Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Wat als Tarot een veel ruimer potentieel bezit dan veel mensen vermoeden?

Kaartleggen
Bloom
17/11/2023
Wat als Tarot een veel ruimer potentieel bezit dan veel mensen vermoeden?

Op zoek naar meer duiding in het leven komen veel mensen vroeg of laat in aanraking met Tarot. Vandaag gaan we in gesprek met Nicolai van ‘Het Helend Pad’. Nicolai heeft in de loop der jaren zijn eigen visie ontwikkeld over werken met Tarot die hij graag met jou wil delen.

Het Helend Pad Nicolai Laperre publirepo Tarot uit Bloom 8

Nicolai vertelt:
"Ik ben 47 jaar oud en kwam op mijn 14de voor het eerst in aanraking met Tarot. Ik gebruikte Tarot aanvankelijk omdat ik hoopte antwoorden te vinden op vragen die mij toentertijd bezighielden.

Door de jaren heen heb ik echter ontdekt dat Tarot een veel groter potentieel bezit. In mijn praktijk gebruik ik Tarot specifiek om dit potentieel bij mezelf en mijn klanten wakker te maken.

Ik spreek hier vooral over het effect dat werken met Tarot heeft op het leven zelf. Veel meer dan een voorspellend orakel is Tarot een instrument om te werken met de onbewuste krachten in onszelf die ons leven bepalen."

"Als je deze onbewuste krachten via een Tarotlegging aanspreekt, heeft dat een tastbaar effect op je realiteit in de dagen die volgen op de legging. De realiteit reageert met andere woorden op je Tarotwerk.

Mijn inspiratie komt uit mystieke ervaringen van mezelf en vele anderen, alsook het inzicht dat Tarot een universeel verhaal vertelt en instructies bevat die leiden naar de (her)ontdekking van de magische aspecten van het leven. Ik denk hierbij vaak aan de mythische heldenreis, waarbij een persoon uit zijn onwetendheid en angst rechtstaat, zichzelf in de ogen kijkt en al doende zijn verloren relatie met de Schepping en God opnieuw gaat beleven."

Tarot Nicolai Het Helend Pad publirepo Bloom 8 artikel Bloom

Zo binnen = zo buiten

”Door tijdens een Tarotlegging in een proces van verheldering te stappen, worden je sluimerende onbewuste stromingen zichtbaar gemaakt.”

"Door tijdens een Tarotlegging in een proces van verheldering te stappen, worden je sluimerende onbewuste stromingen zichtbaar gemaakt. Dat wat troebel is in jou, wordt in het licht gezet. Deze helderheid heeft uiteindelijk effect op je leven, want 'zo binnen = zo buiten'.

Tijdens een legging ga ik in vrije interpretatie van alles wat de kaarten tonen en help ik mijn klanten om hun visie op de kaarten op de meest heldere manier te verwoorden. Deze helderheid is de sleutel tot de magische reis die werken met Tarot kan bieden.

Ik vind het altijd heel bijzonder om getuige te zijn van de veranderingen die optreden als mensen door die manier van werken met Tarot geïnspireerd raken. Ik hoop hier in de toekomst nog veel de kans toe te krijgen."

Zoek jij meer dan een toekomstbeeld? Wil je meer weten over deze inspirerende manier van werken met Tarot? Neem dan contact op met Nicolai voor een persoonlijk gesprek of neem een kijkje op de website.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom