Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Zelfhypnose: de weg naar meer zelfliefde en eigenwaarde

Inspiratie
Bloom
02/04/2023
Zelfhypnose: de weg naar meer zelfliefde en eigenwaarde

Hypnose kan je leven veranderen. Ja écht! Wil je meer zelfvertrouwen en eigenwaarde? Wil je een partner aantrekken die bij je past? Of misschien wil je juist wel een betere baan. Hoe dan ook, zelfhypnose kan je op weg helpen naar een beter leven. Therapeute Angélique Windey vertelt jou in deze bijdrage stap voor stap hoe jij zelfhypnose kan leren en toepassen op je eigen leven.

Wat is zelfhypnose precies?

Hypnose is eigenlijk een ontspannen staat van zijn. Tijdens een ontspannen staat veranderen de hersengolven van bèta (alert en wakker) naar thèta of alfa. Wanneer je brein in deze staat verkeert, is het heel ontvankelijk voor van alles en nog wat. Deze frequentie van hersengolven is dezelfde als tijdens meditatie of gewoon tijdens een diepe ontspanning. Dankzij bepaalde technieken, oogbewegingen en woorden leiden hypnotherapeuten je in deze staat van ontspanning. Je bent tijdens zo’n hypnose gewoon alert en volledig in controle over jezelf in tegenstelling tot wat de films of shows je willen doen geloven.

Je kent het gevoel vast wel wanneer je naar huis rijdt, je plots op een bepaald punt aankomt en denkt: hoe ben ik hier geraakt? Je bent veilig en wel tot dat punt geraakt, maar het hele traject ernaartoe lijk je niet bewust te hebben meegemaakt. Wel, dat is eigenlijk wat een staat van hypnose is. Je bent nog altijd in controle en wakker, maar toch ben je even ‘weggeweest’. Zelfhypnose gaat uit van dit concept.

Op weg naar zelfliefde

Ons onderbewustzijn bepaalt voor meer dan 70% wat we doen, hoe we ons voelen en hoe we handelen in het dagelijkse leven. Als zich hierin patronen en overtuigingen bevinden die ons niet voeden maar eerder ‘afbreken’, dan kun je vast al raden dat dit effect heeft op je gevoel van welzijn, je relaties, je werk en je gezondheid. Kortom wordt je hele leven hierdoor beïnvloed. Dit geldt ook met name voor zelfliefde en je eigenwaarde. Twee essentiële dingen om je goed in je vel te voelen en om gelukkig te zijn. Door zelfliefde en eigenwaarde ben je in staat het werk en de partner aan te trekken die je wilt hebben. Goed nieuws! Want zelfhypnose kun je leren.

Je kan je onderbewustzijn zelf ‘herprogrammeren’ door middel van zelfhypnose.

Zelfhypnose Angelique Windey Staand Bloom Web 2021

Stap 1

Wat wil je transformeren in je leven? Formuleer op basis van je persoonlijke inzichten één of twee korte zinnen die je doelstelling omvatten. Positief geformuleerd zoals:

  • “Ik hou van elk deel van mezelf.”
  • “Ik ontspan makkelijk.”
  • “Mijn behoefte aan suiker wordt elke dag minder.”

Stap 2

Herhaal deze zin(nen) elke avond tien keer gedurende een week. Vlak voordat je gaat slapen en als je al in bed ligt. Ga ook even na hoe deze zin voelt in je lichaam. Voel je plezier? Voel je weerstand? Wat brengt de geformuleerde zin teweeg in jouw lichaam, welke emoties komen er opborrelen?

Stap 3

Schrijf jouw zin(nen) op een stukje papier. Wanneer je comfortabel zit, houd je dit stukje papier voor je, hoger dan ooghoogte zodanig dat je met je ogen naar boven moet rollen om het te zien. Het is belangrijk dat je hoofd recht blijft. Staar hier gedurende 20 seconden naar en lees de zin opnieuw en opnieuw. Je zal merken dat je ogen zwaar gaan aanvoelen en je de behoefte hebt om ze te sluiten.

Stap 4

Na 20 seconden laat je het papier en je arm zakken. Adem vijf keer diep in en uit waarbij je op de vijfde ademhaling diep inademt en de adem inhoudt terwijl je van vijf tot één telt en bij één uitademt, je ogen sluit en je volledige lichaam laat ontspannen.

Stap 5

Laat nu je onderbewustzijn zijn werk doen gedurende enkele seconden of minuten. Wanneer je het gevoel krijgt dat je klaar bent, ook al is dit na 30 seconden, tel je van één tot vijf op waarbij je bij vijf opnieuw klaarwakker bent.

Let’s get started!

Nu je enkele krachtige tools in handen hebt, kan je meteen aan de slag! Verandering gebeurt niet vanzelf. Maak een commitment om er voor jezelf te zijn en elke dag drie minuten de tijd te nemen om bovenstaande stappen te doorlopen en zelfhypnose te leren. Hoe vaker je de geformuleerde zinnen herhaalt, hoe meer ze in je brein verankerd geraken en hoe meer je er écht in gaat geloven. Succes!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Happy Spring Equinox

Met de lente-equinox, ook wel de maart-equinox genoemd, die plaatsvindt op woensdag 20 maart 2024…

Lees meer
Inspiratie

Welke boom ben jij? • Jouw boomtype volgens de Keltische boomhoroscoop

De westerse en Chinese astrologie en horoscopen zijn voor ons de meest bekende, maar het zijn lang…

Lees meer
Dossier 2024

PREVIEW // Jouw Jaarhoroscoop 2024

Traditioneel besteden we in de eerste Bloom-editie van het nieuwe jaar (zie special Bloom 1 - 2024)…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom