26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Edelstenen op een rijtje

Kristallen & Edelstenen
Bloom
29/11/2018
Edelstenen op een rijtje

In alle tijden werden edelstenen vereerd en gedragen. Ze getuigden van macht en aanzien. En edelstenen schenen een gunstige werking op de mens te hebben. Daarom ook dat stenen steeds gedragen werden om een gunstige wending te geven aan het lot. Bovendien hebben ze de faam om te helpen allerlei problemen op te lossen. Maar waarvoor staan die diverse edelstenen? Welke kracht dragen ze in zich? Het antwoord vind je dankzij onderstaand chronologisch overzicht.

”Agaat”

Brengt ons in verbinding met de aarde. Het is een steen, die ons praktisch maakt en ons in staat stelt om op concreet vlak te presteren. Agaat schermt af en veel mensen leggen agaat in de auto om ongevallen te vermijden.

”Amber / Barnsteen”

Het is een steen, die ontspannend, maar tegelijkertijd krachtig maakt. Deze steen heeft een uitstekende invloed op het luchtwegenstelsel en het zenuwstelsel.

”Amethyst”

Amethyst is een zuiverende steen, die ons afschermt voor storende gedachten. Deze steen wordt trouwens veel gedragen bij hoofdpijnen. Amethyst onthecht en maakt aanvaardend.

”Aquamarijn”

Aquamarijn maakt de emoties rustig en brengt aangename vrede in onze gevoelens. Aquamarijn wordt veel gedragen door mensen met huidklachten. Het is een steen, die de geest helder maakt en het contact bewerkstelligt met het 'Hogere Ik'.

”Aventurijn”

Sust de roerselen van het hart en het dragen wordt aangeraden aan mensen, die zich dikwijls laten meeslepen door hun gevoelens. Aventurijn maakt je blij. Wordt veel gedragen door mensen, die een beklemdheid ervaren in de borststreek.

”Bergkristal”

Bergkristal als zeer krachtige steen, maakt de aura sterker en zuivert die. Anderzijds brengt bergkristal licht in de mens, zodat hij beter en bewuster weet wat te doen.

”Calcedoon”

Brengt het emotionele leven tot rust. Aan te raden aan mensen, die zich laten meeslepen door hun emoties. Ook is het dragen aangeraden aan degenen, die oude wonden en emotionele pijn nog dienen te verwerken.

”Carneool”

Carneool brengt ons in contact met de energieën van de aarde, zodat wij sterker en steviger in het leven staan. Carneool wordt dan ook gedragen bij futloosheid en zwakte. Carneool schenkt levenslust en blijkt de concentratie te verhogen.

”Chrysocol”

Het is een steen, die harmoniserend werkt op de emoties. Chrysocol verhoogt het vermogen om in vrede te leven met onszelf. Het is bovendien een geschikte meditatiesteen, daar hij het kosmisch bewustzijn en het dagelijks bewustzijn verbindt. Chrysocol wordt ook gedragen om angsten te sussen.

”Chrysopraas”

Wordt gedragen bij alle nerveuze verkrampingen. Het is een steen, die ons in staat stelt onszelf in de hand te houden en wordt gedragen bij woede-aanvallen. Met chrysopraas wordt de geest rustig en beheerst.

”Citrien”

Het dragen is aangeraden aan zenuwachtige mensen. Ook mensen met een moeilijke spijsvertering dragen deze steen graag. Citrien heeft een werking op de zonnevlecht, waar geblokkeerde emoties worden losgemaakt. Blokkering van de zonnevlecht is vaak een oorzaak van angst, prikkelbaarheid, ontevredenheid.

”Fluoriet”

Het is een steen, die het kanaal met de intuïtieve vermogens opent en aldus “de steen van het genie“ geheten wordt. Het dragen van fluoriet bevordert de waarneming van de aura, het bewust leren gebruiken van magnetisme en het duidelijker leren ervaren van trillingen en vibraties.

”Granaat”

De steen van de kundalini brengt de sterkste krachten naar boven, zowel de goede als de slechte. Granaat opent ons derde oog en laat ons in onzichtbare werelden kijken. Weduwen droegen vroeger veel een granaat, aangezien deze steen de reputatie had een nieuwe man te schenken.

”Hematiet”

Helpt bij blokkeringen op karmisch niveau. Het is aan te raden aan degenen, die zich moe en futloos voelen. Hematiet geeft de kracht ons te stellen in de wereld. Een echte stimulans voor het lichaam.

”Jade”

Liefde en wijsheid. het dragen van jade laat ons dan ook wijs omspringen met liefde en gevoelens. Met jade worden wij bewust van de schoonheid van de schepping. Jade verstevigt de gevoelens en trekt trouwe liefde aan.

”Jaspis”

Geeft de kracht om lichamelijk en geestelijk werk te verrichten. Het is een steen, die met de voeten op de grond laat staan en durf en lef geeft. Met jaspis kan men zich beter rechthouden in een soms moeilijke wereld.

”Katoog”

Is een sterke stimulans voor de hypothalamus. Opent het derde oog en bevordert helderziendheid en helderwetendheid. Brengt de mens terug naar het levensprogramma dat moet afgewerkt worden.

”Labradoriet”

Labradoriet wordt veel gedragen bij klachten in de borststreek. Labradoriet beschermt de aura en herstelt de gaten in de aura. Het is een goede steen om te dragen bij aura-healing.

”Lapis Lazuli”

Deze steen opent het hart en geeft een mild gevoel naar de anderen. Het is de steen die wijsheid en begrip brengt. Bovendien krijgen wij met lapis lazuli de leiding van boven.

”Maansteen”

Maansteen wordt heel veel gebruikt voor de harmonisering van de vrouwelijke organen en het lymfestelsel. Vrouwen, die menstruatieproblemen kennen, dragen hem graag. Voor problemen in de onderbuik, kan een maansteen op deze plaats gedragen worden. Maansteen laat onze gevoelens stromen en laat ons gemakkelijker onze gevoelens uitdrukken.

”Magnesiet”

Het dragen van magnesiet is aangeraden bij mensen, die extreem verstandelijk zijn, zodat ze alles in twijfel trekken. Magnesiet helpt dan ook tot het diepe begrip van alle fenomenen. Geeft een krachtstoot en het dragen is aangeraden aan degenen die zich uitgeput voelen.

”Malachiet”

Malachiet heeft een beschermende en zuiverende invloed op de mens. Schermt de mens af. Bevordert een gezonde weefselbouw. Verhoogt de ontvankelijkheid in de mens.

”Mosagaat”

Deze steen bevordert het contact met de natuur. Het dragen is aangeraden als je je lymfestelsel wil zuiveren.

”Onyx”

Deze steen heeft een gunstige uitwerking op het gehoor, de huid en nagels. Deze steen laat het verantwoordelijkheidsgevoel groeien, zodat men met ernst zijn taken volbrengt.

”Rhodoniet”

Het is een steen, die energie en daadkracht levert, voornamelijk in angst- en panieksituaties.

”Robijn”

Geeft een groot hart en werkt heilzaam op het hart. Het is een steen, die onze weerstand verhoogt. Het geeft de mens moed en inspiratie. In het verleden droegen veel hoogwaardigheidsbekleders de robijn.

”Rookkwarts”

Wordt veel gedragen, aangezien deze steen de negatieve energieën en stoffen uit het organisme trekt. Het is dan ook een steen, die toelaat om het verleden los te laten en om met een schone lei te herbeginnen.

”Rozekwarts”

Deze steen laat genieten van het leven en bevordert lichamelijke liefde. Met rozekwarts duikt het spelende en spontane kind weer in ons op. Het is een steen, die gedragen kan worden door kinderen. Maar ook volwassenen, die een deel van hun kind-zijn niet beleefd hebben, vinden er hun speelsheid mee terug.

”Sodaliet”

Heeft een sterk aardend effect. Reinigt het lichaam en het gedachteleven en de schadelijke stoffen worden verwijderd. Het is een steen die praktisch maakt en aangeraden wordt aan degenen, die graag luchtkastelen bouwen.

”Toermalijnkwarts”

Deze steen verwijdert de straling uit de mens. Toermalijnkwarts verbindt de mens met de kosmos en kan als een harmoniserende steen bezien worden. Helpt negatieve gedachten te transformeren in positieve.

”Tijgeroog”

Tijgeroog versterkt het zenuwstelsel. Het is een steen, die heilzaam werkt op het ademhalingsstelsel. Met tijgeroog wordt ons gedachteleven gunstig ondersteund, zodat wij gemakkelijker onze gedachten kunnen sturen.

”Topaas”

Kamp je met zwaarmoedige gedachten en somberheid? Dan biedt topaas soelaas. Topaas leert je uitkijken boven de dagelijkse werkelijkheid, zodat je opnieuw optimisme en levenskracht kan ervaren.

”Turkoois”

Turkoois stimuleert de hersenfuncties en geeft inspiratie. Deze steen bevordert het contact met het hogere, zodat wijsheid en intuïtie in handbereik komen te liggen.

”Zonnesteen”

Steen, toegewijd aan de zon. Schenkt moed en vertrouwen. Werkt goed op de hartstreek. Het is een steen, die volgens de traditie tot daden aanzet. Verloren talenten komen terug naar boven.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

David Moerman

Graag meer artikels over edelstenen, is zo'n interessant onderwerp, ik leer er meer over.

Linde De Backer

Ik was écht op zoek naar zo'n duidelijk overzicht, bedankt!

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Astrologische tendensen voor 2024

Astroloog Paul Van Egghen beschrijft de astrologische tendensen voor 2024. Na vele jaren van…

Lees meer
Spiritualiteit

Herstel je band met Moeder Natuur

Een groot deel van ons heeft de band met Moeder Natuur verloren. Om die band te herstellen, is er…

Lees meer
Inspiratie

Sound Healing- de onzichtbare helende kracht van geluid- Kristof Lambregts

Voor je dit artikel begint te lezen, wil ik je vragen om even je ogen te sluiten en te luisteren.…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom