Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Helend schrijven op zielsniveau in de nieuwe tijd

Spiritualiteit
Bloom
04/12/2022
Helend schrijven op zielsniveau in de nieuwe tijd

Op een regenachtige dag loopt Marijke de showroom van Bloom binnen. Op vakantie in België en nieuwsgierig naar onze producten. Enthousiast raken we in gesprek en vertelt Marijke over haar “Twinkels” die zij als natuurgeneeskundige al vaak heeft mogen schrijven. Onze interesse is gewekt en daar willen we graag meer over weten.

Een Twinkel is een tekst invoelend op de persoon en geschreven op zielsniveau. In ieder van ons, mens of dier, schuilt een ziel. Jouw ziel kan en mag zuivere informatie delen. Je naam alleen is voor Marijke vaak al genoeg om de informatie van jouw ziel door te krijgen. Gericht op de hulpvraag van de persoon schrijft Marijke de tekst die zij door krijgt op en krijgt de Twinkel vorm.

In gesprek met natuurgeneeskundige Marijke klein Gunnewiek

Marijke, vertel eens hoe is dat schrijven dan ontstaan?

Als therapeut zat ik vaak te wachten tot mijn klanten kwamen. Op die momenten voelde ik in wat ik kon gaan verwachten. Ik schreef losse steekwoorden op: “wie komt er, hoe ziet de persoon eruit en wat komt hij doen?”. Na afloop was ik elke keer opnieuw verbaasd dat de informatie klopte. In de loop van de jaren ontdekte ik dat er steeds meer bij mij naar boven kwam over een persoon zonder dat ik deze eerder had gezien. Mijn schrijven ontwikkelde zich en werd steeds zuiverder. Een bezorgde moeder belde mij op met de vraag of ik haar kon helpen met haar baby die niet kon slapen. In eerste instantie dacht ik dat ik haar niet kon helpen met kinderen had ik nog weinig ervaring. Iets in mij zei: “Ga maar schrijven over dit kindje.” Vervolgens heb ik een tekst geschreven. Daarna ben ik op huisbezoek gegaan en heb ik samen met de ouders deze tekst besproken. Enkele dagen later sliep dit kind door. Ik dacht nog aan toevalligheid en nam de proef op de som. Via social media deed ik een oproep. Ik heb daarna vele teksten mogen schrijven en iedere keer weer met goed resultaat! Op huisbezoek ben ik niet meer gegaan. Na een telefonisch contact kunnen de personen zelf aan de slag.

Een Twinkel gun ik iedereen, het geeft inzichten op zielsniveau voor een 'rijker en lichter' leven.

”De informatie die binnenkomt mag zuiver en puur zijn. In de ochtend voelt de energie helder en zuiver aan, mijn hoofd is dan nog leeg.”

De Twinkel werd geboren

Steeds vaker werd ik benaderd om voor personen te schrijven. De hulpvragen liepen uiteen van kinderen die niet konden slapen, problemen hadden met zindelijk worden tot eetproblemen. Daarnaast mocht ik schrijven voor volwassenen die vastliepen in hun baan, thuissituatie of ziekte. Na enige tijd teksten hebben geschreven werd het tijd dat de tekst een naam kreeg. Ik kreeg een ingeving. De naam “Twinkel” kwam omhoog. De naam past bij licht dat sprankelt en ontluikend is. Een goede naam voor bij de nieuwe tijd waarin we nu leven. Zo werd de Twinkel geboren.

Schrijven doe je in de vroege ochtend, waarom specifiek dan?

Om goed in te kunnen voelen schrijf ik ’s morgens heel vroeg. De informatie die binnenkomt mag zuiver en puur zijn. In de ochtend voelt de energie helder en zuiver aan, mijn hoofd is dan nog leeg. De woorden komen als vanzelf op papier. Ik hoef alleen maar te typen. Ik stuur de tekst door naar de aanvrager. Telefonisch bespreken we de tekst en bij het oplezen, krijg ik ook weer ingevingen die ik kan delen. Zo voel ik tijdens het schrijven of iemand verlegen, gevoelig, terughoudend of bijvoorbeeld bang is. Het telefoongesprek is vaak verhelderend, zeker omdat alle vragen direct beantwoord kunnen worden. Vaak wordt daardoor al één en ander geheeld en verwerkt. Bij de kinderTwinkels vraag ik beide ouders aanwezig te zijn. Zij herkennen vaak veel. Zo had ik laatst geschreven voor een hooggevoelig kind dat vertelde dat hij zo’n last had van jeuk wat veroorzaakt werd door de labels in zijn kleding. De vader had hier zelf ook last van en herkende het meteen. Zelf had hij nooit de link gelegd met hoog gevoeligheid en was blij hier erkenning voor te krijgen.

Door de inzichten ben je zelf in staat om veranderingen aan te brengen. Het kind voelt dat de energie wijzigt en past zich daarop aan. Een jongetje dat niet zindelijk kon worden, zei letterlijk: “Ze hebben nooit uitgelegd wat de bedoeling is.” Toen de ouders dat hadden gezegd, was hij droog. Hoe eenvoudig kan het zijn! Een Twinkel is een gebruiksaanwijzing voor wat jouw ziel nodig heeft.

Schrijf je alleen voor kinderen?

Twinkels schrijf ik voor iedereen. Kinderen, volwassenen, dieren en zelfs voor huizen die lang in de verkoop staan.

En voor volwassenen?

Soms zit je met vragen waar je in verstrikt raakt. Soms herken je jezelf niet meer. Misschien zou je dan juist willen dat iemand met je meekijkt of opheldering geeft over jouw eigen ik. Zonder dat je naar iemand toe hoeft, gewoon achter je eigen laptop of pc. Een Twinkel geeft je inzichten zodat je jezelf weer beter begrijpt.

Je schrijft ook Twinkels voor mensen met dementie?

Ja, mensen met dementie kunnen vaak niet verwoorden hoe het met hen gaat en waar behoefte aan is. Via een Twinkel krijgt de omgeving inzicht in wat er nodig is om de persoon met dementie beter te kunnen begeleiden. Met de Twinkel wordt duidelijk waarom de persoon bijvoorbeeld onrustig is of weg wil lopen. Daardoor kun je beter inspelen op de behoefte van de persoon en de zorg hierop laten afstemmen.

Nieuwe tijd

In de nieuwe tijd zijn veel bewuste kinderen geboren waardoor de Twinkel snel begrepen kan worden. In deze tijd zijn we ons meer bewust van een zelfhelend en oplossend vermogen. De reacties zijn heel positief, doordat men zich bewust wordt en inzicht krijgt. Raar maar waar is dat er meestal ook iets wonderbaarlijks/miraculeus rondom die Twinkels gebeurt. Zo zijn er kindjes die al goed gaan slapen nog voordat de Twinkel is besproken, honden die rustiger worden of de droombaan die ineens voorbijkomt. Mensen laten de Twinkel lezen aan familieleden en zelfs op school.

Van een moeder kreeg ik terug: “De Twinkel werkt als een spiegel. Wat het kind laat zien, zit vaak in mij.” De inzichten dragen bij aan de oplossing. Heel fijn te mogen weten wat er in het hoofd van het kind omgaat, zeker als we te maken hebben met spraak- en taalproblemen. Door de Twinkel krijg je instant tools en een compleet beeld van dat wat er zich afspeelt en waar je als ouder niet bij kan. Je krijgt effectieve oplossingen en handvatten op je hulpvraag.

Over Marijke

Foto2 marijke Bloom Web

1961 – natuurgeneeskundige – getrouwd, moeder van 2 kinderen en oma van 3 kleinzoons - met veel enthousiasme werkzaam in haar eigen praktijk – www.marcurius.nl

Als jong meisje was Marijke erg gevoelig voor haar omgeving. Later als jongvolwassene ontpopte Marijke zich tot een echt denker die alles goed wilde doen voor haar omgeving. Na een whiplash in 1998 krijgt haar leven een compleet andere wending. Haar leven kwam stil te staan. Iets in Marijke zei steeds: “het komt wel goed”.Zelf wist ze nog niet zo goed waar dit stemmetje vandaan kwam. Later begreep ze dat dit uit haarzelf kwam. Marijke leerde te vertrouwen op haar innerlijk bewustzijn en dit een onderdeel te maken van haar levenspad. Hiermee werd haar spirituele weg geopend. Marijke verdiepte zich in talloze cursussen die vooral gericht waren op ontspanning. Voetreflex massage geven werd haar passie. Later volgde een 4-jarige energetische opleiding en de start van haar eigen praktijk Marcurius.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Originele kerstcadeaus met een extra betekenis: edelstenen

Ben je nog op zoek naar cadeaus voor onder de kerstboom? Onze redactie selecteerde enkele…

Lees meer
Astrologie

Waterman, jouw jaarhoroscoop 2024: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Waterman is jarig als de maanden januari en februari hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Huis & Thuis

Een zen interieur creëren? Gebruik deze 5 tips!

Een opgeruimde en harmonieuze omgeving is de perfecte basis voor een ontspannen en vredig thuis,…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom