willen doortrekken naar een aards bedrijf?

Denk op voorhand na wélke impact je wil maken met je bedrijf en waarvoor je wil staan. Zoek vervolgens je innerlijke balans op tussen het spirituele (begeesterde) en het aardse (actief handelen). Werk hard, houd je stip op de muur en revalueer regelmatig of jouw normen en waarden nog stroken met je -in het begin- vooropgezette idealen.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik ben momenteel bezig om een leeromgeving op te zetten en ‘lessen’ uit te schrijven. Zo ben ik op dit moment aan het schrijven aan een boekje met opdrachten over ‘De Godin in Jezelf’. Op korte termijn zouden er dus cursussen moeten bijkomen op de site zodat je als geïnteresseerde ook daar je hartje kan ophalen. Ik zou het ontzettend leuk vinden mocht Het Rijk van Holle ook echt een ontmoetingscentrum worden voor paganisten, heksen en andere gelijkgestemden.

Mijn grote droom? Op lange termijn hoop ik een kleine vierkantshoeve met een omringende kruiden- en moestuin in mijn bezit te krijgen. Een plaats om te wonen en om een winkel open te houden waar ik workshops wens te organiseren. Op het binnenpleintje kunnen dan bijeenkomsten en rituelen gehouden worden. Zo hoop ik mensen samen te brengen. Zover is het nog niet, maar mijn intentie is alvast gezet.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date!

Word op de hoogte gehouden van de laatste Bloom-nieuwtjes.

In onze Privacy Verklaring & cookie policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Uranus direct in Stier • 27/01 tot 01/09/2024 • Neem berekende risico’s

Op 27 januari 2024 gaat Uranus opnieuw direct lopen in Stier. De retrograde loop is dan voorbij en…

Lees meer
Astrologie

Venus in Steenbok • 24 januari tot 16 februari 2024 • Wees toegewijd

Op 24 januari 2024 verhuist Venus van het sterrenbeeld (of liever dierenriemteken) Boogschutter…

Lees meer
Spiritualiteit

Hoe je als Starseed hier op aarde kunt aarden

Sommige zielen zijn gewoon anders. Ze vinden hun plekje niet op deze aarde. Het gevoel hier niet…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom