Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Deze edelsteen hoort bij jouw sterrenbeeld

Astrologie
Bloom
03/03/2022
Deze edelsteen hoort bij jouw sterrenbeeld

Edelstenen hebben een magische uitwerking. Ze geven energie af en nemen die ook op. Elke edelsteen heeft zijn eigen unieke karakter en werking net zoals elk sterrenbeeld ook zijn eigen unieke eigenschappen heeft. Edelstenen kunnen je op allerlei vlakken stimuleren en steun bieden. En hoewel edelstenen op iedereen een gunstige uitwerking hebben, werken ze soms net iets beter voor degene met het corresponderende sterrenbeeld. Personaliseer jouw edelstenenselectie en stem ze af op jouw sterrenbeeld.

Welke edelsteen hoort bij jouw sterrenbeeld?

”Crystals amplify the consciousness - Shirley Maclaine”

Ram en Zonnesteen

Zonnesteen maakt zijn mooie naam waar. Hij stimuleert namelijk zelfvertrouwen, eigenwaarde en optimisme. De zonnesteen helpt niet alleen je humeur te verbeteren, maar gaat ook depressies tegen en dan vooral de winterdip. Leg de steen op de hartchakra en zonnevlechtchakra om je onderdrukte emoties te healen. Zonnesteen helpt daarnaast verloren talenten naar boven te halen. Fysiek stimuleert de steen de zelfgenezing van het lichaam. Vooral voor hartklachten is deze steen erg geschikt. Wie last heeft van slaapstoornissen kan baat hebben bij een zonnesteen, want hij helpt het reguleren van een goede nachtrust.

Stier en Rozenkwarts

Rozenkwarts staat ook wel bekend als de steen van de liefde. De zachte energie van deze steen verzorgt je innerlijke kind en stimuleert je zelfliefde. Heb je wat nood aan extra empathie of creativiteit, dan is deze steen beslist voor jou. Emotionele trauma’s en liefdesverdriet worden verzacht en ook problemen met vruchtbaarheid kunnen een positieve wending krijgen. Rozenkwarts is de steen van het hart. Leg hem op je hartchakra of onder je hoofdkussen om de liefdesenergie in je op te nemen. Bij hartproblemen en op bloedvaten heeft hij een positieve uitwerking. Rozenkwarts laad je beter niet op in de zon, want dan zou hij weleens kunnen verkleuren.

Tweelingen en Citrien

Citrien bevordert creativiteit en zelfexpressie. Het is een zeer positieve steen die opbeurend werkt bij neerslachtigheid en depressies. Voor wat extra zelfvertrouwen of tegen faalangst draag je dus best een citrien bij je. Hij is verbonden met de zonnevlechtchakra en helpt emoties loslaten. Ook heeft deze steen een intieme relatie met de zon. Dat is te zien aan de magnifieke gele kleur. Een extra pluspunt is dat citrien zichzelf reinigt!

Kreeft en Maansteen

Maansteen zit boordevol vrouwelijke maanenergie. Hij kan verschillen in kleur, maar heeft meestal zachte crème tinten en een satijnachtige glas. Omdat de Maan verbonden is met je gevoelswereld, heeft deze steen een positieve en rustgevende uitwerking op je emoties. Leg de steen vooral naast je als je gaat slapen. Hij helpt namelijk bij slapeloosheid en kan je dromen sterk beïnvloeden. Tot slot versterkt maansteen je intuïtie.

Leeuw en Tijgeroog

Bij het dragen van een tijgeroog worden externe negatieve invloeden geweerd. Zintuigen worden versterkt waardoor je beter zal aanvoelen welke mensen je best mijdt in je leven of welke keuze je moet maken bij een moeilijke beslissing. De steen werkt kalmerend tegen overprikkeling en hyperventilatie. Kinderen die gepest worden kunnen kracht putten uit de tijgeroog. Tijgeroog kan tevens ingezet worden bij angsten en fobieën.

Maagd en Amethist

De prachtige paarse amethist is een zeer geliefd kristal, omdat hij zoveel positieve eigenschappen bezit. Amethist is verbonden met de chakra van het derde oog. Hoofdpijn en nachtmerries kunnen verbeteren wanneer je een amethist dichtbij je hebt. Dit kristal stimuleert je spiritualiteit en intuïtie. Hij brengt je innerlijke rust en maakt je hoofd helder. Ten slotte helpt dit kristal om een verlies te verwerken en te accepteren.

Weegschaal en Jade

De soms twijfelachtige Weegschaal kan deze prachtige steen goed gebruiken voor wat balans in het leven. Jade is meestal groen van kleur en wordt wel eens de steen van dromen en wijsheid genoemd. Het is een zeer aardende steen die je gevoelens verstevigd en loyale liefde aantrekt in je leven. Jade helpt je op je zoektocht naar jouw doel in dit bestaan. Jade heeft tot slot een ondersteunende uitwerking op huid, haar en nagels.

Schorpioen en Jaspis

Schorpioenen zullen zich op hun best voelen met de dieprode jaspis. Negatieve energie wordt geabsorbeerd, ontlaad hem dus ook op tijd! Jaspis wordt vaak ingezet bij spijsverteringsklachten. Draag deze steen zeker in tijden van stress. Jaspis schijnt namelijk een kalmerende uitwerking te hebben. Ook helpt deze steen in situaties waarin je beslist wat assertiever mag zijn of waarin je beter je grenzen dient te stellen.

Boogschutter en Labradoriet

Als een ware beschermengel waakt labradoriet over je energie en zorgt hij ervoor dat je trouw blijft aan jezelf. Op stressvolle dagen helpt deze steen jou om het hoofd koel te houden en rustig te blijven. Mediteer ermee voor spirituele groei en een scherpe intuïtie. Labradoriet is de perfecte steen voor hoogsensitieve zielen.

Steenbok en Bergkristal

Een van de bekendste edelstenen is bergkristal. Dit komt door de krachtige genezingskracht die hij bezit. Het kristal is helder en rein net als zijn werking. Bergkristal zorgt voor een zuiver aura en ontdoet je van negatieve energieën. Je kan de steen zelfs gebruiken om andere stenen te reinigen. Ook mentaal zorgt deze kanjer voor heldere inzichten en doelgerichtheid. Omdat bergkristal zo neutraal en tegelijk veelzijdig is, helpt het kristal bij zowat alle fysieke pijntjes.

Waterman en Aventurijn

Deze schitterende groene kwarts opent de hartchakra. Aventurijn moedigt je aan om te handelen en communiceren uit liefde en trekt unieke kansen aan op je pad. Met deze kwarts zal je minder snel afgeleid worden waardoor je je kan focussen op het verwezenlijken van je doelen. Heb je last van je ogen, stotter je of bloos je heel snel? Dan is deze steen een handig hulpmiddel voor jou. Leg de aventurijn in je huiskamer om een rustgevende sfeer te creëren. Door de sterke verbinding met de natuur helpt de steen ook nog eens je planten groeien.

Vissen en Aquamarijn

Aquamarijn noemt men wel eens de steen van de troost. Zijn werking is heel comforting en rustgevend. Voel je je soms niet thuis in deze wereld of heb je hartzeer door het verlies van een dierbare? Dan zal de kracht van de aquamarijn heerlijk kalmerend aanvoelen. Vooral de keel-, voorhoofd- en kruin-chakra's worden geactiveerd met deze zeewatersteen. In een overvol hoofd schept hij rust en helderheid. Fysiek versterkt aquamarijn je zicht, gehoor, smaak, geur en gevoel.

Word vandaag nog Bloom'er en geniet werkelijk ongeziene voordelen!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Lander Miro Vandenborre blikt terug op zijn eerste boek 'Op zoek naar Aurora'

Opnieuw zakken mijn schoenen in het zand van De Haan, daar waar het verhaal ‘Op zoek naar Aurora’…

Lees meer
Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van violet

We nemen de kleuren onder de loep en vandaag richten we ons op de kleur violet. Stond jij al eens…

Lees meer
Astrologie

Sporten in 2024 op basis van je horoscoop

Nu het nieuwe jaar goed en wel begonnen is, staan ook de goede voornemens weer op het programma.…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom