Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

Follow your bliss: de weg naar genezing?

Inspiratie
Sofia van Nuffel
17/05/2019
Follow your bliss

'Follow your bliss'. Een mooie catchphrase, maar wat betekent het nu juist? Wat is je ‘bliss’? Het zijn de dingen waar je van nature echt goed in bent, die altijd vanzelf lijken te gaan. Het zijn die gebeurtenissen die jou vooruithelpen in het leven, ook al lijkt het initieel niet zo. Het is een woord met vele betekenissen. En het mooie is: wanneer je ontdekt wat jouw persoonlijke bliss precies is, en je die begint te volgen, lijkt je leven vanzelf vlotter te verlopen. Plots ontmoet je iemand die jou kan helpen bij een lang aanslepend probleem, of krijg je eindelijk dat ene boek in handen waar je al zo lang naar op zoek bent. Klinkt goed, toch?

Er staat geen houdbaarheidsdatum op het zoeken én vinden van jouw unieke plek op deze aardbol. Geen paniek dus, als je dat tot op heden nog niet hebt ontdekt! Jouw 'plaats' kan namelijk een fysieke ruimte zijn, bij een persoon, of in het gezelschap van een muziekinstrument. Er zijn geen regels. Waar voel jij je écht thuis? Waar liggen jouw roots?

DNA

Sommige dingen, plaatsen of mensen, waar je echt naartoe wordt gezogen, kunnen jou het gevoel geven dat je echt net daar moest aanwezig zijn. Heb je al eens nagedacht over de rol die ons DNA daar in kan spelen? Niet op wetenschappelijk en rationeel vlak, maar wel gevoelsmatig. Intuïtie, heet dat dan. Wanneer je daar volledig op vertrouwt, en je er blindelings door laat leiden, kom je terecht op een spannend en kronkelend levenspad, zo eentje met een buitengewone aantrekkingskracht.

Een 'bliss'-pilletje tegen de pijn?

”We grijpen snel naar hulpmiddelen om pijn van buitenaf te verzachten. Oplossingen van binnenin zoeken, is namelijk een pak ingewikkelder...”

Pijn is inherent aan het leven, maar het liefst lopen we er heel hard van weg. Daardoor komen we vaak voor grote obstakels te staan. Bijten we door de zure appel heen, of negeren we die moeilijke momenten in de hoop dat alles zich als vanzelf oplost? Kiezen we voor de eerste optie, dan grijpen we nogal snel naar hulpmiddelen om die fysieke, psychische of geestelijke pijn van buitenaf te verzachten. Geen wonder dat de farmaceutische industrie tot een ware booming business is verheven. Oplossingen binnenin zoeken, is namelijk een pak ingewikkelder...

Hoe kun je die pijnlijke momenten dan overmeesteren, met behulp van je bliss? Dit vraagt om een concreet voorbeeld:

Stel: je wordt ziek. Je eerste reactie is om daar met man en macht tegen te vechten, ziektes zijn namelijk vijandelijk terrein. Nochtans is de pijn, die samenhangt met de meeste ziektes, een ingebouwd alarmsysteem van ons lichaam om te laten weten dat er ergens iets niet helemaal goed meer werkt. Daarom is het juist interessant om in deze periode eens stil te staan bij je huidige situatie, alle mist er rond te laten wegtrekken, en het te omarmen om je verder te helpen op je levenspad. In dit geval is je ziekte dan jouw bliss, die ervoor zal zorgen dat jij radicale veranderingen zal doorvoeren in jouw levensstijl en mindset, waardoor je terug op het juiste levenspad terechtkomt.

Kop of munt

Je kunt het vergelijken met een muntstuk. Deze heeft twee zijden, die elkaar bij elke tos steeds willekeurig afwisselen. Je hebt geen garantie op de kop of munt. Maar om er beweging in te krijgen en om kans te maken op het resultaat dat je wenst, moet je het muntstuk wel bewust willen omdraaien of durven de lucht in te gooien, op goed geluk. Zo is dat ook met je 'bliss' volgen. Wil je dat er verandering in je leven komt, dan moet je af en toe een risico durven nemen.

Elke medaille heeft een keerzijde. Die is niet altijd even aantrekkelijk, maar dat zijn wel net de omstandigheden die jou het meeste verlossing en kracht kunnen bieden. Het doorzien van steeds weerkerende patronen in je leven kan je leiden naar jouw persoonlijke missie hier op aarde. Hetgeen jou uiteindelijk maakt tot wie je vandaag bent geworden.

Het valt op dat mensen die zelf een trauma hebben doorworsteld, zich geroepen voelen om anderen te helpen op datzelfde vlak. Die zogenaamde 'negatieve gebeurtenis' in hun leven wordt getransformeerd in hun bliss, hun missie. Zo gaat men eerder van een zegen spreken, in plaats van een kwetsuur, een fysieke pijn. Maar om dat resultaat te bekomen, moet je er natuurlijk eerst zelf doorheen geraken. Op jouw eigen manier, zodat dit nadien kan weerspiegeld worden in de diensten die je aanbiedt.

Follow your bliss quote doe de dingen die jouw hart doen zingen Bloom web

Speeltijd

Waarmee hield jij je veel bezig tijdens je kindertijd? Wat was jouw passie, hoe speelde je? Allemaal nostalgische herinneringen, maar maak je daar in je volwassen leven nog plaats voor? Welk gevoel geeft dat je?

Spelen opent het hart, net zoals dat van een kind. Wanneer het gesloten is, krijg je namelijk sneller te maken met grote blokkades en hindernissen. Terug in aanraking komen met die speelse kant van jezelf is essentieel om met jouw bliss in contact te komen. Gun jezelf elke dag een kwartiertje waarin je terugkeert naar je kindertijd. Bouw dat langzaam op, tot op het moment waarop je voelt dat je hele leven gevuld is met bliss.

Moeilijk gaat ook, maar niemand verbiedt jou om de makkelijke weg te nemen. Het hobbelige parcours kan echter wel zorgen voor een groter besef van geluk. Daarvoor kiezen vergt moed, maar de beloning is des te groter.

Zegen jezelf

”Bliss voelen en uitstralen werkt als een medicijn voor je naasten.”

Wanneer het begint te dagen dat je al een leven lang weinig aandacht hebt besteed aan wat je zélf graag wil, kan zich dat op een bepaald moment beginnen te wreken, wat zich mogelijks vertaalt in een depressie of ziekte. Om hier een stokje voor te steken, kun je besluiten om jezelf meer geluk te gunnen. En dat doe je door steeds opnieuw je bliss op te zoeken, wat zoveel wil zeggen als: doe de dingen waar je zelf gelukkig van wordt. Een extra pluspunt: bliss voelen en uitstralen werkt als een medicijn voor je naasten. Reden te meer om daar dus vanaf nu stevig werk van te maken!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Liefde & Relatie

Draadloos verbinden: over verbindende communicatie in digitale tijden

Hoe kunnen we, ook digitaal, verbindend communiceren? Dit artikel stelt voorgaande vraag centraal.…

Lees meer
Kristallen & Edelstenen

Natuurlijke schoonheid en positieve energie met edelstenen

In de wereld van natuurlijke schoonheid en positieve energiebronnen spelen ruwe edelstenen en…

Lees meer
Inspiratie

Happy zonder end: een column van Nathalie Willems

Columniste Nathalie Willems van The Lighthouse contempleert over het leven, over de gang van zaken…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom