Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Schrijven vanuit licht: tips van een expert

Inspiratie
Daisy Buytelaar
10/11/2021
Schrijven vanuit licht

Er is een wereld vol magie te vinden in jou. Soms is zij verstopt achter laagjes, draagt zij een vermomming of wordt er zelfs ontkent dat zij bestaat. Over deze laagjes kun je boeken schrijven. Je verzint een onderwerp, koppelt daar deelonderwerpen aan en gaat gestructureerd aan de slag om het boek te maken. Belangrijk daarbij is om altijd vanuit jouw licht, jouw pure intentie, te schrijven. Auteur Daisy Buytelaar helpt je in deze bijdrage alvast op weg.

In de literaire wereld kun je als schrijver kiezen tussen twee soorten: fictie of non-fictie. In een fictief boek krijgt fantasie de vrije loop. Bij non-fictie wordt graag gebruik gemaakt van feitelijke informatie die meetbaar en wetenschappelijk onderbouwd is. Maar wat nu als je deze twee methoden met elkaar combineert zonder een bron te vermelden? Je combineert wetenschappelijk vindbare kennis met verhalen die uit mystieke romans lijken te komen? Wat als je tijdens het schrijven onbewust wetenschap met spiritualiteit combineert? Niet door gedegen onderzoek te doen, maar door jouw ziel te laten schrijven.

Dit betekent dat jij aan het schrijven bent vanuit jouw licht. Jouw licht dat zicht heeft op alle universele wetten, natuurlijke ritmes en levenservaringen. Je werkt in directe verbinding met de bron, jouw bron, van wijsheid, leven en liefde. Het betekent woorden geven aan jouw diepste gevoelens, verlangens, ervaringen en verhalen. Met het vinden van de woorden vindt jouw licht een diepe verankering op het scherm of op papier. Jouw licht en de aarde worden samen één.

Een universeel netwerk van licht

”Jouw licht vertelt waarom jij hier bent en waar je vandaan komt. Het gaat door je heen als een warme stroming van liefde en het laat alles los wat jij niet meer nodig hebt.”

Jij hebt een prachtige ziel die in dit leven belichaamt wordt door jou. Dit licht straalt door al jouw cellen de wereld in. Klaar om zich te verbinden met de magie van nu. Om energie aan te trekken en uit te zenden. Klaar om te beleven, te ontdekken, maar ook om te vertellen. Dat licht heeft zo veel gereisd door werelden gevuld met magie. Heeft zoveel bijzonders en moois gezien. Het heeft geleerd, ontdekt en heeft overal kennis en wijsheid vergaard.

Wanneer we ervoor kiezen om te luisteren naar dit licht, dan verbinden we ons met een universeel netwerk van licht. Waar alles in dit universum en ver daarbuiten mee verbonden is. Pure verhalen sluiten naadloos op elkaar aan. Dat betekent niet dat al onze verhalen hetzelfde zijn, maar dat de essentie van al die verhalen liefde is. We zijn als een orkest van licht dat harmonie met verschillende instrumenten, tonen en melodieën creëert.

Jouw licht vertelt waarom jij hier bent en waar je vandaan komt. Het gaat door je heen als een warme stroming van liefde en het laat alles los wat jij niet meer nodig hebt. Het is helend; het helpt jou herinneren dat jij altijd heel bent! Het helpt je daarnaast herinneren aan wat een krachtig en wijs wezen jij bent en wat een enorme creatiekracht jij belichaamt.

Het kan zijn dat jij hier ook bent om een boek te maken. Of om jouw schrijven voor iets anders in te zetten. Het kan zijn dat jij hier bent om jouw licht op papier te toveren.

Tips om te schrijven vanuit licht

Breek de regels

Laat alle regels, kaders of manieren los die jij ooit aangeleerd of bedacht hebt. Vooral die regels die vertellen hoe je een boek zou moeten schrijven of hoe een planning ervoor zorgt dat jij jouw deadlines haalt. Wanneer je schrijft vanuit jouw licht dan ben je vrij om te volgen. De woorden, de zinnen, het verhaal, maar ook het natuurlijke ritme van creatie. Jouw ziel werkt niet met deadlines, maar met goddelijke timing. Dat kan betekenen dat je soms dagen achter elkaar de inspiratie voelt om te schrijven en daarna maanden niet. Weet dat jouw schrijfproces nooit stil staat en dat jouw verhaal al bestaat in jouw onderbewuste. Soms ben je misschien maanden bezig met laagjes wegpoetsen, waardoor er op het perfecte moment een prachtige parel tevoorschijn komt.

Schrijf zonder verwachtingen

Toen ik mijn boek schreef had ik geen planning, inhoudsopgave, structuur, thema’s of een kapstok. Ik had alleen mijn vingers, mijn laptop, mijn hart, mijn licht en de wens om te creëren. Ik mocht volgen en vertrouwen op een natuurlijk ritme. In het dagelijks leven was ik veel bezig met het ontdekken van mijn ware ik en iedere keer dat zij een stukje meer tot leven kwam, verscheen er een nieuwe tekst op papier. Dat kon ik nooit plannen. Ik heb nooit een cursus gevolgd of geleerd hoe je een boek moest schrijven.

Iets in mij wist precies welk woord waar moest staan. Iets in mij wist precies welke titel bij het boek hoorde. Ik heb niets bedacht en heb onbevangen geschreven. Daardoor ontstond niet alleen een helend, activerend en transformerend boek om te lezen, maar was het schrijven ook mijn therapie. Het is helend om zonder verwachting te schrijven en te volgen wat naar de oppervlakte komt. Het bijzondere was dat de teksten die uit mijn vingers stroomden klopten. Op zowel fictief als non-fictief vlak.

Schrijf vanuit de oerbron van wijsheid

We bewegen ons in deze tijd naar binnen, waar de nieuwe aarde op ons wacht. De nieuwe aarde maakt geen onderscheid tussen wetenschap of spiritualiteit. In ons ligt de sleutel om vanuit ons licht te vertellen. Schrijven vanuit licht is als het oorspronkelijke schrijven. Vanuit een plek werken waar geen afscheiding bestaat. Je schrijft vanuit een bron van wijsheid waar alles één is. Het gaat helemaal terug naar het oerbegin. We mogen dit schrijven opnieuw tot leven wekken in de wereld van nu. Zodat het boekenkastje van de nieuwe aarde gevuld wordt met verhalen van goud. Tijdloos en verbonden met alles wat is. Het is jouw licht, jouw godsvonk, op papier.

Hierdoor ontstaan boeken die je kunt voelen. Zelfs wanneer je niet leest en enkel jouw hand erop legt, dan voel je de trilling. En als je heel goed kijkt, dan straalt er zelfs licht van af! Het is letterlijk licht op papier. Wijsheid vanuit de bron in jouw handen. Het licht van de woorden is daardoor welkom en zal aansluiting vinden op precies de juiste plekken in jouw wezen. Zo’n boek of tekst opent, sprankelt, verzacht, heelt en geeft kracht.

Het nieuwe lezen

”De woorden zijn als zonnestralen die jouw licht activeren.”

Het 'nieuwe' schrijven wordt versterkt door het nieuwe lezen. Je kunt ook lezen vanuit jouw licht. Dat is niet moeilijk, want het gaat om voelen. Voelt het prettig, stromend en licht? Dan klopt wat jij leest voor jou. Voelt het log, zwaar en voel je weerstand in je lijf? Dan mag je het boek gerust wegleggen. Misschien komt er een ander moment om het te lezen of is het niet voor jou! Wanneer je vanuit jouw licht leest, dan hoef je informatie niet te onthouden of in je hoofd te stampen. Je hoeft alleen maar te ontvangen. De letters zijn als kleine sleuteltjes die openen. De woorden zijn als zonnestralen die jouw licht activeren.

Je mag volledig ervaren hoe het boek voelt. Dat is de basis van de nieuwe wereld; voelen. Het lezen wordt een samenspel met het boek en samen bepalen jullie het ritme. Soms lees je een enkele zin op een dag en soms honderd bladzijden. Het is maar net wat jij op dat moment nodig hebt en het boek is er om jou te ondersteunen op jouw levenspad.

Zelf de eerste stap zetten?

Ik heb een mooie visualisatie om je daarbij te helpen. Je kunt starten met het lezen van een boek vanuit de intentie: ‘Ik open mij voor het licht van dit verhaal'. Visualiseer daarbij een boek op de plek van jouw hart dat openslaat. Van de pagina’s straalt een witgouden licht jouw hart in. Zo krijgen jouw hersenen een seintje dat het oké is om mee te stromen en opent jouw hele systeem zich voor de liefde die in het boek is gezaaid!

Blooming Daisy
Auteur van Herken Jouw Licht In Mij

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Huis & Thuis

Verlicht je leefruimte: Een gids voor verschillende lampen en verlichtingsstijlen

Verlichting is een cruciaal element in elk huis. Het gaat niet alleen om het bieden van licht, maar…

Lees meer
Huis & Thuis

Creëer een unieke badkamer: Originele inrichtingsideeën die indruk maken

De badkamer is vaak een ondergewaardeerde ruimte in ons huis. Maar waarom zou het niet net zo…

Lees meer
Inspiratie

ART deck - Connected by heart - Nicolette Van Den Hadelkamp

Kunstenares Nicolette van den Hadelkamp ontwierp een inspirerend kaartendeck, gebaseerd op 44 van…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom