Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Voel je zen in je eigen huis: 5 tips voor het creëren van een rustige omgeving

Lifestyle
Gastschrijver
25/12/2023
Voel je zen in je eigen huis: 5 tips voor het creëren van een rustige omgeving

In onze drukke en stressvolle levens is het belangrijk om een plek te hebben waar we kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen. En wat is er beter dan je eigen huis om die rustige omgeving te creëren? In deze blog delen we 5 tips om van je huis een oase van kalmte en sereniteit te maken. Van het gebruik van elektrische rolluiken tot het ontdekken van de producten van Somfy België, er zijn talloze manieren om je huis om te toveren tot een zen-paradijs.

Minimalisme en opruimen

Een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimd hoofd. Begin met het minimaliseren van je spullen en houd alleen wat echt belangrijk en nuttig is. Dit betekent niet dat je al je bezittingen moet wegdoen, maar neem de tijd om te beoordelen wat je echt nodig hebt en wat niet. Zorg ervoor dat alles een vaste plek heeft en berg spullen netjes op. Een opgeruimd huis creëert een gevoel van rust en orde.

Natuurlijke elementen

Breng de natuur naar binnen door gebruik te maken van natuurlijke elementen. Plaats planten in je huis om de lucht te zuiveren en een gevoel van frisheid te creëren. Kies voor planten die weinig onderhoud nodig hebben, zodat ze geen extra stress veroorzaken. Daarnaast kunnen natuurlijke materialen zoals hout en steen een rustgevende sfeer creëren. Denk aan een houten vloer, bamboe meubels of een stenen accentmuur.

Gebruik van elektrische rolluiken

”Elektrische rolluiken blokkeren niet alleen het licht van buitenaf, ze zorgen ook voor privacy en dempen het geluid van buiten. Zo creëer je meteen een ontspannen sfeer in je slaapkamer.”

Gebruik van elektrische rolluiken

Een goede nachtrust is essentieel voor een rustige omgeving. Elektrische rolluiken kunnen hierbij van onschatbare waarde zijn. Ze blokkeren niet alleen het licht van buitenaf, maar zorgen ook voor privacy en dempen het geluid van buitenaf. Met elektrische rolluiken van bijvoorbeeld Somfy België heb je de mogelijkheid om de rolluiken te openen en te sluiten met een simpele druk op de knop. Dit maakt het creëren van een ontspannen sfeer in je slaapkamer een fluitje van een cent.

Kleuren en verlichting

Kleuren hebben een grote invloed op onze gemoedstoestand. Kies daarom voor rustgevende kleuren in je interieur, zoals zachte pasteltinten of neutrale kleuren. Deze kleuren brengen een gevoel van kalmte en sereniteit met zich mee. Daarnaast is ook de verlichting van belang. Zorg voor voldoende natuurlijk licht overdag en gebruik 's avonds zachte en warme verlichting om een ontspannen sfeer te creëren. Dimbare lampen zijn hierbij ideaal, omdat je de intensiteit van het licht aanpassen aan je behoeften.

Creëer een ontspanningshoekje

Maak een speciale plek in je huis waar je je kunt terugtrekken en ontspannen. Dit kan een comfortabele stoel zijn met een zachte deken en kussens, of een meditatiehoekje waar je tot rust kunt komen. Zorg ervoor dat deze plek vrij is van afleidingen zoals elektronica en creëer een serene sfeer met kaarsen, geurkaarsen of een rustgevende geurverspreider. Door regelmatig tijd door te brengen in dit hoekje kun je de dagelijkse stress loslaten en je gedachten tot rust laten komen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

De kegel van kracht: een magisch wicca ritueel

Jij en ik, de natuur, de aarde, gewoonweg alles staat energetisch in verbinding. Zichtbaar en niet…

Lees meer
Meditatie

Mindfulness technieken voor stressvermindering: Rust in de chaos van het leven

In onze moderne, snelle wereld is stress een ongewenste constante geworden, waardoor we ons vaak…

Lees meer
Spiritualiteit

De kleuren van de Aartsengelen

Wanneer in de Bijbel wordt gesproken over de aanwezigheid van gevleugelde wezens die mensen op…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom