Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

BOEK REVIEW - ZIEL IN ZICHT!

Inspiratie
Ilse Wanten
19/05/2021
Boekreview: Ziel in Zicht!

Ilse Wanten, schrijfster en artieste, publiceerde haar eerste boek ZIEL IN ZICHT! al in 2012. Maar ZIEL IN ZICHT! komt vandaag de dag in deze onzekere tijden meer dan ooit tot zijn recht. Het boek is opgebouwd uit vijf persoonlijke kosmische getuigenissen die lijken op bijna-dood-ervaringen. In dit boek deelt Ilse haar zoektocht met haar lezers en reikt ze zo meer openbarende gezichtspunten aan.

Hoewel ZIEL IN ZICHT! reeds in 2012 verscheen, is dit boek vandaag meer dan ooit actueel. Dat heb je nu eenmaal als je zoals ik een visionair bent. Dan loop je wel eens op de zaken vooruit en dan spreek je vaak over dingen waarvan velen soms pas jaren later horen. Maar ik moet wel eerlijk toegeven dat, toen ik in 2005 besloot gehoor te geven aan mijn 'roeping' en de volgende zeven jaar aan een diepgaand (zelf-)onderzoek begon, ik in eerste instantie geen idee had dat het om een boek zou gaan. Dat besef drong slechts geleidelijk aan tot me door, en dat voel je ook als lezer. Ik neem je namelijk mee op een (zelf-)ontdekkingsreis die draait om verschillende essentiële levensvragen.

De basisstructuur waarrond ik ZIEL IN ZICHT! opbouwde, bestaat uit vijf persoonlijke kosmische getuigenissen die kunnen worden vergeleken met bijna-dood-ervaringen (BDE). Reeds op jonge leeftijd had ik contacten met Hogere Lichtwezens, herinneringen aan mijn eeuwige leven en visioenen over mijn missie hier op Aarde. Hoewel ik toen al wilde dat ik kon laten zien wat ik zag, bleek al snel dat niemand zich hiervoor werkelijk interesseerde. Mijn wonderlijke verhalen hoorden simpelweg bij een teveel aan kinderlijke fantasie. En dat was dan dat. Ik kon maar beter 'gewoon' zijn en 'zoals de anderen'. Wat bleek? De gevangenis waarin ik mezelf vervolgens jarenlang opsloot, bleek geen slot te bezitten... Het duurde wel even vooraleer ik terug besefte dat ikzelf zowel de sleutel als het slot was!

Wanneer ik vandaag terugkijk, kan ik zeggen dat ik reeds een hele weg aflegde. Die weg, die wil ik graag delen met anderen. De wereld veranderen, begint immers daadwerkelijk bij jezelf; bij je eigen ziel-inzicht.

De ziel krijgt de bovenhand

De titel ZIEL IN ZICHT! slaat enerzijds op het besef dat bepaalde inzichten ervoor kunnen zorgen dat de ziel geleidelijk aan de bovenhand krijgt. Anderzijds verwijst ze naar de bekende uitdrukking 'land in zicht!' Kortom: wanneer de veel ruimere en altruïstische visie van de ziel de beperkte en egoïstische visie van de persoonlijkheid overstijgt, dan komt er letterlijk een andere, betere Aarde in zicht. Ziel-inzichten leiden immers tot meer bewustzijn en dat bewustzijn weer tot meer vrede; zowel in onszelf als in de wereld waarin we leven.

Hoewel het uitgangspunt uit een aantal buitengewone verhalen bestaat, ligt de nadruk in dit boek op de (wetenschappelijke/filosofische) zoektocht naar de achtergrond van deze verhalen. Ik duik het verleden in en reik meer verruimde gezichtspunten aan. Hierdoor komt als vanzelf een geschiedenis tevoorschijn die niet langer overeenstemt met wat we nu al eeuwenlang voorgeschoteld krijgen.

Nadat ik een hele reeks van wetenschappers, mystici en wijzen aan het woord heb gelaten, kom ik tot het besluit dat onze maatschappij in alle opzichten maakbaar is. In het verleden schreven de overwinnaars geschiedenis maar de verhalen van hen die vaak het onderspit delfden, zijn minstens zo interessant.

Op dit ogenblik - anno 2021 - is de kwantumfysica reeds meer dan 100 jaar oud. Op het moment dat het Veld - het onzichtbare netwerk dat alles met elkaar verbindt - werd (her)ontdekt, beet de spreekwoordelijke slang in haar eigen staart. De cirkel was rond. Het is nu aan ons - aan ieder van ons - om de volgende noodzakelijke stap ook daadwerkelijk te zetten.

Over de auteur

Ilse Wanten Profiel Boekreview Web Bloom 2021

Ilse Wanten (°1973) werkte jarenlang als professioneel actrice/danseres/performance-artieste en model. In 2005 leidde een solo-project als vanzelf naar het schrijverschap. Ilse publiceerde reeds twee boeken (ZIEL IN ZICHT! + LIEVE HEMEL) en een reeks artikelen die in verschillende tijdschriften verschenen (Spiegelbeeld, La Verna, Bloom,...) Daarnaast werkt Ilse op regelmatige basis voor Opera Ballet Vlaanderen, maakt ze muziek en zingt ze onder de naam ISLE OF THE SKY. Toen het afgelopen jaar de wereld tot stilstand werd gedwongen, voelde ze dat het juiste moment was aangebroken om de grote omwenteling die momenteel plaatsvindt opnieuw in klank en geluiden om te zetten. Het resultaat leidde inmiddels tot een heuse cd: WHY I LIVE IN ANTWERP.

ZIEL IN ZICHT!
Auteur: Ilse Wanten
Prijs: €25,00
Je kunt het boek hier kopen.
Andere verkooppunten vind je hier.

Meer info, foto's, video-clips, blogs, ect. vind je op haar website: www.ilsewanten.com
Daar kan je je ook inschrijven op haar nieuwsbrief.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

De kleuren van de Aartsengelen

Wanneer in de Bijbel wordt gesproken over de aanwezigheid van gevleugelde wezens die mensen op…

Lees meer
Meditatie

'Mediteren helpt je te worden wie je bent' - Interview met Yves De Wolf

Het is een van de eerste lentedagen van dit jaar wanneer ik Yves De Wolf tref op een locatie met…

Lees meer
Inspiratie

Zo vind je rust en inspiratie op iedere bestemming

Van een café in Parijs tot een rustgevende strandbar op Bali, of zelfs een bruisende co-working…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom