26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Zo zorg je voor je edelstenen

Kristallen & Edelstenen
Bloom
17/12/2021
Zo verzorg je jouw edelstenen

Het is al lang geen geheim meer dat edelstenen een energetische werking hebben. Ze bevatten een energie die voortdurend in beweging is. Edelstenen kunnen negatieve energie opnemen, maar ook weer afgeven. Zoals elk levend wezen vragen edelstenen dan ook om de juiste verzorging. Maar hoe verzorg je edelstenen precies?

Wanneer is het nodig om edelstenen te ontladen en hoe doe je dat?

Edelstenen zijn zoals een spons. Ze nemen erg veel energie op. Het is belangrijk dat wanneer je een nieuwe steen aanschaft, deze eerst reinigt. Een nieuwe edelsteen is, voor ze bij jou aankomt, al door vele handen gegaan. Ze heeft ook al in verschillende sferen vertoefd en misschien waren deze sferen niet allemaal even positief. Daarom is het belangrijk om al deze overbodige of zelfs negatieve energieën eerst te verwijderen.

Niet alleen nieuwe stenen dienen gereinigd te worden. Ook wanneer je een steen al langer bezit, kan het nodig zijn om deze weer te zuiveren. Wanneer dat nodig is, is afhankelijk van verschillende factoren. Hoelang heb je de steen al? Heb je deze vaak gebruikt? Er bestaat geen handleiding voor de tijdspanne waarin edelstenen gereinigd moeten worden. Hierin is het zeer belangrijk om op je eigen gevoel af te gaan. Je voelt het wanneer het nodig is om een steen weer te reinigen. Misschien voelt ze niet zo vertrouwd meer aan, of misschien komt het ‘zomaar’ in je op dat het tijd is om je kristallen weer te reinigen. Weet dat je het niet verkeerd kan doen. Volg en vertrouw je gevoel hierin.

Er zijn verschillende mogelijkheden om edelstenen en kristallen te reinigen, hier volgen er een aantal.

Maak jij gebruik van een andere manier? Geen probleem! Laat je zeker niet beperken door deze mogelijkheden. Het dient louter als een houvast.

Edelstenen verzorgen Dagaaz healing Bloom online edelstenen

Intentie is een uiterst krachtig instrument. Concentreer je op de edelsteen in kwestie. Zet je intentie op het reinigen van de steen. Je kan je daarbij visualiseren dat alle overbodige energie naar de aarde gezonden wordt. Maak je maar geen zorgen: de aarde is perfect in staat om deze energie te transformeren en weer af te geven. Deze getransformeerde energie komt al hetgeen ten goede dat op aarde leeft. Net zoals bomen koolstof opnemen en zuurstof weer afgeven…

De kracht van de zon: ze komt ook edelstenen en kristallen ten goede! Leg je edelstenen in het zonlicht en ze worden vanzelf gereinigd. Houd hierbij wel rekening dat edelstenen kunnen verkleuren als ze te lang in de zon liggen. Dit doet dan wel niet de werking van de steen teniet, maar het kan wel jammer zijn als je mooie steen zijn oorspronkelijke kleur verliest. Na een halfuurtje in de zon is je edelsteen vaak weer volledig schoongemaakt. Voel je dat de steen wat meer tijd nodig heeft? Laat ze dan zeker nog wat langer liggen.

Aarde is een prima geleider om zware en overbodige energieën af te leiden. Leg je edelsteen op wat aarde in bv. een potje. Laat ze liggen zo lang het nodig is.

Wees voorzichtig wanneer je water gebruikt om edelstenen schoon te maken. Deze methode is niet geschikt voor elke edelsteen. In principe kunnen kwartsstenen water wel verdragen. Als je twijfelt, gebruik dan liever geen water, er zijn genoeg andere methoden. Als je toch water wil gebruiken, houd je steen dan enige tijd onder stromend water. Woon je in de buurt van een natuurlijke bron? Dan is dit de ideale manier!

Als je ingewijd bent in reiki 2 kan je ook op deze manier je edelstenen schoonmaken. Leg de stenen die je wil schoonmaken voor je of neem ze in je hand. Vervolgens activeer je de reikistroom met het krachtsymbool. Nadien gebruik je het mentale symbool om je steen schoon te maken. Sluit af met het krachtsymbool. Het is mogelijk dat je voelt dat ook het ook nodig is om het afstandssymbool te gebruiken zodat bepaalde energieën die al lang opgeslagen zijn in de steen te verwijderen.

De edelsteen hematiet is een perfecte ontlader. Het verdrijft stress. Ook de stress die opgeslagen ligt in andere edelstenen. Hematiet verdrijft negatieve of onnodige energieën. Het gemakkelijkste is om kleine trommelsteentjes aan te schaffen. Je legt de edelsteen in kwestie op deze hematiet trommelsteentjes. Het is belangrijk om je edelstenen goed aan te voelen, dan voel je vanzelf hoe lang het nodig is om ze te laten liggen. Soms is een half uurtje genoeg, soms blijven ze best tot 12 uur liggen.

Nadat je je edelstenen hebt gereinigd is het belangrijk om ze ook weer op te laden.

”Crystals amplify the consciusness - Shirley Maclaine”

Sommige edelstenen hebben de fantastische eigenschap dat ze zichzelf opladen, zoals seleniet. Maar de meesten hebben toch graag eens een oplaadbeurt.

Net zoals bij het ontladen van een edelsteen, kan je ook bij het opladen ervan gebruik maken van je intentie. Houd de steen die je wil opladen vast in je hand. Zet je intentie op het opladen van de steen met ‘nieuwe’ energie. Je kan je daarbij visualiseren hoe de energie zich verspreidt in de steen als je dat fijn vindt.

De maan is een krachtige en mysterieuze oplader. Leg je edelstenen bij volle maan in het maanlicht. Je kan ze buiten in het maanlicht leggen of binnen achter het raam. Is het niet mogelijk om je edelstenen in het rechtstreekse maanlicht te leggen, dan is het ook mogelijk om je edelstenen binnen te leggen. Vermits je de intentie zet dat de kracht en energie van de volle maan doorheen alle materie je edelstenen bereikt.

Als je ingewijd bent in Reiki 1 kan je perfect je edelstenen opladen met de reiki-energie. Ben je ingewijd in Reiki 2, dan kan je gebruik maken van het krachtsymbool.

Seleniet heeft de bijzondere eigenschap dat het zichzelf en ook andere edelstenen kan opladen. Leg je edelstenen op trommelsteentjes of op een seleniet oplaadplaat. Laat ze liggen zolang je voelt dat het nodig is. Dit kan gaan van een half uurtje tot wel 12 uur.

Nu je de verschillende methoden kent van het ont- en opladen van je edelstenen kan je zelf uitproberen wat voor jou het beste werkt. Deze lijst is waarschijnlijk niet compleet. Als jij een andere methode verkiest is dat zeker prima. Zolang je maar zorg draagt voor je edelstenen en kristallen.

Pascale Christiaens - Dagaz-Healing

Vind jouw favoriete edelstenen in de Bloom-shop!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Mars in Steenbok • 5 januari tot 14 februari 2024 • Doelbewust naar de diepte

Op 5 januari 2024 komt de planeet Mars het sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) Steenbok…

Lees meer
Inspiratie

Sound Healing- de onzichtbare helende kracht van geluid- Kristof Lambregts

Voor je dit artikel begint te lezen, wil ik je vragen om even je ogen te sluiten en te luisteren.…

Lees meer
Astrologie

Tweelingen, jouw jaarhoroscoop 2024-2025

Het sterrenbeeld Tweelingen is jarig als de maanden mei en juni hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom