Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Lander Miro Vandenborre blikt terug op zijn eerste boek 'Op zoek naar Aurora'

Inspiratie
Lander Vandenborre
15/02/2024
Lander Miro Vandenborre blikt terug op zijn eerste boek 'Op zoek naar Aurora'

Opnieuw zakken mijn schoenen in het zand van De Haan, daar waar het verhaal ‘Op zoek naar Aurora’ begonnen is. Het is alsof de gedachten aan die tijd opkomen met een zeester die aanspoelt, en het ontmoeten van lucht en water aan de horizon. Het verhaal van de zoektocht naar eenheid en geluk is dan ook niet in een zonsondergang verdwenen. Bovendien is de boodschap die in de roman vervat zit, alleen prominenter geworden. Niet verwonderlijk dat een blauwe serene massa mij deze herinnering in de kalme winter influistert.

Het strand, de duinen en de vloedlijn voelen vertrouwd en in een dubbele betekenis verbonden met mijn debuutroman 'Op zoek naar Aurora'. Ze zijn het toneel waar de zeventienjarige in mij verloren liep en toch ook troost vond.

Een warm gevoel doorkruist mij, wanneer ik hoor dat het delen van deze historie mensen ontroert en hen aan het denken zet. Authenticiteit schept verbinding en een kwetsbaar verhaal kent daar zijn kracht, heb ik ontdekt. Toegankelijk in de vorm van een vertelling heb ik in 'Op zoek naar Aurora' de kans gegrepen om wat ik tegenkwam over te brengen en anderen aan te sporen op zoek te gaan naar zichzelf.

De dood, liefde en zoektocht naar eenheid zijn onderwerpen die de hoofdrollen blijven spelen in mijn leven en ik merk dat ook bij anderen.

Lander Miro Vandenborre

”De diversiteit van drie verhaallijnen zorgt dat iedereen zich kan toeleggen op het onderwerp dat voor hem/haar het meeste waarde heeft.”

De diversiteit van drie verhaallijnen zorgt dat iedereen zich kan toeleggen op het onderwerp dat voor hem/haar het meeste waarde heeft. De dood, liefde en zoektocht naar eenheid zijn onderwerpen die de hoofdrollen blijven spelen in mijn leven en ik merk dat ook bij anderen.

Sinds het uitbrengen van ‘Op zoek naar Aurora’ nam ik afscheid van mijn oma, bleef de liefde in de grond van mijn geest woekeren en ontdekte ik nieuwe technieken die mij de eenheid in het leven bevestigen. Alweer een drievuldigheid waarmee mijn eerder verteld verhaal zo fundamenteel blijft in wat ik meemaak. Elke lezer zal in mijn boek worden ondergedompeld in luchtige delen en diepere fragmenten, juist zoals deze jojo zich in de realiteit voordoet.

De zon heeft zich intussen een weg gebaand doorheen de wolken en schijnt over de kabbelende zee. De getijden hebben een oppervlakkige plas water op het strand achtergelaten, waar ik middenin sta. Ik neem het zand tussen mijn voeten waar en merk op dat ik via de vochtige bodem de reflectie van de hemel zie.

Waar ik ook kijk, ik kom altijd daar aan vanwaar de zon komt. Ook dat doet mij aan ‘Op zoek naar Aurora’ denken en met die gedachte wandel ik verder over het strand richting de duinen.

In 'Op zoek naar Aurora' gaat Miro op zoek naar antwoorden op enkele existentiële vragen, zoals: “Wie ben ik?”, “Waarom leef ik?” en vooral “Hoe kan ik gelukkig worden?”

Op zoek naar Aurora - boek - Lander Miro Vandenborre

Op zoek naar Aurora visual Lander Vandenborre

Spirituele roman voor jong en oud. In dit boek 'Op zoek naar Aurora' gaat ook Miro op zoek naar antwoorden op enkele existentiële vragen, zoals daar zijn: “Wie ben ik?”, “Waarom leef ik?” en vooral “Hoe kan ik gelukkig worden?” Maar… hoe dieper hij graaft, hoe dieper Miro zich in zijn eigen ongeluk stort. Het is alsof hij gedoemd is om in zijn opzet te falen. Telkens opnieuw worden Miro’s illusies door de harde realiteit doorprikt. De duisternis neemt het over. Alle wegen leiden tot teleurstelling en frustratie. Zelfs zijn meditatiesessies brengen hem geen stap dichter bij datgene waar hij zo hartstochtelijk naar verlangt, tot hij ontdekt dat inzicht de reddingsboei is in de woelige zee die het leven is ...

Over auteur Lander Miro Vandenborre

Lander Miro Vandenborre (17 jaar op het moment dat hij dit boek schreef) raakt met dit verhaal aan de complexiteit van het leven en de vele vragen die daarbij opborrelen. We krijgen een glimp te zien van de mens die gaandeweg ontdekt wie hij is en wat de ware betekenis is van eenheid, gestoeld op de boeddhistische traditie als inspiratiebron.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom