Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Paramahamsa Vishwananda • devotie en dienstbaarheid in de harten van spirituele zoekers

Inspiratie
Gastschrijver
18/01/2024
Paramahamsa Vishwananda • devotie en dienstbaarheid  in de harten van spirituele zoekers

Op het gebied van spiritualiteit treden door de eeuwen heen verheven Zielen naar voren. Het zijn revolutionaire Meesters die ons begeleiden op onze spirituele weg. Paramahamsa Vishwananda is zo’n spirituele Meester. Het is Zijn missie om wereldwijd de harten van de mensen te openen en een transformatie in ons teweeg te brengen die leidt naar vereniging met het Goddelijke. Via het pad van bhakti (toewijding) inspireert Hij ons om een leven van devotie te omarmen en langs deze weg de goddelijke, onvoorwaardelijke liefde in onszelf te ervaren en spontaan met anderen te delen. Wat houden de concepten van bhakti en van dharma in, die Hij ons voorleeft om onszelf te transformeren?

Het pad van bhakti: toegewijd leven vanuit ons hart

De kern van Paramahamsa Vishwananda's revolutionaire boodschap is de tijdloze essentie van bhakti, van devotie aan God. Via spirituele technieken en door onze toewijding leert Paramahamsa Vishwananda ons om de grenzen van ons denken te overschrijden en een diepe staat van devotie, van liefde voor het Goddelijke te ervaren.

Bhakti is voor Guruji, zoals Zijn volgelingen Paramahamsa Vishwananda liefdevol noemen, meer dan een reeks rituelen; het is een diepgaande overgave van ons hart en van onze ziel aan het ‘Allerhoogste’. Alleen wanneer we een geliefde van God worden, zijn we in staat de diepte van bhakti te doorgronden. Het is deze allesomvattende liefde voor het Goddelijke die ons leven een doel geeft, zinvol maakt en ons het ware geluk schenkt.

Dharma omhelzen: de heilige opdracht van ons leven

Spirituele zoekers vragen Paramahamsa Vishwananda vaak: "Wat is dharma?”. Zijn wijze antwoord hierop is dat het leven ons van nature naar onze persoonlijke opdracht leidt. Dharma is voor Hem een heilige opdracht, die nauw verweven is met ons zielenpad.

Om een zinvol leven te leiden, dienen we ons aangeboren dharma (levensopdracht) te aanvaarden en hiermee in harmonie te zijn. Door dit te doen, stemmen we ons af op de onderliggende kosmische orde van het bestaan waarvan wij deel uitmaken. We ervaren een diep gevoel van eenheid en tevredenheid in – en met – onszelf. Weigeren we om in harmonie met ons dharma te leven, dan leidt dit tot disharmonie. We koppelen onszelf los van het hogere doel van ons leven. Guruji onthult dat elke actie, die vanuit liefde wordt gedaan, ons verder op het heilige pad van onze levensopdracht brengt.

Paramahamsa Vishwananda: de waarde van spirituele tradities

”Paramahamsa Vishwananda onderwijst ons dat elke levensreis uniek is en dat we toch allen met elkaar verbonden zijn via de onderliggende eenheid van het bestaan.”

Als vernieuwende, eigentijdse Leermeester draagt Paramahamsa Vishwananda de essentie van Santana Dharma uit, in de volksmond ook wel hindoeïsme genoemd. Santana Dharma betekent de ‘eeuwige weg’ en is meer dan een religie. Het is een diepgaande manier van leven. De voedende, spirituele principes en tijdloze wijsheid van Sanata Dharma slaan aan bij hedendaagse spirituele zoekers, die uit alle lagen van de bevolking komen.

Santana Dharma nodigt ons uit om het pad van liefde, mededogen en toewijding aan het Goddelijke te bewandelen. Sanata Dharma omarmt alle diepgaande, spirituele ervaringen van de mensheid. Paramahamsa Vishwananda laat ons de onderliggende eenheid zien die te midden van alle diversiteit in ons leven aanwezig is. Hij onderwijst ons dat elke levensreis uniek is en dat we toch allen met elkaar verbonden zijn via de onderliggende eenheid van het bestaan.

Voorbij het denken: oceaan van Goddelijke Liefde

Paramahamsa Vishwananda staat bekend als een baanbrekende Leermeester die het licht van devotie en van overgave in de harten van ontelbare mensen ontsteekt. Hij leert ons de beperkingen van ons denken te overstijgen en een duik te nemen in de oceaan van Goddelijke Liefde. Zijn inzichten over dharma herinneren ons eraan dat de vervulling van ons leven besloten ligt in het liefdevol en toegewijd omarmen van onze heilige levensopdracht. Wanneer we ons overgeven aan wat Hij ons onderwijst en openstaan voor Santana Dharma, kunnen we een leven leiden dat volledig op de onderliggende, kosmische orde is afgestemd.

Op reis: de weg naar zelfrealisatie

Als spirituele zoekers zijn we allen op reis naar zelfontdekking, naar zelfrealisatie, naar ons ware Goddelijke Zelf. Spirituele groei, een diepe verbinding met onszelf én met het Goddelijke gaan hand in hand. De diepgaande wijsheid van Paramahamsa Vishwananda geeft ons het inzicht en de kracht om onze levens te transformeren en van binnenuit blij, gelukkig en dienstbaar aan God, onszelf en de ander te zijn.

Free Festival: Golden Moment with the Divine

Flyer NL

Op zondag 28 januari gaat 'Golden Moment with the Divine' door, een festival in Rijswijk (Den Haag), waar elke deelnemer een persoonlijke zegen (darshan) van Paramahamsa Vishwananda ontvangt.

Tijdens dit festival kun je genieten van spirituele muziek, bhajans en kirtan. Paramahamsa Sri Swami Vishwananda neemt hierbij een belangrijke plaats in. Je krijgt een unieke kans Hem persoonlijk te ontmoeten en een Blessing van Hem te ontvangen (darshan).

Verder kun je meedoen aan OM Chanting en lezingen bijwonen over o.a. Yoga en Meditatie. Er is een shop waar o.a. spirituele boeken te koop zijn. Ook zijn er heerlijke vegan maaltijden en snacks verkrijgbaar in het restaurant. Voor kinderen onder de 10 jaar is opvang geregeld.

Organisatie: Bhakti Marga België en Bhakti Marga Nederland

Meer info: https://bhaktimarga.nl
Inschrijven: https://bhaktimarga.nl/festival-zondag-28-januari-2024

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Herstel je band met Moeder Natuur

Een groot deel van ons heeft de band met Moeder Natuur verloren. Om die band te herstellen, is er…

Lees meer
Astrologie

Venus in Vissen • 11/03 - 05/04/2024 • Verdiep de liefde

Op 11 maart verhuist Venus van het sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) Waterman naar Vissen,…

Lees meer
Spiritualiteit

Lente-equinox: plant je intenties met Godin Ostara

Op woensdag 20 maart 2024 om 04.07 uur (met Antwerpen als locatie) vieren we het jaarlijks…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom