Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

6 tips voor als je gaat werken in het buitenland

Inspiratie
Gastschrijver
23/09/2023
6 tips voor als je gaat werken in het buitenland

Als je ervoor kiest om in het buitenland te gaan werken in de bouw, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Naast het regelen van de juiste papieren en het vinden van een geschikte baan, is het ook essentieel om de juiste werkuitrusting mee te nemen. In deze blog geef ik je 6 tips voor het kiezen van de juiste uitrusting voor werken in het buitenland.

Onderzoek de lokale werkomstandigheden

Voordat je vertrekt naar het buitenland, is het belangrijk om onderzoek te doen naar de lokale werkomstandigheden. Elk land heeft zijn eigen specifieke eisen en veiligheidsvoorschriften voor bouwprojecten. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de lokale regelgeving en normen, zodat je de juiste uitrusting kunt meenemen. Dit kan variëren van veiligheidshelmen en werkschoenen tot speciale beschermende kleding en het klimaat van het land bijvoorbeeld.

Investeer in kwaliteit

Als je in het buitenland gaat werken, is het verleidelijk om te besparen op kosten en goedkope uitrusting aan te schaffen. Echter, het is belangrijk om te investeren in kwaliteit. Kwalitatieve uitrusting gaat langer mee en biedt betere bescherming. Dit is vooral belangrijk als je in een land werkt met andere veiligheidsnormen dan je gewend bent. Kies voor betrouwbare merken en controleer of de uitrusting voldoet aan de lokale veiligheidsvoorschriften. Denk ook aan comfort, bijvoorbeeld luchtige kleding, wanneer je aan het werk gaat. Van luchtige shirts tot korte werksokken voor in de zomer, dit lijken kleinigheidjes, maar wanneer je in een warm gebied werkt kunnen deze kleinigheidjes zorgen dat je een stuk comfortabeler aan het werk kan.

Pas je uitrusting aan het klimaat aan

Het klimaat kan sterk verschillen van land tot land. Als je gaat werken in een warm land, zorg er dan voor dat je luchtige en ademende kleding meeneemt. Denk aan lichte werkkleding en zonnebrandcrème om jezelf te beschermen tegen de zon. Als je daarentegen in een koud land gaat werken, investeer dan in warme kleding en thermische onderkleding. Het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen extreme temperaturen om ongemak en gezondheidsproblemen te voorkomen.

Neem de juiste gereedschappen mee

Naast beschermende kleding is het ook belangrijk om de juiste gereedschappen mee te nemen. Dit kan variëren van basis gereedschap zoals hamers en schroevendraaiers tot gespecialiseerd gereedschap dat nodig is voor specifieke bouwprojecten. Doe onderzoek naar de lokale bouwmethoden en zorg ervoor dat je de benodigde gereedschappen in je uitrusting hebt. Het kan ook handig zijn om een draagbare gereedschapskist mee te nemen, zodat je alles georganiseerd kunt houden.

Vergeet persoonlijke beschermingsmiddelen niet

Veiligheid staat altijd voorop, ongeacht waar je werkt. Zorg ervoor dat je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen meeneemt. Dit kan variëren van veiligheidsbrillen en gehoorbescherming tot ademhalingsmaskers, veiligheidsharnassen en nieuwe stevige werkschoenen bijvoorbeeld. Deze beschermingsmiddelen zijn essentieel om jezelf te beschermen tegen mogelijke gevaren op de bouwplaats. Bespaar hier dus ook zeker niet op, stel je hebt verouderde werkschoenen, dan kan je nieuwe werklaarzen kopen bij Proforto, zo ben je verzekerd dat je veilig bent. Zelfs als er iets zwaars op je voeten valt of je op iets scherps stapt. Op deze manier kan je je aandacht houden op andere mogelijke gevaren. Controleer de lokale veiligheidsvoorschriften en zorg ervoor dat je alle benodigde beschermingsmiddelen in je uitrusting hebt.

Wees voorbereid op onverwachte situaties

Werken in het buitenland kan onverwachte situaties met zich meebrengen, zoals extreme weersomstandigheden of onvoorziene bouwproblemen. Het is belangrijk om voorbereid te zijn op dergelijke situaties. Neem extra kleding en uitrusting mee die geschikt is voor verschillende weersomstandigheden. Zorg er ook voor dat je een EHBO-kit bij je hebt en dat je op de hoogte bent van de lokale medische faciliteiten.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom