Home

Overige

Mijn account

Edelsteen elixirs - pure kracht in een flesje

Kristallen & Edelstenen
Bloom
16/01/2020
Edelsteen elixirs - pure kracht in een flesje

Elixer van edelstenen, ook wel edelsteenwater genoemd, is een enorm krachtig drankje dat geneeskrachtige en heilzame eigenschappen bevat. Het wordt niet voor niets ook wel eens een levenselixir genoemd. Lijkt wel op een magisch toverdrankje, zou je denken! Wel, je zit er niet ver naast, want het is echt bijzonder hoe groot de positieve impact is van zo'n flesje op jouw lichaam en leven.

Hoe worden edelsteenelixirs precies vervaardigd?

Edelsteen elixir flesje Bloom web

Edelstenen worden vooraf opgeladen, bijvoorbeeld door ze buiten te leggen bij Volle Maan, waarna ze in zuiver water worden gelegd. Het water neemt dan de energie van de steen over. Bepaalde effecten van dit proces kunnen nog meer geaccentueerd worden door persoonlijke meditatie. Sommige kristallen en mineralen zijn heel ontvankelijk voor programmatie, waardoor met behulp van meditatie bepaalde intenties aan een elixir kunnen worden toegevoegd. Je kan het elixir een specifieke opdracht geven (behoudens dat deze niet haaks staat op de natuurlijk eigenschappen van de gebruikte edelsteen), zodat het een intensere werking heeft dan een gewone edelsteenhanger.

Doordat elixirs worden ingenomen, zullen ze dieper inwerken op het menselijk systeem.

Hoe gebruiken?

  • Het edelsteenwater drinken. Begin met een glas per dag. Het liefst ‘s morgens omdat een aantal edelstenen een activerende werking hebben. Bij stenen met een zachte, subtielere werking, mag je het aantal glazen per dag opvoeren tot ongeveer vier, maar bij krachtig werkende stenen is niet verstandig meer dan twee glazen per dag te drinken.

  • Het edelsteenwater op de huid aanbrengen. Dit kan heel effectief zijn bij het bestrijden van allerlei huidklachten.

Elixirs van A tot Z

Agaat - Moederliefde
Dit elixer maakt kalm en rustig, en laat u reageren vanuit uw moederlijke wijsheid. Het verlicht darmklachten. Geef dit water eens aan planten, je zal versteld staan

Amazoniet – Revitalisatie
Een Amazoniet in uw waterkan resulteert in een verzorgend watertje, goed tegen allerlei huidklachten, zoals schrale huid, acne en pukkeltjes.

Amethist - Spiritualiteit
Bevordert uw concentratie en leervermogen. Dit elixer helpt openstaan voor suggesties en ideeen, en geeft inzicht en overzicht. Je hebt vrede met jezelf en je omgeving.

Aventurijn - Balans
Aventurijn kan je gebruiken bij eczeem, wonden, neusbloeden, haaruitval, blozen, acne, bij moeite met lichamelijke aanraking, tegen hoge bloeddruk. Helpt kinderen rustig te worden. Mensen die snel hun zelfbeheersing verliezen vinden met aventurijn, hun innerlijke balans terug.

Aquamarijn – Reiniging
Aquamarijn heeft een reinigend effect op de bloedsomloop, de lymfe en op de stofwisseling. Aquamarijn heeft invloed op stem- en keelproblemen, allergieën zoals hooikoorts en problemen met de slijmvliezen. Ook versterkt het de zelfdiscipline

Edelsteen elixir steen mei Bloom web

Barnsteen – Als een kind
Keel- en longklachten, maag- en darmklachten, blaasontsteking, al dit soort vervelende kwalen hebben baat bij het regelmatig drinken van barnsteenwater. Zodra de klachten verdwenen zijn, kun je het gebruik van dit water stoppen. De barnsteen laat je weer zijn als een kind, speels en zorgeloos.

Bergkristal - Energie
Op krachten komen en blijven wordt ondersteund door bergkristalelixer.

Beryl - Focus
Maakt doelgericht, efficiënt, helder van geest, gefocust en helpt je je potentieel te verwezenlijken.

Calciet - Hoop & moed
Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. Hij werkt ook als een krachtige versterker en reiniger van energie. Calciet is een actief kristal dat ontwikkeling en groei versnelt. Het is een spirituele steen die verbonden is met het hogere bewustzijn.

Chrysocolla - Ontkalkend
Chrysocolla-elixir ontkalkt het lichaam, waardoor het een heilzaam effect heeft bij artritis. Het activeert de nieren, zodat de afvoer van gifstoffen vergemakkelijkt wordt.

Chrysopraas - Bij eenzaamheid
Helpt om eenzaamheid te overwinnen en helpt pijn van een gebroken hart te verzachten.

Fluoriet - Blokkades
Doorbreekt blokkades in het etherische lichaam. Weert virussen.

Git - Tegen negatieve gedachten
De steen trekt negatieve energie en vervuiling uit je aura en beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden. Het filtert ook negatieve gedachten/gevoelens uit je systeem.

Granaat - Doorzetting
Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. Deze steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en vitaliteit.

Hematiet - Tegen krampen
Gebruik hematiet bij bloedarmoede, krampen in de benen, ischias, virusinfecties, goede bloedcirculatie. Hematiet helpt je te aarden en geeft je zelfvertrouwen. Werkt zeer krachtig!

Heliotroop/bloedsteen - Grenzen
Verhelpt constipatie en emotionele stagnatie. Leert je grenzen te herkennen.

Ioliet - Tegen verslavingen
Ioliet is een spirituele steen en stimuleert inzicht. Het helpt je ontdekken wie je bent en geeft je de kracht om jezelf te zijn. Het bevordert onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid en vermindert hiermee problemen met afhankelijkheid (van zowel van stoffen als mensen) en verslavingen.

Jade/Nefriet - Reinigend
Jade is een reinigende en beschermende steen en zorgt voor harmonie en evenwicht. De steen bevordert zelfverwezelijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het werkt in op het hartchakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie.

Jaspis - Aardend/ontgiftend
Helpt bij zwangerschapsbraken, maagpijn, galaandoeningen, nierziekten, leverinfecties en helpt om te aarden. Werkt uiterst beschermend in de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Positief voor lever, gal en nieren.

Koraal - Bloedarmoede
Koraal helpt bij bloedarmoede, hoge bloeddruk, ijzer tekort, steenpuisten en bij het krijgen van tanden bij baby’s en kinderen. De steen werkt bloedstelpend, bevordert borstvoeding en heeft een positieve invloed op de benen.

Kunziet - Onafhankelijk
Dit elixir maakt flexibel en onafhankelijk, vermindert blokkades en weerstanden en helpt je gevoelens te uiten.

Labradoriet - Kracht
Bescherming, innerlijke kracht en intuitie.

Lapis Lazuli - Spiritualiteit
Lapis Lazuli opent het derde oog en schept evenwicht in het keelchakra. Hij stimuleert verlichting en bevordert het werken met dromen en paranormale vermogens. Lapis Lazuli verlicht stress en zorgt voor diepe vrede en is de sleutel tot spirituele verworvenheden.

Edelsteen elixir steen citrien Bloom web

Maansteen - Yin
Elixer van maansteen, in maanlicht gemaakt, heeft een uitgesproken effect op de vruchtbaarheid en de geslachtsorganen. Ook zeer geschikt bij menstruatieproblemen (pijnlijk, te lang durend). Als zeer mannelijke mannen in contact willen komen met hun vrouwelijke kant en zo hun gevoelsleven en intuitie willen versterken.

Magnesiet - Ontspannend
Magnesiet is een ontspannende, kalmerende steen. Het helpt je eerlijk tegen jezelf zijn en van jezelf te houden. Het zorgt voor een positieve en optimistische houding en gaat nervositeit, angst en geprikkeldheid tegen.

Malachiet/Azuriet - Bij verdriet
Azuriet-malachiet als elixier als je je verdrietig, ongelukkig of geïsoleerd voelt. Het maakt positief, open, ontvankelijk, behulpzaam, stimuleert belangstelling in de wereld om je heen en bevordert het gevoel van geluk en welzijn.

Mosagaat - Tot jezelf komen
De zachte en voedende energie van deze steen brengt lichaam, geest en ziel terug naar hun natuurlijke, evenwichtige toestand en brengt stabiliteit en rust op al deze niveaus. Mosagaat is dus heel geschikt om bij je te dragen ter ondersteuning van herstel na ziekte, om tot rust te komen na een periode met veel emotionele onrust of om weer tot jezelf te komen.

Obsidiaan - Inzicht
Dit water vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen.

Onyx - Doelen bekomen
Onyx bij je dragen kan helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het stimuleert zelfverwezenlijking.

Peridoot - Opwekkend
Het maakt je assertiever en helpt je om je eigen fouten te onderkennen. Positief bij bipolaire stoornissen.

Rhodoniet - Emotionele wonden helen
Rhodoniet is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Stabiliseert emoties, voedt liefde en moedigt broederlijke gevoelens tussen mensen aan.

Rhodocrosiet - Vrolijk & lief
Het maakt vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief, creatief, inventief en stimuleert hartstocht en erotiek. De steen helpt bij het aantrekken van liefdesrelaties.

Robijn - Evenwicht
Schept evenwicht. Krachtig schild tegen psychische aanvallen. Ontgift het lichaam, het bloed en de lymfe.

Rookkwarts - Tegen stress
Rookkwarts is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen (lichaam, ziel en geest). Hij is zeer goed om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties.

Rozekwarts - Harmonie
Het sleutelwoord van rozekwarts is “onvoorwaardelijke liefde”. Het drinken van rozekwartselixer brengt je in harmonie met jezelf en je omgeving. Dit elixer stimuleert creativiteit en inspiratie.

Saffier - Zelfvertrouwen
Scherpzinnigheid, zelfvertrouwen, werkt pijnstillend, bloeddrukverlagend.

Edelsteen elixir steen graniet Bloom web

Smaragd - Regeneratie
Smaragd is een zeer vitaliserende en regenererende steen. Elixer van smaragd verfrist de huid, versterkt de slijmvliezen, ondersteunt en versterkt het imuunsysteem en stimuleert de fysieke en geestelijke stofwisseling.

Sneeuvlok - Ontnuchterend
Sneeuwvlok is een goede steen voor bange, ongeduldige, nerveuze en introverte mensen & kinderen. Dit elixir schept evenwicht schept in lichaam, geest en ziel.

Sodaliet - Watergenot
Elixer van sodaliet breng balans tussen links en rechts, mannelijk en vrouwelijk, boven en onder. Veel mensen vinden water drinken maar niks. De sodaliet laat u proeven dat (edelsteen)elixer heerlijk is!

Tijgeroog - Vertrouwen
De tijgeroog verandert water in een tonicum dat naast meer power (tijger in uw tank) ook meer zelfvertrouwen geeft.

Toermalijn - Blokkades & spanningen
Blauwe Toermalijn maakt droefheid en geblokkeerde gevoelens los. Ook nuttig in gespannen familie- of gezinssituaties.

Topaas - Je bewust zijn van je kwaliteiten
De energie van Blauwe Topaas helpt je bij het ontdekken van je innerlijke rijkdom. Zij helpt je om trots te zijn op jezelf, doordat zij je sterk bewust maakt van je kwaliteiten. Zij zorgt er niet alleen voor dat je deze graag wilt laten zien, maar bevordert ook charisma.

Turkoois - Biedt troost
Biedt troost aan de geest en welzijn aan het lichaam. Neutraliseert overmatige verzuring en is heilzaam in geval van jicht en reuma.

Valkenoog - Bij stemmingswisselingen
De steen remt overmatige angst, emoties, agressie en stemmingswisselingen. Valkenoog helpt om beperkende gedrag- en denkpatronen te doorbreken en pessimisme en een slachtofferhouding te verminderen.

Vuuropaal - Stimuleert veranderingen
Vuuropaal is een dynamische en vitaliserende steen. Het maakt enthousiast, spontaan, levendig, impulsief, vrolijk en geeft hoop en steun. De steen stimuleert veranderingen, nieuwe ideeën en initiatieven en zet aan tot handelen.

Zirkoon - Bevordert onvoorwaardelijke liefde
Hij bevordert onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen. Overwint jaloezie en bezitterigheid. Geschikt bij het loslaten van een oude liefde.

Zonnesteen - Auraversterker
Heeft een bevorderende trilling voor het hartsgebied. Het levert zelfvertrouwen en mannelijke daadkracht. Brengt verborgen talenten naar boven. Het vesterkt de aura.

Ons groot assortiment edelstenen en mineralen vind je hier!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Vragen vanuit stilte

Poëzie is een krachtige tool voor introspectie. Door woorden zorgvuldig te kiezen en te vormen tot…

Lees meer
Astrologie

Volle Maan in Steenbok • 3 juli 2023 • Realiseer je dromen

Op 3 juli 2023 staat de Volle Maan astrologisch gezien in het aardse teken Steenbok. Het is de…

Lees meer
Gelukkig Leven

Tips en tricks voor een individuele rondreis door Australië

Alleen op reis gaan is een zeer verrijkende ervaring. Je ontdekt niet alleen nieuwe delen van de…

Lees meer
Bloom 7 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom