Home

Overige

Mijn account

Spirituele Bloom Fairs najaar 2023
zondag 1 oktber 2023 • Kortrijk Xpo
Koop tickets >

Helderziend zijn mysterieus? Integendeel!

Spiritualiteit
Isabelle Duchêne
08/07/2021
Helderziend zijn mysterieus? Integendeel!

Bij het woord helderziend zijn we al snel geneigd te denken aan mysterieuze dames in donkere ruimtes verlicht door kaarsen en gevuld door glazen bollen. Paranormale gaven zijn altijd al door de mens geromantiseerd geweest. Echter betekent helderziendheid niet alleen dat je weet wie vandaag een rode trui zal dragen of wie vanavond een lasagne geserveerd krijgt. Het is zoveel meer dan dat. In deze bijdrage van Isabelle Duchêne lees je over de andere, verborgen kant van het helderziend zijn.

Helderziend zijn kun je niet alleen zien als een paranormale gave, maar ook als een zesde zintuig. Een zesde zintuig op zichzelf bestaat niet, maar ontstaat pas als al onze zintuigen in harmonie samenwerken. Dan gebruiken we ons vermogen om te zien, ruiken, proeven, horen en voelen op een andere frequentie. We gebruiken onze zintuigen bewuster. Als we bewuster gaan zien dan zijn we in feite helderziend. Maar wat betekent het precies om bewuster waar te nemen?

Waarnemen zonder oordeel

”We oordelen een ander persoon binnen de vijf seconden, maar het kan jaren duren om ditzelfde oordeel weer kwijt te raken.”

Als je bewust waarneemt, dan ervaar je zaken in al hun puurheid zonder oordeel. Plotseling ben je je direct van iets bewust. Je neemt iets waar en ervaart direct een aha-erlebnis. Je bent je ervan bewust dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en dat we onderdeel zijn van een groter geheel. Bewust waarnemen is enkel mogelijk als ons hart openstaat voor liefde en mededogen. Het is dan ook noodzakelijk om een grote schoonmaak te houden in jezelf en in je lichaam voordat je probeert bewust je zintuigen te gebruiken. Een mens bestaat namelijk niet alleen uit een skelet met botten, spieren en organen, maar we hebben ook een elektromagnetisch veld om ons heen. Dit aura is onderhevig aan emoties. Een mens heeft in feite maar twee emoties: liefde en angst. Alle andere emoties die we ervaren zijn afgeleid uit onze oerangst. Om helderziend te zijn, moet je eerst deze emoties kennen en zuiveren. Anders zijn je visioenen niet puur en raken ze vermengd met jouw eigen oordeel, ego en vooringenomenheid.

Zonder oordeel leren zien is een immens leerproces. Het vereist veel geduld en tijd om onder de knie te krijgen. We oordelen een ander persoon binnen de vijf seconden, maar het kan jaren duren om ditzelfde oordeel weer kwijt te raken. Iets of iemand zien los van de maatschappelijke conditioneringen of vooropgestelde verwachtingen is niet altijd evident. Wees jezelf bewust van de oordelen die je hebt over iemand. Pas dan kan je eraan werken. Het is ook van belang om jezelf goed te kennen. Welk zintuig is al sterk ontwikkeld? Wat zijn jouw sterke en zwakke kanten? Meditatie is ook een niet te onderschatten onderdeel van dit proces. Neem tijd om te mediteren en om contact te maken met andere dimensies. Het waarnemen van energie is een levensles en kan nooit in een weekcursus aangeleerd worden.

Helderziend Isabelle Duchene Bloom 2021 Online staand

Voorspellende visioenen

Eens je in staat bent om bewust te kijken naar de wereld om je heen, zul je merken dat alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. Als in een flits zie je de samenloop van omstandigheden voor je ogen verschijnen. Visioenen zullen je vertellen waar iets ligt of hoe een situatie zal aflopen. Het is bijna alsof iemand de kruik van wijsheid over je heen giet. Visioenen kun je altijd en overal ontvangen. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld in de supermarkt. Je ziet een dame bij de groenteafdeling staan en meteen weet je, zie je en ervaar je een besef dat de vrouw binnenkort zal flauwvallen. Je gedachten zijn nog niet koud of de dame valt neer op de grond.

Jouw aura heeft contact met de aura van de andere vrouw. Er wordt informatie uitgewisseld die reist via jullie energieveld. Deze informatie kun je zien als een ingeving. Het komt vanuit jouw hogere zelf, een deel van jou dat in contact staat met de kosmos. Jouw hogere zelf is een deel van jou dat alleswetend is en jou door en door kent, je christusbewustzijn. Dit heeft puur te maken met liefdesenergie en staat niet in verband met een godsdienst.

Ethiek in het paranormale

”Als je echt gelooft in jezelf en diep van binnen beseft dat deze energie het beste met je voor heeft, dan heb je geen kristallen bollen, pendels of kaarten nodig.”

Velen die deze gaven bezitten, gebruiken hem enkel voor de praktische kant van het helderziend zijn. Maar het ontwikkelen van je hogere vermogens is oorspronkelijk bedoeld geweest om de mensen om ons heen te helpen en onszelf bewust te worden van wie we eigenlijk zijn. We zijn de schepper van onze eigen realiteit. We hebben een vrije wil. We moeten duidelijk beseffen dat alles dat als paranormaal bestempeld wordt eigenlijk ons van nature al is meegegeven en dat het een heel normaal onderdeel van het leven is. We zijn het echter verleerd en compleet vergeten. Als je echt gelooft in jezelf en diep van binnen beseft dat deze energie het beste met je voor heeft, dan heb je geen kristallen bollen, pendels of kaarten nodig. Dan durf je gewoon te zeggen wat je waarneemt. Dat vereist lef, energie en waarnemingszin.

Je zult verschillende visioenen en ingevingen ontvangen eens je geleerd hebt om je zintuigen bewust te gebruiken. Maar hoe ga je daarmee om? Kun je de informatie die je plotseling ontvangt vertrouwen? En wat mag je wel vertellen aan iemand en wat zeg je beter niet? Bewust waarnemen is mooi en het is ook betekenisvol als we anderen kunnen adviseren, maar doe dit alleen als je toestemming hebt gekregen van de persoon in kwestie. Het is niet raadzaam om zomaar alles en iedereen te adviseren met jouw ingevingen. Vraag daarom altijd eerst toestemming. Het is dan aan de ander om te bepalen wat ze met deze informatie doen. Daarnaast is het verboden om iets te zeggen over iemands gezondheid. Zeker als je geen arts bent.

Helderziend zijn is een praktische en vooral mooie gave, maar het vereist jaren om deze gave te ontwikkelen. Neem dus vooral je tijd om deze gave optimaal te ontwikkelen en raak niet gefrustreerd als je het niet direct in de vingers hebt.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Psychometrie en leren helderzien met foto’s

De term psychometrie doet alvast een belletje rinkelen. Foto’s dragen immers energie met zich mee…

Lees meer
Astrologie

21 juni 2023 • Zomerzonnewende in Kreeft • Reflectie en contemplatie

Met de zonnewende die plaatsvindt op woensdag 21 juni 2023 om 16:58 uur - waarbij Antwerpen als…

Lees meer
Astrologie

PREVIEW // Jouw Ascendanthoroscoop voor 2023 - 2024

De Ascendant is volgens de astrologie een samenkomst van tijd en ruimte. Om de Ascendant te…

Lees meer
Bloom 7 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom