Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Psychometrie en leren helderzien met foto’s

Spiritualiteit
Bloom
16/07/2023
Psychometrie en leren helderzien met foto’s

De term psychometrie doet alvast een belletje rinkelen. Foto’s dragen immers energie met zich mee van de personen die erop staan. Een helderziende kan deze energie waarnemen, lezen en zo heel wat informatie doorkrijgen over de personen die op de foto staan. Ook jij kan je zesde zintuig verder ontwikkelen en psychometrie leren beoefenen. Lees je mee?

De energie in een foto ontwaren middels psychometrie

In helderziendheid wordt veel gebruikgemaakt van foto’s om informatie te krijgen over personen. Men kan psychometrie – het waarnemen en aanvoelen van de energie en de emoties van de persoon – toepassen of men gaat op de foto pendelen.

Hoewel het lezen van foto’s en psychometrie als technieken veelvuldig door mediums worden ingezet, is er weinig informatie over te vinden in boeken of tijdschriften. Daarom leggen we in dit artikel kort de techniek van het aanvoelen van foto’s uit zodat je zelf kan beginnen oefenen met een willekeurige foto van een persoon.

Oefening baart kunst: als je de eerste malen al een beetje informatie kunt vergaren, ben je op de goede weg. Naarmate je meer ervaring zal hebben, zal je er beter en beter in slagen om gedetailleerde informatie over de persoon te krijgen.

De meeste helderzienden vragen over het algemeen wel wat informatie die specifiek is aan die persoon om daarover de antwoorden te kunnen geven.

Het aanvoelen van foto’s en voorwerpen

Niet alleen bij foto’s, maar ook bij andere persoonlijke voorwerpen zoals ringen of halssnoeren kan je psychometrie inzetten. Al deze voorwerpen dragen namelijk een specifieke energie van de persoon in zich. Door je hierop af te stemmen, verkrijg je sensaties die specifiek gelinkt zijn aan deze persoon.

Je kunt daardoor de huidige gevoelstoestand van de persoon aanvoelen, maar ook de omstandigheden waarin deze persoon momenteel leeft. Psychometrie is een eenvoudige techniek om informatie te verkrijgen en kan in sommige gevallen zelfs over de grenzen van leven en dood gaan.

Hoe begin je eraan?

Zoals gesteld zal er wat oefening nodig zijn om foto’s aan te voelen, want je kunt geen wonderen verwachten vanaf de eerste dag. Toch loont het de moeite als je regelmatig oefent, de sensaties die je aanvoelt zullen dan sterker worden.

Psychometrie is een helderziende waarneming die tot stand komt door je bewust te verbinden met een foto, of een voorwerp. De informatieoverdracht gebeurt op energetisch niveau en het vraagt tijd en oefening om deze energie te leren vertalen in de juiste bewoordingen.

Stap 1: maak jezelf ontvankelijk

Breng jezelf tot rust. Het lezen en voelen van foto’s zal je niet lukken als je gehaast of gefrustreerd bent, of als het rondom jou druk en jou chaotisch is (toch zeker niet in het begin). Breng jezelf in een toestand waarin je ontvankelijk bent voor de sensaties waar je naar op zoek bent. Train jezelf hierin, je zal merken dat het steeds gemakkelijker wordt om je de techniek van psychometrie eigen te maken.

Zet jezelf in een ruimte met weinig helder licht. Zorg ook dat er geen verstoringen van buitenaf zijn, zoals gsm, telefoon en televisie. In deze ruimte ontspan je je en leg je de foto voor je terwijl je comfortabel zit.

Sluit je ogen en laat de dagelijkse beslommeringen van je schouders glijden. Je stelt je voor dat je in een straal zit als in een waterval die alle zorgen van je afspoelt. Plaats je voeten naast elkaar en vermijd spierspanningen. Zo kan je je spieren even aanspannen, om ze dan volledig te ontspannen, wat je in een diepere meditatieve toestand zal brengen en je ontvankelijkheid voor signalen zal verhogen.

Stap 2: maak contact met de persoon op de foto

Neem de foto van de persoon waarover je informatie wil verkrijgen in je rechterhand met je rechterduim bovenop de foto. Zorg er wel voor dat je de persoon nog kan zien. Kijk naar de foto en laat het beeld binnenkomen. Let vooral op de ogen, zo ontstaat het contact en zal je verbonden worden met de energie van de persoon.

Doe dit ongeveer één minuut (of langer als dat voor jou of deze foto nodig is). Blijf rustig en ontspannen ademhalen.

Stap 3: verbind het fysieke met het energetische

Sluit opnieuw je ogen en leg de foto op je voorhoofd. De vibratie van de persoon wordt dan verbonden met je derde oog waar de informatie zal doorkomen. Het klinkt magisch, maar dat is wat psychometrie is: een techniek die het fysieke met het energetische verbindt.

Neem rustig waar wat er gebeurt, in je fysieke lichaam, maar ook in je gevoelswereld en je energieveld.

Je kunt ergens pijn voelen, wat een aanwijzing kan zijn dat de persoon daar pijn heeft. Je kunt je zwaarmoedig voelen of andere emoties ervaren die die persoon op dat moment ervaart. Let ook op je gedachten. Misschien denk je plots aan een liedje, of zie je een beeld van iets voor je, zoals bv. een huis, een omgeving of een voorwerp.

In het begin zijn de beelden die je doorkrijgt misschien zwart-wit en vaag of wazig. Het is de ervaring die de beelden voller en rijker van kleur maakt.

Stap 4: vertaal de energie in de juiste bewoordingen

Neem de tijd om je gewaarwordingen op een rijtje te zetten. Wat heb je gezien en gevoeld? Schrijf het op of spreek het in op je gsm. Als je het doet voor iemand anders, kan je een brief schrijven naar deze persoon zodat de ervaring vorm krijgt in woorden die de andere bij zich kan houden.

Stap 5: keer terug in je eigen energie

Je hebt een energetische verbinding gecreëerd met de persoon op de foto. Het is dan ook belangrijk om deze verbinding te verbreken en terug te keren in je eigen energie.

Haal enkele keren diep adem en bedank de persoon voor wat je mocht ervaren en zien. Tijdens het uitademen kies je er nu bewust voor om de energie van de andere los te laten en te doen wegvloeien.

Geef jezelf tijd en oefen

Wat je in deze vijf stappen doet, is psychometrie. Het is een helderziende waarneming die tot stand komt door je bewust te verbinden met een foto, of een voorwerp. De informatieoverdracht gebeurt op energetisch niveau en het vraagt tijd en oefening om deze energie te leren omzetten in woorden.

Het is belangrijk dat je steeds objectief blijft in het vertalen ervan. Dat doe je door in je eigen krachtcentrum te blijven en onbevooroordeeld naar de persoon en de situatie te kijken.

Onthoud dat het inzetten van psychometrie altijd met respect dient te gebeuren.
Respect voor de persoon die je leest, respect voor de persoon voor wie je het doet, én respect voor de energetische verbinding die je tot stand mag brengen.

Tip: kies foto’s waarop de ogen van de persoon duidelijk te zien zijn. Het is immers vooral via de ogen dat je contact legt. Je krijgt dan het meeste informatie over de gevoelstoestand en het karakter van de persoon in kwestie. Ook zal je mits enige ervaring belangrijke herinneringen gaan onderscheiden waar de persoon zich zelf niet helemaal bewust van is.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De lessen van Eros • De asteroïde van de Liefde, Erotiek & Passie

Tussen de planeten Mars en Jupiter bevinden zich een aantal brokstukken, de zogenaamde asteroïden,…

Lees meer
Inspiratie

Human Design en de Human Design Chart: wanneer oude wijsheid en moderne wetenschap zich met elkaar verbinden

Human Design, nog bij velen onbekend, wordt steeds populairder. Met de (grote hoeveelheid)…

Lees meer
Astrologie

Vissen, jouw jaarhoroscoop 2024-2025: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Vissen is jarig als de maanden februari en maart hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom