Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Beslis voor jezelf wanneer loslaten goed is

Liefde & Relatie
Sabrina Dhont
13/02/2024
Beslis voor jezelf wanneer loslaten goed is

Ken je dat gevoel dat je ‘geleefd’ wordt, dat je de controle precies kwijt lijkt te zijn ondanks al jouw inspanningen om vast te houden aan die enkele zekerheden in het leven? Ik neem je graag mee in mijn rollercoaster. De laatste weken, maanden en zelfs jaren zijn een opeenvolging geweest van allerlei ontwikkelingen die mij hebben doen nadenken, die me de ogen hebben geopend en misschien(?) ook wel enorm veranderd hebben.

Zelf ben ik een zeer positief persoon, iemand die altijd wel het goede ziet in vervelende situaties, maar ik moet eerlijk toegeven dat het op dit moment toch allemaal even niet zo vlotjes gaat. Ik stel me zelf even voor. Drukke mama, 38 jaar, dierenvriend, coach, hulpverlener, tarotist, heldervoelend, … En terug vrijgezel. Dat laatste moest ik even uitdrukkelijk vernoemen want ik heb het idee dat het besef hiervan nog niet helemaal daar is. Het is officieel, maar ook ergens weer niet. Een beetje de twilight zone. Ken je dat?

Happy & single? Single & miserabel? What will it be?

”Ik voelde mij al lang geen onderdeel meer van een gelukkig gezinnetje.”

Terug vrijgezel. Vrijgezel klinkt best gezellig, niet waar? Maar hoe komt het dan dat ik het niet zo ervaar? Meer dan 10 jaar samen iets willen opbouwen, een prachtige dochter gekregen en na die 10 jaar het besef krijgen dat het toch geen gelukkig leven was. Naar buiten toe leken we wel het ideale gezinnetje. Echter voelde ik me al lang geen onderdeel meer van een gelukkig gezinnetje. Bijgevolg is het zaadje gepland en uiteindelijk ontsproten in een breuk van twee mensen die elkaar op zich nog graag hebben maar niet meer samen zijn of kunnen zijn als liefdespartners.

Het lijkt dat rouw hier ook een bijhorend gevoel is, net zoals spijt, angst, opwinding en frustraties. Al deze emoties zijn de vaste waarden doorheen mijn dagen. De pieken en dalen zijn meer dan ooit aanwezig en hoe fel ik ook probeer die pieken en dalen te stabiliseren, het is een serieuze opgave.

(lees verder onder de advertentie)

Excuses, mijn lieve kaarten

Beslissen voor jezelf wanneer loslaten goed is Sabrina Dhont artikel Bloom 1

Ik troost me met het feit dat ik werkelijk geloof dat alles een reden heeft en dat alles zo moet zijn. Gaat een deur toe, dan zal een andere deur opengaan. Als alleenstaande moeder (nogmaals even letterlijk benoemen om dat besef te krijgen) zal het leven er heel anders gaan uitzien.

Mijn kaarten geven aan dat het allemaal goed zal komen. Ja hoor, mijn kaarten zijn mijn basis, mijn leidraad. Ik moet me ergens ook excuseren aan hen, want ik heb ze een tijdje verwaarloosd. De meningen en prikkels uit mijn omgeving (met name mijn relatie) hebben ervoor gezorgd dat ik mijn spirituele steun aan de kant heb geschoven. Het werd niet serieus genomen, er werd zelfs af en toe mee gelachen en omdat ik geen energie had om mezelf te verdedigen, heb ik de makkelijkste manier gekozen en ze netjes opgeborgen in een speciaal kistje.

Echter, op het moment dat het echt mis begon te lopen in mijn persoonlijke leven, merkte ik onmiddellijk de drang om mijn kaarten terug naar boven te halen. In die tijd ging ik de zolder opruimen en vond ik (miraculeus of niet) mijn oude dagboeken, pendels en tarotboeken terug. Alsof het zo moest zijn, op dat moment.

Hoe moeilijk jouw leven momenteel lijkt of hoe onoverkomelijk bepaalde problemen lijken, je vindt altijd jouw kracht terug.

Het was het ene teken na het andere. Het was alsof ze aan het roepen waren en dat zowel mijn geest als lichaam alles op alles aan het zetten waren om die deur weer te openen. De kaarten voelden terug vertrouwd, alsof ze nooit waren weggeweest en ze gaven me de geruststelling dat ik de juiste keuze heb gemaakt, ondanks de moeilijkheden die op mijn pad zullen komen. Ze geven aan dat ik de persoon zal worden die ik altijd heb willen zijn en dat de eerste stap is gezet naar een betere, nieuwe toekomst.

Tarotkaarten geven inzicht en geen kant en klare toekomst, dus ik ben me bewust van het feit dat ik zelf die toekomst zal moeten gaan maken. En dat is niet erg. Alles stap voor stap.

Dat geldt voor iedereen en alles. Hoe moeilijk jouw leven momenteel lijkt of hoe onoverkomelijk bepaalde problemen lijken, je vindt altijd jouw kracht terug. Wat is jouw steun geweest in het verleden? Kan deze opnieuw van dienst zijn? Luister goed naar je zelf, naar je diepe ‘ik’ en ik hoop dat, door jou mee te nemen in mijn verhaal, we samen er alleen maar sterker, gelukkiger en bewuster van zullen worden.

Liefs, S.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De connectie tussen spiritualiteit en astrologie

Ontdek de diepe verbinding die er is tussen spiritualiteit en astrologie en probeer zo meer te…

Lees meer
Spiritualiteit

Negatieve energie: do's & don'ts bij het gebruik van witte salie

Je eigen energie of een oude en negatieve energie van iemand anders of een plek zuiveren: dit wordt…

Lees meer
Inspiratie

Zo vind je rust en inspiratie op iedere bestemming

Van een café in Parijs tot een rustgevende strandbar op Bali, of zelfs een bruisende co-working…

Lees meer
Preorder | Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom