26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Laat je innerlijke licht stralen

Inspiratie
B Engeltje
16/05/2022
Laat je innerlijke licht stralen

Van nature zijn we eigenlijk allemaal gezegend met een behoorlijke portie positiviteit. Althans in aanleg, want wie wil er nu niet gelukkig en blij zijn, een mazzeltje hebben, stralen als nooit te voren, je goed voelen en de hele wereld aankunnen? Dit innerlijke lichtpuntje wil voortdurend naar boven komen en je vergezellen op het pad waarheen dit aardse leven je leidt. Dat lichtje, dat dagelijks vanuit je diepere ik wil sprankelen en in totale onbevangenheid je leven met positivisme en optimisme wil kleuren, wordt helaas maar al te vaak onderdrukt door allerlei externe factoren en ook wel door je eigen persoonlijkheid. En dan is er nog het weer. Het gemis aan zon in de winter en de kou halen ook niet meteen het positieve in je naar boven. Want we kennen allemaal het fenomeen van de winterblues. Geef mij maar een huisje aan de Middellandse Zee, om er dag in dag uit te genieten van de zon. In die koudste maanden van het jaar moet ik alvast een tandje bijsteken om positief te blijven!

De kracht van positiviteit

Positief denken is het anker waar je altijd, ook in mindere tijden, terug naar kunt grijpen. In essentie is dat een basis die altijd voorradig is. Het is aan jou of je die wilt en/of kunt aanboren. Ieder mens krijgt zijn eigen portie levenservaringen. Leuke momenten, maar vaak ook zaken die onze stemming en de aanmaak van het positiviteitshormoon remmen en blokkeren. Dat is inherent aan het leven. Het is zoals het is. Essentieel hierbij is hoe jij hiermee omgaat. Blijf je hangen in negatieve ervaringen, in negativiteit, of zet je je schouders eronder en voel je de innerlijke kracht om er tegenin te gaan? Helaas hebben onze hersenen de neiging om in die negativiteit te blijven hangen. Het lijkt wel of we een speciale geheugenmap bezitten voor alles wat er fout liep in ons leven. Zodra het tegenzit, gooien we die map open en krijgen we een opsomming van alles wat aan vervelends tot dusver de revue is gepasseerd. De dagen waarop de zonnestralen maar niet door de wolken heen komen, koesteren we de ellende en wentelen we ons in die vervelende ervaringen. Je kunt zo blijven malen totdat je uiteindelijk in een depressie terechtkomt. Het constant blijven vastzitten in deze neerwaartse spiraal haalt je energetische trilling naar beneden.

Alles in het universum is namelijk energie. Wij mensen, maar ook de materie. Deze trilling is voortdurend aan veranderingen onderhevig door emoties, gedachten, levenservaringen en omgevingsfactoren. Deze vibraties trekken andere vibraties aan. Met andere woorden, als je blijft steken in negativiteit trek je negatieve, lage trillingen aan. Dit is de wet van aantrekking. Je onophoudelijk negatieve Zijn, je constante negatieve beleving trekt dus negativiteit aan. Je gedachten manifesteren zich onvermijdelijk in nog meer vervelende situaties. Wat je uitzendt, geeft het universum je onherroepelijk terug. Het is als een boemerang. Nu is het aan jou om die vicieuze cirkel te doorbreken. Daar heb je wel wat kracht voor nodig. Laat gaan, laat alles wat je als vervelend en moeilijk ervaart meteen los. Weg ermee! Niet meer klagen en doorzagen. Nooit meer de schuld buiten jezelf zoeken, maar kijken wat je er zelf kunt aan doen. En met al die smoesjes moet het nu ook maar eens afgelopen zijn, want die helpen je geen stap vooruit. Blijf niet stagneren in je persoonlijke ontwikkeling, want stilstand blokkeert je weg naar spirituele groei. Ga niet op je lauweren rusten. Dus ga ervoor en groei als mens! Je groei stopt pas op het moment dat je je laatste adem uitblaast.

De potentie tot gelukzaligheid

Laat Je Innerlijke Licht Stralen 4 Bloom Web

De potentie om je bestaan met alle gelukzaligheid van de wereld te vullen, in een nimmer aflatende stroom van positiviteit, is in ieder mens aanwezig. Dus ook in jou. Precies, jij kunt het ook, die positieve bril opzetten. Vanuit mijn ervaring zal ik trachten je te inspireren en je de tools aan te reiken. Want ook ik ben door een diep dal gegaan en heb mijn spiegels der zelfreflectie menige malen mogen aanschouwen. Dat was niet prettig, verre van aangenaam, maar wel bijzonder verrijkend. Hierdoor heb ik geleerd mezelf te accepteren, in dankbaarheid voor alles wat ik heb meegemaakt. Ik wil dan ook met jou, beste lezer, mijn levenslessen delen, opdat je de vicieuze cirkel van negativiteit zou weten te doorbreken. Je voorspoed en geluk zijn mijn doel, net zoals dat ook je eigen levensmissie zou moeten/kunnen zijn. Samen zullen we proberen te bewerkstelligen dat positivisme een onderdeel wordt van je systeem, dat optimisme geïmplementeerd wordt in je Zijn. Hand in hand gaan we voor die hogere trilling, opdat je meer levensvreugde en voorspoed zou ervaren. Ik ben er klaar voor. Jij ook?


Hierboven heb ik al aangehaald dat niemand, maar dan ook niemand, ontkomt aan minder prettige (om het met een eufemisme uit te drukken) ervaringen. Iedereen krijgt zijn portie shit, daar hoeven we niet flauw over te doen. Het beste is, dat je dat zelf ondervindt en ervaart. Pak dit vooral niet verkeerd op, want ik gun niemand onheil of ellende. Helaas ontsnapt niemand aan zijn beproevingen en miserie. Een leven dat uitsluitend over rozen gaat is een utopie. Was het maar zo, dan bestelde ik er meteen een hele portie van. Goed, even terug naar waar we gebleven zijn. Positivisme en positiviteit. Als ik deze woorden maar hoor, voel ik al de kracht in mijn hart opborrelen. Ik beschouw het als een uitdaging, ik laat me door het/mijn leven niet klein krijgen. Mijn schouders zijn stevig en mijn inzet is en blijft krachtig. Met de zomer en de warme dagen in aantocht, gaat mijn hart sneller slaan en schiet mijn geluksbarometer zo de hoogte in. Ik krijg er waarlijk vleugels van!

De essentie van je lichtstraal

De basis van positiviteit is gelegen in de manier waarop je met al je ervaringen omgaat. Het klinkt eenvoudig en dat is het ook, want je hebt zelf elke dag de keuze of je je positieve, dan wel je negatieve bril opzet. Indien ik in je plaats was, dan koos ik voor de rooskleurige variant. Dan heb je vanzelf al een andere uitstraling en dat is ook aangenaam voor je medemens. Als je in elke negatieve ervaring, hoe vervelend ook en hoeveel impact die ook op jou heeft gehad, de levensles die erin verscholen zit herkent, dan ben je al een eind op weg. In de loop van je leven, tijdens je spirituele reis stuit je op hobbels en kuilen en soms kom je bergen tegen. Leer van deze oneffenheden op je pad. Ervaar, herken en leer, maar zorg ervoor dat je niet telkens weer in de valkuil van negativiteit belandt, zo niet ontmoet je steeds weer hetzelfde soort obstakels, zij het misschien anders verpakt. De schepping, oftewel de kosmos, blijft die herhalen tot wanneer je de boodschap begrepen hebt. Leer uit je ervaringen, je successen en teleurstellingen en voel de kracht als je die hebt doorstaan. Wees trots op jezelf, vertrouw op je ware Ik. Stroop je mouwen op en zeg tegen jezelf: “What’s next?”.

Inderdaad, wat nu? Begin alvast met je zegeningen te tellen, want daar hoef je niet veel voor te doen. Er is altijd wel iets waar je dankbaar voor kunt zijn. Hoor ik daar een aarzeling? Ik ben ervan overtuigd dat ook jij de mooie ervaringen en gebeurtenissen kunt ontdekken. Dit kan dagelijks en het is gratis. Kijk naar buiten en aanschouw de wonderen der schepping. Positivisme is blooming. De natuur is tot zoveel in staat, laat de schoonheid ervan tot je doordringen. Het buitenleven is op zijn best en fleurt in al zijn pracht. Pak een stoeltje of neem plaats op een bankje, sluit vervolgens de ogen en laat het allemaal tot je komen. Ook jij bent onderdeel van dit natuurschoon. Wees bewust van jezelf, wees bewust van je lichaam en geniet van het nu. Adem diep in en uit en geniet met volle teugen van de gezonde en zuurtstofrijke buitenlucht.

Laat je innerlijke licht stralen Bloom web

Count your blessings

Het hoeft niet allemaal zo groots en spectaculairs te zijn in het leven. Misschien leg je de lat te hoog. Geniet eens van een liefdevol gebaar van een ander, proef het heerlijk aroma van je dagelijkse kop koffie, zie eens hoe je huisdier je vertederd aankijkt en wees dankbaar voor een compliment of een schouderklopje. Hou het gewoon simpel. Alles hoeft niet zo nodig in euro's te worden uitgedrukt. Je komt op deze aarde met niks en je zult haar met lege handen verlaten. Niets neem je mee. Alles is slechts in bruikleen. Waarom je zo vastklampen aan bezittingen? Dat is nergens voor nodig. Het ware geluk zit immers van binnen, niet in datgene wat je allemaal tot dusver hebt vergaard. Laat los. Al het overbodige stagneert je energie, je levensflow. Weg ermee. Het vergt wat moed en daadkracht, maar je krijgt er zo ontzettend veel voor terug. Ruimte in je huis en ruimte in je hoofd en zo heb je meteen meer plaats voor positief denken.

”We kunnen niet altijd en overal onze gedachten beheersen, maar we kunnen wel onze woorden beheersen. Verder maakt herhaling indruk op ons onderbewustzijn. Zo worden we meester van de situatie. – Florence Scovel Shinn”

Nu heb je al meer aandacht voor je levenslessen en voor je zegeningen. Allemaal goed en wel, maar nu ben je er nog niet. Er is immers nog meer dat je kunt doen om optimistischer in het leven te staan. Ontdek je innerlijke kind. Net als positivisme is het een essentieel onderdeel van je Zijn, maar helaas al te vaak verdrongen door de pijnlijke ervaringen in de loop van je leven. Zelf heb ik mijn mini-zieltje jarenlang genegeerd. Ik had geen tijd, want ik moest zorgen voor de mensen om mij heen. Gaandeweg besefte ik dat ik geleefd werd. Nu ik meer tijd krijgt, begin ik spiritueel te ontwaken en ruimte te krijgen voor alles wat ik eerst niet zag of niet wist dat het er was. Dan is er ook nog zoiets als de seizoenen, want het is best mogelijk dat je innerlijke kind, onder invloed van een gebrek aan zonlicht, moeite heeft om zich te laten gelden. Ik moest ook even diep graven, totdat ik dat kleine, door kou bevangen stemmetje hoorde dat uit de diepte kwam. Ik had mijn kindje geruime tijd genegeerd en dat moet je dus niet doen. In het proces van spirituele ontwikkeling en bewustwording ben je nooit volleerd. Dat is althans mijn visie. Je innerlijke kind wil naar buiten treden en doet er alles aan om gezien en gehoord te worden. Het wil creëren, zich ongekunsteld openbaren, op een manier zoals alleen kinderen dat kunnen. Laat het vrij! Je zult merken dat je vervuld zal zijn van vreugde, blijheid en vrolijkheid. En ga die kinderlijke uitdaging aan. Wij, volwassenen, moeten aan zoveel verwachtingen en verplichtingen voldoen. Is het niet dat wat je jezelf oplegt, dan is het datgene wat de maatschappij van je eist en verlangt. Distantieer je hiervan en volg (opnieuw) je innerlijke stem, het kind in je, en tracht in deze staat bewuster en vreugdevoller te leven. Wees dankbaar, wees blij en vrolijk. Geniet. Pluk elke dag!

Vervolgens wil ik het met jullie ook hebben over uitdelen, over het strooien met liefde, het tonen van medeleven en het handelen met positieve intenties. Dat is immers leven met bezieling, door anderen het beste te gunnen. Delen maakt je zoveel gelukkiger. Ik geloof heilig in de wet van Karma, de wet van oorzaak en gevolg. Het komt erop neer dat alles uiteindelijk naar je terugkeert. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat je je bewust bent van de manier waarop je je medemens behandelt, want wat je geeft, krijg je na verloop van tijd terug. Met andere woorden: behandel een ander zoals je zelf wilt behandeld worden. Als iedereen dat in de praktijk zou brengen, zou onze wereld een prachtige plek zijn om te leven. Begin alvast met jezelf, met de kleine dingen. Kijk wat je in je omgeving aan liefde kunt geven. Heb je naasten onvoorwaardelijk lief. Als je met deze ingesteldheid leeft, wordt alles opeens zoveel mooier. Test het eens uit en ervaar wat het met je doet. Laat eens vaker iemand voor aan de kassa in de supermarkt, onderdruk die middelvinger als je je ergert aan die andere chauffeur, houd de deur voor die onbekende open.

Geef vriendelijkheid, een goede daad of positiviteit door

Laat Je Innerlijke Licht Stralen 2 Bloom Web

Delen in vreugde, maar ook delen in materie. Wie goed doet, goed ontmoet. Het is net als de wet van Karma. Pay-it-forward, geef het door. Geef het goede dat jij hebt mogen ontvangen door aan een hulpbehoevende, aan iemand die het nodig heeft. Maak een ander blij met jouw inzet, jouw gebaar, jouw bijdrage. We zijn allemaal wel eens droevig, somber of ongelukkig. Iedereen heeft wel eens een steuntje nodig in zijn leven. Kom uit je comfortzone en doe iets voor je medemens. Doe het vanuit en met liefde, vanuit onbaatzuchtigheid. Leef en geef zonder tegenprestaties of verwachtingen. Vriendelijkheid kost niets. Ervaar de vreugde die dat oplevert. Zoals de Dalai Lama ooit zei: “Wees vriendelijk wanneer het mogelijk is. Het is altijd mogelijk”. Dit is een prachtig levensmotto en het voelt bijzonder goed. Besef het volgende. Als, ondanks al je positivisme, sommigen mensen je toch nog onheus blijven behandelen, weet dan dat het niet aan jou ligt. Als mens deed je alles wat je kon in deze en dat is wat telt. Laat het verder los en zet je reis verder met je onbevangen, openhartig en liefdevol hart. Concentreer je op goedheid, op positiviteit en omarm het leven met optimisme. Heb je medemens onvoorwaardelijk lief. Een dergelijke levenshouding brengt je zoveel meer.Met dit artikel heb ik je een tool willen geven, vanuit mijn persoonlijke visie en beleving. Ik ben geen goeroe en heet geen Lama, Tolle of Chopra. Gewoon Engeltje. Niettemin hoop ik dat je er wat aan hebt. Ook aan de praktische tips. En nu op naar een lange, warme lente met veel zon en zonnewarmte, en nog meer positivisme!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Lente-equinox 2024: wat mag jouw sterrenbeeld verwachten?

Het einde van de winter en de start van een nieuw begin: de lente-equinox wordt beschouwd als het…

Lees meer
Meditatie

Al schrijvend stilstaan bij jezelf en het leven

Stilstaan bij onszelf is essentieel om een overzicht over ons leven te bewaren en het in balans te…

Lees meer
Lifestyle

Voel je zen in je eigen huis: 5 tips voor het creëren van een rustige omgeving

In onze drukke en stressvolle levens is het belangrijk om een plek te hebben waar we kunnen…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom