Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Tenenlezen: wat zeggen je voeten over jou?

Lifestyle
Chris Smet
02/06/2021
Tenenlezen: wat zeggen je voeten over jou?

De meeste Bloom’ers zijn wellicht bekend met het fenomeen ‘handlezen’. Deze waarzegtechniek kan je namelijk heel wat informatie over iemands persoonlijkheid en levensloop verschaffen. Maar wist je dat je tenen ook heel wat te vertellen hebben? Dat tenen lezen een momentopname is waarbij men je karakter, gedrag én je persoonlijkheid ontleedt? Master docente Chris Smet van FuDaRe onthult in deze bijdrage de geheimen van het tenenlezen aan de Bloomlezers.

Wat is tenenlezen nu precies?

Tenenlezen is een lichaamstaal zoals men onder andere handlezen kent, maar dan op een eenvoudigere en directere manier aantoonbaar. Tenenlezen is een momentopname waarbij men je karakter, gedrag en je persoonlijkheid ontleedt. Van uiterlijk vertoon tot in de ziele-energie, je tenen kunnen veel prijs geven. Je tenen veranderen constant naargelang je gedrag, karakter en persoonlijkheid en de omstandigheden waarin je leeft.

Iemand die tenen leest is niet helderziend. Ze zullen je toekomst niet voorspellen, maar wel veranderen. Aan de hand van jouw voeten kunnen ze je allerlei persoonlijke tenentips meegeven die je leven kunnen verbeteren. Tenenlezers maken je visueel bewust van je sterke of minder sterke punten. Ze weten waar het schoentje wringt en helpen je opnieuw volledig in evenwicht te komen. Tenenlezers sporen blokkades op en kunnen afleiden of bepaalde chakra’s uit evenwicht zijn.

Waarom zou je je tenen laten lezen?

Iedereens voeten zijn leesbaar. Sta je voor een moeilijke keuze in je leven? Een beslissing die je dagenlang bezighoudt? Je kunt het antwoord vinden middels het toepassen van de eeuwenoude kennis van het lezen van tenen. Als je bijvoorbeeld voor een bepaalde beroepskeuze staat, kun je uit je tenen afleiden welke eigenschappen geschikt zijn voor een bepaalde baan of studie. Maar je kunt ook de tenen laten lezen van je pasgeboren baby. Ouders weten vaak niet meer dan de naam en het geslacht van hun kindje. Dankzij een tenenlezing krijg je inzicht in het karakter van je baby. Zo ben je in staat een betere persoonlijkere opvoeding te geven. Dit principe kun je ook toepassen op gehandicapte personen of ouderen om ze zo goed mogelijk te begeleiden in hun leven.

Je kunt je voeten opdelen in twee vlakken. Je rechtertenen zijn verbonden met het rationele denken en je linkertenen staan symbool voor je emoties.

Rationaliteit: wat vertellen je rechtertenen?

Tenenlezen Bloom Web 2021 Staand2

Grote teen

De grote teen symboliseert communicatie en het rationele denken. Je legt misschien sneller contact met anderen. Het kan zijn dat communiceren één van je sterke punten is, maar het kan ook inhouden dat je een piekeraar kunt zijn.

Tweede teen

De tweede teen toont je innerlijke wensen, verlangens en ambities. Iemand met bergen ambitie jaagt zijn doelen na. Een dag is te kort voor je, omdat je zoveel aspiraties achterna jaagt.

Derde teen

Ben jij een diesel? Kom jij traag op gang of ga jij voluit in jouw daadkracht? Je derde teen onthult of je houdt van aanpakken en of je erg doelgericht bent.

Vierde teen

Deze teen vertelt je of je iemand bent die snel gehecht raakt aan anderen, maar laat ook zien of je een controle freak bent. Heb je graag de touwtjes in handen of juist helemaal niet?

Vijfde teen

Iedereen is wel eens angstig of onzeker, maar deze teen geeft inzicht over hoe jij met zulke gevoelens omgaat. Blokkeert angst je of heb je hier helemaal geen last van?

Emoties: wat onthullen je linkertenen?

Tenenlezen Bloom Web 2021 Staand

Grote teen

Je linker grote teen presenteert je emotionele communicatie. Hieruit kan een tenenlezer afleiden hoe je omgaat met je gevoelens. Deze teen laat zien of je je gevoelens opkropt of ze juist deelt met de buitenwereld.

Tweede teen

Deze teen geeft je gevoel weer. De tweede linkerteen vertelt je of je een emotioneel persoon bent of niet. Kun je deze gevoelens steeds neerzetten of hou je veel van jouw gevoel voor jezelf? Een tenenlezer kan je interessante informatie hierover verschaffen.

Derde teen

De derde teen onthult of jij een creatief type bent. Het kan zijn dat je barst van de creativiteit, maar het kan ook betekenen dat je helemaal geen creatieve geest hebt. Ben jij artistiek? Of blijft deze energie soms steken?

Vierde teen

De liefdesteen laat zien of je last hebt van blokkades in de liefde. Als dat het geval is, kan dat betekenen dat je moeite hebt om jezelf volledig te geven aan je geliefde. Of misschien ben je juist wel een heel romantische ziel. Je vierde teen kan het geheim ontrafelen.

Vijfde teen

De kleinste teen weet of jij een intiem persoon bent dat snel anderen vertrouwt. Sta jij open voor intimiteit in je leven? Deze teen kan hierover een paar interessante onthullingen doen. Een tenenlezer kan direct zien of je trust issues hebt of niet. Heb je op intiem vlak bepaalde klappen meegemaakt? Vertrouw je iemand snel of scherm je je seksueel liever af?

Maar niet alleen de linker- of de rechterzijde kunnen interessante onthullingen doen over je persoonlijkheid. Ook de stand van je tenen en voeten kunnen ontzettend veel informatie prijsgeven. Enkele voorbeelden waar de vorm en de stand van de tenen voor staan:

Tenen op een rij Chris Tenenlezen Bloom web 2021

Tenen op een rij

Je bent geordend en gestructureerd. Alle energieën worden op een evenwichtige manier tot uiting gebracht. Dergelijke tenen staan voor harmonie en houden niet van pieken en dalen in hun leven. Gelijkmatigheid staat voorop.

Tweede lange teen Tenenlezen Chris Bloom web 2021

Tweede langere teen

Je hebt verregaande interesses en ambities. Een dag is altijd te kort. Tegelijkertijd laat de bovenmatig ontwikkelde teen zien dat men extra openstaat voor aangeboden emoties die met deze langere teen overeenstemmen.

Ruimte tussen de tenen Tenenlezen Chris Bloom Web 2021

Ruimte tussen de tenen

Je hebt tijd en ruimte nodig om van de ene energie naar de andere te gaan. Je bent analytisch. Impulsiviteit is uitgesloten bij mensen met permanente hiaten tussen alle tenen.

Wig tussen de tenen Tenenlezen Chris Bloom web 2021

Wig tussen de tenen

Je begint aan meerdere dingen tegelijk en maakt zelden iets af. Naarmate een proces vordert treedt er enige vertraging op in de afwerking. Anderzijds ben je een veelzijdig iemand.

Flessenhals Tenenlezen Chris Bloom web 2021

Flessenhals

Je twijfelt vooraleer de energie naar buiten wordt gebracht. Ook binnenkomende berichten worden aan twijfel onderworpen. Er is een vorm van stagnatie. Na die twijfel en stagnatie kan je wel vrij zeker naar buiten komen.

Ronde teen Tenenlezen Chris Bloom Web 2021

Ronde teen

Je bent vriendelijk en diplomatisch. Er wordt gekozen voor een harmoniemodel in plaats van confrontatie of rechtlijnigheid.

Rechte teen Tenenlezen Chris Bloom web 2021

Rechte teen

Je bent rechtlijnig, recht voor de raap. Je bent ontvankelijk voor duidelijke en eerlijke informatie en je houdt niet van versluierende diplomatie.

Puntige teen Tenenlezen Chris Bloom web 2021

Puntige teen

Een puntige teen staat voor een penetrante, heftige, onstuimige hartstochtelijke persoonlijkheid en dit in buien. Een puntteen kan zich plots heel krachtig uiten en even later lijkt of die energie niet aanwezig is geweest. Tot de focus er weer is.

Het is duidelijk dat je voeten je heel wat kunnen vertellen over jezelf.
Ga ook jij binnenkort het gesprek met je voeten aan?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

Zo belangrijk is het dragen van een sport bh

Het dragen van de juiste sport bh is ontzettend belangrijk en eigenlijk onmisbaar voor vrouwen…

Lees meer
Dossier 2024

Een astrologische vooruitblik op 2024 + jouw persoonlijke manifestatiekalender

Exclusief voor het tijdschrift Bloom-1 2024 (special editie) geeft lifestyle astrologe en…

Lees meer
Astrologie

13 december 2023 • Nieuwe Maan in Boogschutter • Doelen & Daadkracht

Op woensdag 13 december 2023 om 00.31 uur vinden we de Nieuwe Maan in het teken Boogschutter. De…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom