Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Mediumschap: een gift uit de hemel

Column
11/02/2019
Column Belinda Inhulsen: mediumschap

Vorig jaar had ik een afspraak met een dierbare kennis in haar rol als medium. Zij vroeg mij of ik haar Roos wilde noemen en dus niet de naam die zij bij haar geboorte heeft meegekregen. Een dergelijk voorstel waar ik al in mijn allereerste column ‘Healen: Hocus pocus of realiteit?’ mee te maken heb gehad en waar ik dus ook deze keer, moeiteloos mee instem. Ik ontmoette Roos voor het eerst nadat mijn vader, na een ziekbed van ruim een jaar, in 2001 kwam te overlijden. Vanwege mijn hartzeer hoopte ik geïnformeerd te worden over zijn, toch nog plotsklapse, overgang naar het Licht en eventuele andere energetische belevenissen. Een reis naar die serene Poort van Licht met de nodige perceptie en tegenzin omdat hij ons gezin en zelfs zijn vertrouwde houtje-touwtje-jas had moeten achterlaten in de vestibule van mijn ouderlijk huis. Er volgden nadien nog vele ontmoetingen waarbij Roos mij, veelal via mijn vader en andere zielen, informeerde over zaken die mij op dat moment, al dan niet bewust, bezighielden. Inspirerende en soms emotionele momenten waarbij de vele kopjes koffie en de papieren zakdoekjes uitkomst boden wanneer ik het niet meer droog hield.

Ander perspectief

Columniste Belinda Inhulsen Bloom Web

Onze ontmoeting was deze keer dus anders dan gebruikelijk, Roos heeft namelijk tot op het laatste moment getwijfeld of dat haar medewerking aan deze column over mediumschap wel een goede zaak was. Ondanks haar mindset besloot ik er volledig voor te gaan. Gewapend met een recorder, notitieblok en mijn favoriete koffie.

Het antwoord op mijn vraag hoe zij zichzelf zou beschrijven, was kort maar krachtig: ‘Ik ben, wie ik ben’. Euh, wat? Een dergelijk antwoord had ik niet van haar verwacht en deed mij in een pingpong fractie van een seconde besluiten, vragen te stellen vanuit een ander perspectief dat ik tot dan toe gewend was. Ik was immers vastbesloten om niet met lege handen naar huis te keren, omdat ik haar levensverhaal de moeite waard vind om te delen.

Energetisch samenwerken

Het was haar vader die haar in contact bracht met de spirituele wereld, aldus Roos. Dit deed hij door haar in de loop der jaren zo af en toe mee te nemen naar een speciale spirituele bijeenkomst. Boeiende ervaringen die zij eigenlijk als volstrekt normaal ervoer.

Een korte digitale surftocht maakt duidelijk dat een medium een paranormaal persoon is die boodschappen doorkrijgt van liefdevolle Lichtwezens zonder fysiek lichaam, zoals gidsen, engelen en overledenen. Dit kan gebeuren wanneer het medium in trance is, maar het kan ook wanneer het medium bij volle bewustzijn is. Het verkeren in trance is dus geen vereiste om boodschappen te kunnen ontvangen. Roos wordt in haar rol als (trance)medium uitstekend bijgestaan door haar hoofdgids. Vanuit gene zijde heeft men soms geen controle over de wisselende, soms flitsende emoties van de mens. Een geluid of een geur kan onze stemming plotseling doen omslaan en dat maakt ons in bepaalde opzichten onvoorspelbaar, aldus haar hoofdgids.

Geen herinneringen

Column Mediumschap Vrouw Wereld Bloom Web

Wanneer ik Roos vraag iets meer te vertellen over haar jarenlange praktijkervaring, geeft zij aan dat doorgegeven boodschappen door haar niet onthouden worden. Zij geeft door wat haar vanuit de andere wereld wordt gegeven. Zij vertelt dat zij niet uitsluitend werkt als trancemedium daar dat het een gave is die bij haar gebruikt kan worden. Daarnaast werkt zij voornamelijk zoals zij het noemt als ‘gewoon medium’.

Als trancemedium ervaart zij een dieper bewustzijn waar zij geen grip op heeft en zijn de woorden uit haar mond niet van haar, maar afkomstig uit die andere wereld waar zij na lange tijd volledig op durft te vertrouwen. Na afloop van een trancemediumbijeenkomst, in een voor haar veilige en geborgen omgeving, heeft zij de tijd nodig om bij te komen van haar zeer heldere bewustzijnsbelevingen.

Heimwee

Roos ervaart het mediumschap niet als een blijmakende gift uit het universum. Het is een gave die al heel wat levens en ook nu, een grote impact heeft op haar dagelijkse doen en laten. Zeker omdat zij ook geconfronteerd wordt met de moeilijkheden en zware levens van andere mensen. Ze heeft vaak heimwee en vertoeft liever in die andere wereld, door de rust en vrede die zij in dit aardse leven soms mist. Nog een keertje meedobberen in de schoot van Moeder Aarde zit er na dit leven niet meer in. Wel zal zij na haar overlijden inzicht krijgen in alles wat in dit leven heeft plaatsgevonden. En met welk(e) doel(en) zij dit leven is aangegaan en last but not least: of zij middels dit leven bereikt heeft waarvoor zij nog een allerlaatste keer naar onze planeet is teruggekeerd.

Onvoorwaardelijke liefde

Column Mediumschap Hart Bloom Web

Mijn hart maakte een vreugdedansje toen mijn vader energetisch op visite kwam. Vaderlief die trots en blij is, omdat ik sinds anderhalf jaar mensen durf te benaderen in mijn rol als enthousiaste columniste. Inspirerende activiteiten die ik in vroegere levens al eerder heb beleefd. Hoé leuk om te horen! Maar ook dat ik in dit leven weerstand ga ondervinden, omdat mensen niet begrijpen waarom ik ben gaan schrijven en andere uitspraken die bevestigen dat ik er goed aan doe om mijn schrijvershart te blijven volgen. Mijn vader stuurt mij tot slot heel veel liefde, en ik? Ik stuur hem symbolisch een oranje/rood hart.

Nadat Roos en ik hartelijk afscheid hebben genomen word ik, eenmaal weer op station Haarlem aangekomen, onverwacht door Radio Noord-Holland geïnterviewd. Een 5-minuten-interview waarin ik de kans krijg iets te vertellen over mijn schrijfcapriolen. Hoé gaaf! Na afloop bedank ik het universum voor haar sprankelende input. Het was een dag om nooit te vergeten!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom