Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Boekreview: Aangenaam, ik ben mijzelf - Karen Bluts

Inspiratie
Bloom
22/02/2021
Boekreview: Aangenaam, ik ben mijzelf - Karen Bluts

Karen Buts (Antwerpen, 1966) presenteert op 21 december 2020 haar boek ‘Aangenaam, ik ben Mijzelf’. Ze is zich er van bewust dat ervaringen delen, ook al komen ze uit het leven van een doodgewoon iemand, een uitkomst of oplossing kunnen bieden voor een ander. Wanneer ze zelf vast liep in het leven kwam er vaak een biografie op haar pad waardoor ze meer inzicht kreeg in de situatie om tot een oplossing te komen. Ze hoopt met haar uitgave ditzelfde te kunnen doen voor ieder ander die haar boek leest. Karen wil met dit kwetsbare boek de lezer hoop en moed geven: “Hoe zwaar het momenteel ook voor je voelt, je komt er… écht!”.

Karen is het levende bewijs dat geluk en succes geen doel op zich zijn. Het leven is als een weg welke je bewandelt, van de dag dat je geboren bent tot het moment dat je deze wereld weer verlaat. Weg met schaamte en spijt, enkel nog plek voor bewustwording dat elke keuze die je maakt gebaseerd is op de wijsheid die je op dat moment hebt. Een tekort aan eigenwaarde en een perfectionistische persoonlijkheid zorgden ervoor dat zij allerlei lichamelijke kwalen ontwikkelde. Op een dag in 2016 liep de spreekwoordelijke emmer voor Karen over. Hysterisch rende ze het huis uit, op de voet gevolgd door haar man. Ze was panisch, moe en rusteloos. Een verstikkend gevoel maakte zich van haar meester. Een burn-out met paniekaanvallen en huilbuien volgden.

Een ontdekkingsreis op zoek naar zichzelf

Slechts een jaar eerder maakte ze samen met een vriendin haar lang gekoesterde droom waar, het opstarten van een eigen koffiehuis met chocolaterie. Gelukkig als ze was had ze geen aandacht voor de pijnscheuten die ze steeds vaker en heviger op haar borst voelde. Ze zou haar droom niet laten afnemen door haar gezondheid. Het zou de stress zijn, hyperventilatie… met ademhalingsoefeningen van Buteyko zou het allemaal op termijn goed komen, hield ze zichzelf voor. Wat ze echter niet had kunnen bevroeden was dat ze een verstopte halsslagader had, waardoor ze zich op het randje van de dood zou gaan begeven. Karen haar bewijsdrang nam de overhand, totdat haar zoon haar wakker schudde. “Ik ben zo bang om jou te verliezen!” waren de betraande woorden van de 14 jarige die Karen deden beseffen dat ze 180 graden moest draaien en haar leven een andere invulling mocht gaan geven. Ze legde haar ego af en startte haar ontdekkingsreis op zoek naar zichzelf, naar haar ware authenticiteit. Ze besefte tot haar verbazing dat haar omgeving plotseling begon te stralen op het moment dat ze liefdevolle aandacht aan zichzelf ging geven. Ze leerde dat goed voor jezelf zorgen minstens zo belangrijk is dan de zorg voor een ander.

Boekreview aangenaam ik ben mezelf quote Bloom web

Je hogere zelf als GPS

Door Reiki en meditatie wist Karen haar balans weer te vinden en zichzelf te genezen. Ze hervond de stem van haar hogere zelf en gebruikte deze als GPS om haar tot haar bestemming te leiden. Karen was als lerares godsdienst al haar leven lang bezig met geloof en het hogere. Echter, op dit punt van haar leven was het anders… ze wilde meer dan alleen de theoretische godsdienst, ze wilde ervaring opdoen waardoor ‘geloven’ omgezet kon worden naar ‘weten’ en ‘voelen’. Ze ging zich volop verdiepen in het spirituele. Ze heeft zich onder andere laten opleiden in mediumschap waardoor haar intuïtie, haar zesde zintuig, een snelle ontwikkeling doormaakte. Door een BDE (bijna doodervaring) en het mediumschap beseft Karen dat ze haar hoogsensitiviteit altijd als een last had ervaren. Dat ze beslissingen in haar leven vooral had genomen vanuit angst, in plaats vanuit liefde voor zichzelf en haar omgeving.

Boekreview aangenaam ik ben mezelf quote 2 Bloom web
Boekreview aangenaam ik ben mezelf Karen Bluts Bloom web

Dat Karen veel heeft meegemaakt in de afgelopen 54 levensjaren is volop te lezen in dit openhartige boek. Ze neemt ons als lezer mee door de gebeurtenissen in haar leven, aan de hand van hersengolven. Door de programmatie van deze hersengolven tegen het licht te houden krijgt ze namelijk een ander en wijder perspectief op dat wat ze meemaakte. Ondanks al haar levenservaringen is ze er van overtuigd dat ons hogere zelf bepaalt wat we gaan tegenkomen in dit leven, nog voor we geboren worden. “We bouwen zogezegd een ruw script waarbinnen we ons gaan bewegen en keuzes maken”, schrijft de auteur. “De ene ervaring hebben we gepland voor dit leven, de andere manifesteert zich door onze gevoelsfocus tijdens dit leven. Maar wij staan zelf uiteindelijk aan het roer van ons leven. We zijn geen slachtoffer. Wij kunnen te allen tijden onze hemel op aarde leven en beseffen dat we voor altijd ‘thuis’ zijn, waar we ook zijn”. ‘Aangenaam, ik ben Mijzelf’ is het verhaal van een krachtige vrouw waarin duidelijk wordt dat ieder van ons een onmiskenbaar stukje is in de universele levenspuzzel.

---
Aangenaam, ik ben Mijzelf
Karen Buts
ISBN: 9789491920868
Bullseye Publishing, Weert (NL)
268 pagina's paperback
Te koop bij Standaard Boekhandel, bol.com en bullseyepublishing.nl

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

Zo belangrijk is het dragen van een sport bh

Het dragen van de juiste sport bh is ontzettend belangrijk en eigenlijk onmisbaar voor vrouwen…

Lees meer
Astrologie

Waterman, jouw jaarhoroscoop 2024: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Waterman is jarig als de maanden januari en februari hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Kies voor een leven in balans

Ben jij tevreden met hoe je leven op dit moment loopt of wil je liever iets veranderen? We hebben…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom