Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Jij bestaat uit licht

Spiritualiteit
Daisy Buytelaar
25/11/2021
Jij bestaat uit licht

Al met een woord kunnen we geraakt worden. Daar, diep in ons, waar het licht altijd brandend is. De woorden, de zinnen, de boeken, de verhalen; ze zijn bekend voor het licht in jou. Licht activeert licht. Maar wat is nu dat licht, waar iedereen over spreekt? De godsvonk, jouw unieke zelf, jouw essentie?

In het onderzoeken van mijn eigen licht en wat dit licht voor mij betekent vond ik dat perceptie alles is. We kunnen geloven in ons eigen licht of niet. We kunnen geloven in onze verbinding met de bron, of niet. We kunnen geloven dat wij diep van binnen licht zijn, of niet. Onze overtuigingen bepalen in hoeverre wij ons hebben afgescheiden van het licht dat wij in ons dragen. Soms zie je mensen een zucht van verlichting slaken wanneer zij horen ‘jij bent licht’, maar snel doet een oude overtuiging haar intrede die je influistert: ‘anderen misschien, maar jij niet’. Soms zie ik de rust ontstaan in een wezen wanneer zij even beseffen dat zij in diepe verbinding met de bron van leven staan, maar een conditionering vertelt snel: ‘maar jij bent dat niet waard’. Er zijn verschillende manieren geweest om ons af te scheiden van de bron en de belangrijkste manier is het creëren en voeden van neurale paden in ons brein die vertellen dat wij de liefde niet waard zijn. Ik wil je een nieuwe overtuiging aanbieden.

Het licht in iedere cel

”Dankzij een stroming van natuurlijke liefde ben jij gegroeid. De hele aarde hielp mee.”

Het mooie van licht is dat zij nooit weggaat. Zij blijft net zo lang uitnodigingen versturen in ons leven totdat wij durven te geloven dat wij zelf dat licht zijn. Dat wij zelf de schepper van ons eigen leven zijn. Dat wij zelf god zijn. Dat wij die heilige drie-eenheid zelf zijn. En als dat allemaal te groots klinkt, dan zal ik het wat kleiner voor je maken en nog vele malen wonderlijker, als jij jouw perceptie toestemming geeft om in het wonder dat jij bent te geloven.

Jij bent ooit als ieniemienie celletje gestart in de buik van jouw moeder. Je ontstond vanuit een lichtflits en werd gedragen, aangemoedigd en gekoesterd door haar lijf. Jij was welkom, in haar baarmoeder en uitgenodigd door de aarde. Wanneer we naar de aarde reizen, doen we dat niet om een afgescheiden bezoeker te zijn, maar om deel uit te maken van het complete bewuste ecosysteem dat de aarde is. Jij bent niet op aarde, jij bent onderdeel van de aarde.

Dankzij een stroming van natuurlijke liefde ben jij gegroeid. De hele aarde hielp mee. Net zo lang tot het jouw tijd was om geboren te worden. Tot jouw lichaam zo gevuld was met licht, dat het krachtig genoeg was om zelfstandig te ademen, te eten en te bewegen. Als we kijken naar de natuur, dan maakt ook zij gebruik van het licht. Bijvoorbeeld in fotosynthese waarbij het licht ervoor zorgt dat planten water en koolstofdioxide omzetten in zuurstof en glucose. Een proces dat in de baarmoeder ook tot stand komt in samenwerking met de placenta. Zij zorgde voor jouw zuurstof en voeding en werd aangemoedigd door de hormonen in het lichaam van jouw moeder. Die hormonen worden aangestuurd vanuit de hersenen, een plek die wordt gevoed met goddelijke zonnestralen. Zonder het licht was jij hier niet geweest. En het is dat licht dat zich in iedere cel van jouw zijn heeft genesteld om jou te zijn.

Tijdens jouw ontstaan werd als eerste DNA gevormd. DNA is als een recept voor de cel. Op aansturen van jouw DNA gaan bijvoorbeeld eiwitten aan de slag en wordt jouw lichaam gevormd. Zo bewandel jij de aarde en kun jij jouw avonturen beleven in een prachtig aardepakje. Zonder het licht van jouw DNA zou jij dit stuk niet kunnen lezen! Dus als je bang bent dat het licht alleen aan esoterische figuren besteed is, lees dit stukje dan nog een keer. Zonder jouw licht, zou jij niet bestaan. Jouw licht leeft in alles wat jij bent.

“Licht is elektromagnetische straling in het frequentiebereik dat waarneembaar is met het menselijk oog” (Wikipedia 2021).

Vanuit dat ene celletje is jouw mens ontstaan. Er is wetenschappelijk aangetoond dat tijdens een conceptie een lichtflits zichtbaar is. Hoe magisch is dat?! Hoe magisch ben jij!

Dat celletje zond uit: ‘ik ben een mens in wording’ en die intentie trok voeding aan, trok licht aan, trok water aan. Alle celletjes werden aangetrokken en ingefluisterd wat ze moesten worden. Jij wordt hart. Jij wordt hoofd. Jij wordt voet. Jouw DNA wilde zo de aarde bewandelen, en zo is jouw lichaam zich gaan vormen. Er waren geen foutjes. Alles is precies de bedoeling. Op aansturen van jouw DNA, jouw licht, ben jij een volledig functionerend mens van de aarde geworden!

Dus twijfel je, of zoek je zelf naar het licht? Kijk dan eens heel diep naar binnen en ga terug naar jouw allereerste begin. De start van jouw nieuwe leven op aarde. Een start die alleen maar mogelijk is geworden door het licht dat jij bent. We mogen alle kennis en wijsheid in ons vinden. We mogen het wonder dat wij zijn erkennen. Jij bent licht. Dus jij bent liefde. Altijd verbonden. Altijd stralend. En mocht het lijken dat het even anders is? Wees niet bang, het is maar een ruisje. Een laagje of een jasje. Zodra je het doorvoeld houd het op met bestaan. Zodra je er bewust van wordt, dan weet je dat het niet bij je hoort. Dus kom thuis in jou en de aarde. Jouw licht is nodig. Dus erken het, onderzoek het en heb het lief. Dan hoef jij alleen nog maar te zijn en is de vrede die je zoekt veel dichterbij dan jij nu misschien denkt.

"Jij bent met een explosie van licht ontstaan in de buik van jouw mama. Dat is het allergrootste, mooiste wonder dat er bestaat en genoeg reden om te willen onderzoeken hoe mooi dat vonkje wel niet is”.

Citaat uit ‘Herken jouw licht in mij

Onaantastbaar licht

Jij bent licht. Al vanaf het allereerste begin! Een prachtige ster die zichzelf heeft omgetoverd tot een mens. Ik ga je nu vertellen, wat ik altijd aan mijn dochter vertel: “Kijk eens, lieverd, tot wat een mooi mensje jij jezelf hebt gemaakt in mama’s buik, dat heb je zo geweldig gedaan!”.

Jij bent alles wat je zoekt, nodig hebt en jouw kracht is onaantastbaar. Jouw licht is onaantastbaar. Dus leef en straal. Jij bent het wonder dat je zoekt.

Blooming Daisy
Auteur van Herken Jouw Licht In Mij

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Trouwen of een zaak opstarten op basis van de maanstanden • incl. maanstanden 2024

Op basis van de maanstanden je huwelijksdatum plannen of een zaak opstarten? Het kan! Alles wordt…

Lees meer
Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van violet

We nemen de kleuren onder de loep en vandaag richten we ons op de kleur violet. Stond jij al eens…

Lees meer
Gelukkig Leven

Auteur Karen Geens selecteert drie fragmenten uit haar eerste boek 'Lief voor mezelf'

Midden in de nacht. Ik kan niet slapen, niet meer, dus staar ik wat voor me uit en loop een beetje…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom