26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Heilige plaatsen en hun lichtcodes: een uiteenzetting

Heilige plaatsen en hun lichtcodes: een uiteenzetting

Stonehenge, Machu Picchu en de Egyptische piramides zijn maar enkele voorbeelden van heilige krachtplaatsen. Deze locaties worden gekenmerkt door hun geometrische vormen, bijzondere ligging en astrologische connectie. Van oudsher waren het plaatsen waar ceremonieën en rituelen uitgevoerd werden, maar op vandaag is deze astrologische connectie zelden nog actief en zijn het louter herinneringen aan de kracht van weleer. Spiritueel leerkracht en kosmische vroedvrouw Sabrina Di Nitto is van mening dat deze heilige locaties een belangrijke rol zullen spelen in ons ontwakingsproces en bijgevolg hersteld zullen worden in hun waarde. In deze uiteenzetting deelt ze de geschiedenis én het belang van deze krachtplaatsen met de Bloom-lezers.

De origine van lichtcodes op Aarde

”Bij het ontstaan van de Aarde hebben sterrenvolkeren haar bezaaid met verschillende lichtcodes.”

De aarde is onlosmakelijk verbonden met ons zonnestelsel. Zoals elk fysiek lichaam heeft ook zij een lichtlichaam: een etherische blauwdruk van haar manifestatie in de materie. Naast deze fysieke aanwezigheid in ons zonnestelsel is de Aarde ook door lichtcodes verbonden met vele sterrenstelsels en universa ver buiten onze contreien. Via deze lichtcodes wordt ze begeleid om verschuivingen en transmutatieprocessen in gang te zetten. Zo wordt de Aarde gesteund in haar evolutie in bewustzijn samen met de kosmos om zo in een harmonische resonantie te komen met het grotere geheel.

Bij het ontstaan van de Aarde hebben sterrenvolkeren haar bezaaid met verschillende lichtcodes. Deze lichtcodes verbinden de aarde met een kosmisch grid van hemellichamen dat gedijt op alles omvattende liefde. Een groepsbewustzijn. Deze lichtcodes – of multidimensionale hologrammen – zijn dragers van informatie resonerend buiten het paradigma van tijd en ruimte. Zij vertegenwoordigen in hun essentie de heelheid en dragen verleden, heden en toekomst in zich.

Een dergelijke lichtcode bestaat uit helderwitte geometrische lichtpatronen van sferen en lijnen en ziet er vaak uit als een hoek of een cijfer 7. Dit patroon ligt horizontaal op het aardoppervlak, maar kan draaien om een antenne of lichtbaken te worden, of een portaal via dewelke de lichtcodes worden doorgegeven.

Zo ontstaat een doorgang om naar de kern van de Aarde te reizen; om je als mens te verbinden met de kosmos die zo dichtbij en aanwezig is. De lichtcodes creëren een nieuw auraveld dat eruitziet als een zachte, witte gloed rond de Aarde. In dit veld vinden verschillende rotatiebewegingen plaats die transformatie en evolutie mogelijk maken. Zonder deze steun zou de Aarde ernstig in verval raken.

Oorspronkelijke Aarde en relatie met lichtcodes

In pre-lemurische tijden waren de trillingen op Aarde veel hoger dan nu. Het was meer etherisch en makkelijker om als mens vanuit je ziel op Aarde te leven. In die tijden stroomden we over van gouden essentie, leviteerden (zweven) we en waren we één met creatie. Ook ons denken en intuïtie was één. Mensen voelden de heilige plekken (de locaties van de lichtcodes) feilloos aan en gebruikten ze als portalen om naar het centrum van de Aarde af te dalen of voerden er ceremoniën uit die de Aarde en kosmos verenigden.

Elk lichaam is evenwaardig, hetzij een hemellichaam, menselijk, dierlijk of plantenlichaam. Het goddelijke is de prima mater waarop we allen gedijen. We dienen deze godsvonk in onszelf te activeren om tot harmonische resonantie te komen. Doorheen duizenden jaren is het ware doel van de ceremonieën deels verloren gegaan, verwaterd, verbasterd door patriarchale, dualistische energieën, door de wens een bepaalde vorm te geven aan het zuivere vormeloze waardoor de zuivere energieën in hun ware intentie deels verloren gingen.

Lichtcodes en tempelbouwers

”Het leven draaide om het belichamen van het innerlijk zielenlicht en de diepe wens de essentie te verwezenlijken”

Tempelbouwers van weleer wisten van deze heilige plekken. Kundig als geen ander huisvesten ze er hun heilige tempels op. Deze zuivere oorden dienden als fundamenten en stenen muren voltrokken zich vaak volgens de heilige geometrie en de regels van de Fibonacci-code. Sommige tempels waren simpel in hun fysieke uitdrukking, anderen straalden de goddelijke overvloed en rijkdom uit. Welke fysieke vorm ze ook aannamen, hetgeen ze allen gemeenschappelijk hadden was de zuivere alles omvattende liefde die opwaarts stroomde, wervelend doorheen hun muren, hun vertrekken begeesterend.

Als een tempelbouwer een zeer verfijnde zielsconnectie met de kosmos had, liet deze de goddelijke energieën op een meesterlijke wijze in de architectuur tot uitdrukking komen ten dienste van de mensheid en hun kosmische ascentie. Op vandaag zijn de locaties van lichtbronnen gemakkelijk te herkennen. Ze worden immers gekenmerkt door een heilige tempel zoals een piramide.

Het leven draaide om het belichamen van het innerlijk zielenlicht en de diepe wens de essentie te verwezenlijken, het levenszaad te verwerkelijken en vanuit deze goddelijke hoedanigheid naar huis te keren, naar de kosmische moeder en vader.

Na Lemurië en Atlantis

Na Lemurië en Atlantis brak een donkere periode aan. Het verlangen om terug te keren is doorheen duizenden jaren zachtjes in de Aarde teruggetrokken onder een sluier van verdiet die ons afsloot van het goddelijke. De etherische laag in onze dimensie werd steeds denser, het goddelijke werd steeds menselijker. Het menselijke leek met momenten zelfs duister en de portalen sloten voor een tijd.

De kosmische lichtcodes die destijds doorheen de tempels stroomden, verstomden en kapselden zich in. In deze goddelijke verstilling weerklonk de melancholie van onze ziel, echode de verlorenheid van ons menszijn en verzonk de diepe ontroostbare hunkering naar zingeving. Het leven leek even verloren, wij leken allen even onze weg kwijt te zijn.

Activatie van lichtcodes tijdens het Aquariustijdperk

Maar met het aanbreken van het Aquariustijdperk lijkt daar verandering in te komen. Het is een verrukking om in dit tijdperk te mogen leven, want de etherische lagen verdunnen opnieuw rondom de Aarde. Het duizend jaar lange zware wolkendek verzacht en klaart geleidelijk aan op. Het licht straalt erdoorheen als een goddelijke indaling en we voelen allen dat het opnieuw tijd is om wakker te worden. Tempels overal ter wereld willen weer in hun ware essentie geactiveerd worden om zo de mensheid te ondersteunen en te begeleiden op hun pad richting kosmische ascentie.

Het bezoeken van een heilige tempel heeft iets goddelijks, magisch, eervol en liefdevols. Het vraagt van je om je af te stemmen vanuit je hart en ziel. Alleen dan ben je ontvankelijk en open om je te laten dragen op het verlichte pad dat voor je geweven wordt. Alleen dan besef je dat je een gebied betreedt dat bezield is door primordiale lichtwezens, goden, die je omhullen met hun mantels van lichtcodes. Ze weten van je komst. Je hoorde hun roep sinds lang geleden. Je ziel heeft dit moment voor je gekozen om een kwantumstap vooruit te zetten in je zelfverwezenlijking.

Terwijl je hun lichtende pad bewandelt en liefdevol begeleid wordt van initiatie tot initiatie, van ingewijde tot adept, van mens tot kosmisch wezen, brengen ze je fluisterend naar de kern van je wezen.

Uit eigen ervaring

Tijdens mijn reizen naar verschillende fysieke en etherische tempelgebieden op Aarde maakte ik kennis met het lichtwezen dat elke tempel begeesterd. Elke tempel op haar beurt vertelt haar kosmogonisch verhaal, toont haar werkelijke multidimensionale structuur en haar aanwezigheid in de verschillende dimensies rondom de Aarde. Elke multidimensionale laag bevat specifieke codes die een welbepaald niveau van bewustzijn in je aanraakt, in beweging brengt en heelt.

Uit het boek Enlightenment Codes for Cosmic Ascension. A sacred Journey through Creation.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Tweelingen, jouw jaarhoroscoop 2024-2025

Het sterrenbeeld Tweelingen is jarig als de maanden mei en juni hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Inspiratie

Steve Aernouts schrijft debuutroman: "Als wij helen, genezen we ook onze ouders"

Met zijn roman Moeder & Kind keert Steve Aernouts zich binnenstebuiten. Maar zuiver…

Lees meer
Inspiratie

Ontdek de kracht van belichaamde spiritualiteit

Wie was jij deze ochtend toen je je dag begon? Welk gevoel was aanwezig in je lichaam of…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom