Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Boodschappen uit de spirituele wereld / inclusief contact ritueel

Spiritualiteit
Isabelle Duchêne
28/11/2020
Boodschappen uit de spirituele wereld

Contact zoeken met overledenen is voor veel mensen iets waar je moet in geloven. Is dat niet zo, dan wordt het meteen verticaal geklasseerd in het rijk der fantasie, als kermisattractie of onzin. Volgens sceptici bestaat er geen leven na de dood, hoewel men in spirituele kringen rotsvast overtuigd is van het energetisch voortbestaan van de ziel na het overlijden van het fysieke lichaam, en dit zowel bij mens als dier. Hoe komt het dat heel wat mensen, wars van alle kritiek en spot, toch steeds vaker een medium raadplegen wanneer het leven even tegenslaat? Waarom gaan steeds meer individuen op spirituele zoektocht? Is het misschien omdat ze een sterke verbinding ervaren met alles wat leeft?

Een vonk van energetische liefde

Wie ben jij echt? Eerst en vooral een fysiek wezen van vlees en bloed. Maar daarnaast ben je ook puur energie, een geestlichaam, een ziel. Een geest is een levend individu zonder fysiek lichaam, met een eigen vrije wil en persoonlijkheid, de kern van alle leven. Elke ziel is uniek en leeft gemiddeld 80 jaar op aarde, om daarna terug te keren naar het universum, net zoals elke druppel telkens opnieuw eindigt in de oceaan. Keer op keer mogen we als mens lessen leren, ervaringen opdoen en mogen we, dankzij reïncarnatie, ons elke keer opnieuw herinneren wie we echt zijn. Nu begrijp je dat je na je aardse leven niet via dezelfde weg terug kan. Je fysieke lichaam vergaat, maar je geest komt los en leeft voort. Een medium is een persoon die de energie van elke levende ziel in taal kan omzetten, zoals radiogolven worden omgezet in frequenties en muziek. Bezit elke gevoelige persoon de gave van het mediumschap? Neen, hoewel dit wel tot op een bepaalde hoogte kan getraind worden. Maar een échte expert in het vak kan zonder voorafgaande kennis en hulpmiddelen een beschrijving geven van de energetische inhoud van personen in een bepaalde ruimte. Enkel zo verkrijg je een actueel beeld van de zielsenergie van een overleden persoon, en geen beschrijving van een herinnering die te lezen is in de aura van de nabestaande.

Mediumschap doorheen de geschiedenis

”De zussen Fox uit New-York legden in de 19e eeuw de grondslag voor het huidig spiritisme.”

Het doorgeven van boodschappen vanuit andere dimensies en contact met de ‘overkant’ is van alle tijden. Voornamelijk binnen de verschillende religies staat het belang van contact met geesten en goddelijke entiteiten centraal. Verschijningen, kraakhelder gesproken boodschappen,…, de heilige geschriften staan er vol van. Eeuwen later ontstonden er nieuwe bewegingen: zo brachten de zussen Fox uit New-York in de 19de eeuw paranormale verschijnselen opnieuw onder de aandacht aan de hand van seances en gesprekken met overledenen. Hiermee werd de grondslag gelegd voor het huidig spiritisme. Eind 19de eeuw verschoof de beweging, mede door de vele burgeroorlogen in de VS, naar Engeland, waar het spiritisme zeer populair was en een hoogtepunt bereikte in de jaren ‘30 en ’40 van de vorige eeuw. Na Engeland kent het spiritisme overal in Europa een bloei, ondanks alle verzet en kritiek. Fastforward naar vandaag: zeker in coronatijden klinkt de roep naar spiritualiteit luider dan ooit en breken de alternatieve bewegingen uit hun voegen.

Elk einde kent een begin

Een overlijden brengt altijd pijn, leed en shock met zich mee, voor alle betrokken partijen. Dit geldt zowel voor de persoon die zijn/haar fysieke lichaam moet achterlaten als voor de rouwende familie. Mensen denken altijd dat de persoon die overleden is, definitief weg is en niet meer bestaat. Deels klopt dit: de nabestaanden moeten wennen aan de afwezigheid van het fysieke lichaam. Gelukkig weten we intussen dat er een deel van onze overleden dierbaren gewoon verder leeft. Helaas is dat gegeven niet voor elke ziel een vanzelfsprekendheid.

Als jij je er nooit bewust bent van geweest dat er een leven na de dood is (in welke vorm dan ook), blijf je na het stervensproces enige tijd in een rustfase in de spirituele wereld hangen, tot het moment waarop je beseft wat er precies is gebeurd en je de transformatie hebt geaccepteerd. Sommige mensen hebben even tijd nodig om alles te begrijpen alvorens snel even gedag te komen zeggen. Was jij tijdens je fysieke leven al op de hoogte van dit proces, dan zal je veel sneller contact opnemen met je nabestaanden.

Sommige mensen willen na hun overlijden niks meer te maken hebben met de aarde. En daar moet ook begrip voor zijn. Contact op bestelling kan niet. Als de ziel geen intentie meer heeft om opnieuw contact te leggen met de fysieke wereld kan je haar daartoe niet dwingen, hoe graag je dat ook zou willen. Wanneer dit contact wél tot stand komt, kan dat soms erg confronterend zijn. Een medium kan namelijk zaken blootleggen die in normale omstandigheden onbekend of geheim zouden gebleven zijn. Zo kom je misschien voor serieuze verrassingen te staan! Verwacht je enkel een oppervlakkige beschrijving en een vage boodschap van een overleden dierbare, dan kun je best wel even schrikken. Een goede voorbereiding én uitgebreide verwerking achteraf is dan ook cruciaal.

HOW TO / Je eigen privé-seance

Boodschappen uit de spirituele wereld contactritueel seance Bloom web

Zelf aan de slag? Zorg eerst en vooral dat je veertig minuten lang niet gestoord kan worden.

Zet je rechtop en gemakkelijk op een comfortabele stoel, voeten plat op de grond en best ook een dekentje over je heen. Probeer dit twee maanden lang elke dag en op hetzelfde tijdstip vol te houden. Discipline is een must. Geniet van deze connectie met jezelf en concentreer je op je ademhaling. Na twee maanden start je met de eerste oefening, het gevoel. Adem rustig in en uit en nodig de spirituele wereld uit om aanwezig te zijn. Schenk je spirits het vertrouwen en leg hen geen verwachtingen op. Spoiler alert: de eerste keer zal je geen verandering merken. Dit proces heeft tijd nodig. Je kunt onderstaande tekst gebruiken om de geesten te verwelkomen: “Lieve spirituele wereld, nu ik op deze plaats ben, in jullie heiligdom, op het meest perfecte tijdstip, moge mijn liefde je wereld bereiken, Mag ik jullie uitnodigen om aanwezig te zijn zodat ik in jullie aanwezig kan zijn. Ik ben hier en verwacht niks, maar ik geef al mijn energie en liefde. Gebruik die voor het hoogste goed van de mensheid. Welkom vrienden.” Na enkele pogingen zal je een wind om je heen merken, of het is alsof er spinnenwebben in je gezicht hangen. Dit zijn aanrakingen van energieverandering, de temperatuur in de kamer kan dalen of je merkt dat je bekeken wordt. De meubels kunnen gaan kraken of je hoort een tik. Wees niet bang, want angst blokkeert. Echte communicatie is liefde en geen griezelfilm. Er komen beslist geen monsters uit de kast. Geesten communiceren via gevoel en telepathie. Je krijgt misschien een ingeving. Laat het allemaal gewoon gebeuren, observeer zonder dwangmatig te zijn. Vergeet niet te bedanken. En last but not least: hou vol!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Pluto retrograde in Waterman • Tijd voor transformatie

Pluto loopt retrograde van 3 mei tot 11 oktober 2024. De dwergplaneet staat op dit moment in het…

Lees meer
Kristallen & Edelstenen

Edelstenen uitkiezen, reinigen en opladen

Heel vaak krijgen we de vraag: 'Hoe kies ik nu die edelsteen uit die mij voor mij bestemd is?', of…

Lees meer
Lifestyle

Voel je zen in je eigen huis: 5 tips voor het creëren van een rustige omgeving

In onze drukke en stressvolle levens is het belangrijk om een plek te hebben waar we kunnen…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom