Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

3 tips om je goed te kunnen focussen doorheen de dag

3 tips om je goed te kunnen focussen doorheen de dag

Komt het wel eens voor dat je niet genoeg energie hebt om alles van je to-dolijst af te vinken? Of herken je je misschien in de situatie dat de to-dolijst in plaats van steeds korter alleen maar langer wordt? Hoe ga je dat (lange) to-dolijstje nu efficiënt wegwerken? Sounds any of this familiar to you? In dit artikel bied ik je drie tips hoe je je beter kan focussen doorheen de dag en hoe je je kan ondersteunen om WEL je to-dolijst op te schonen.

Tip 1 | Stel jezelf de persoonlijke focusvraag

Een hele simpele maar praktische tip is jezelf 's ochtends de vraag te stellen: ‘Wat heb ik vandaag nodig om te focussen?’ Je zult merken dat je binnen de kortste keren een antwoord zal krijgen van jezelf.

Wees niet bang om eventueel een hulpmiddel in te zetten om beter te focussen. Er bestaan genoeg inspiratie kaartjes met enkele woorden die je kan aanschaffen.

Daarnaast heb ik een agenda waarin ik op vrijdag of zondag voor de week daarop een dagkaart trek en het thema of het woord per dag in mijn agenda zet. Hierdoor heb ik elke dag een woord of een thema waar ik mij op kan focussen. Indien ik vast loop op de dag, kan ik dat woord terughalen om mij te herinneren aan dat aandachtspunt. Op die manier ontspannen mijn lijf en hoofd zich, waardoor zij kunnen opladen en terug kunnen focussen voor de taak of taken die er dan nog liggen.

" Hoe bewust sta jij met jezelf in connectie?"

Tip 2 | Blijf dicht bij jezelf om goed te kunnen focussen

Als je heel eerlijk bent, hoe goed sta jij met jezelf in connectie? Het gebeurt vaak genoeg dat we van onszelf weglopen. Door stress of een hectische periode kan het zijn dat je sneller jezelf opzij schuift en dan kiest voor de ander om die voor te laten gaan. Dit is in de eerste instantie nog niet zo schadelijk.

Van jezelf weglopen vindt plaats op een onbewust niveau. Hierin schuilt het gevaar omdat je vaak zelf niet merkt dat je jezelf al een langere tijd niet meer op de eerste plaats hebt gezet. Hierdoor maak je minder goed contact met jezelf, waardoor luisteren naar wat je echt wilt, minder goed door komt. Daardoor maak je besluiten op basis van vage signalen van jezelf omdat de connectie ver te zoeken is. Echt vragen wat je nodig hebt, kan dan een goede start zijn om terug naar jezelf te kunnen groeien.

Tip 3 | Plan realistisch om goed te kunnen focussen
3 tips goed te kunnen focussen Oshin Van Der Hansz artikel Bloom 1

We kunnen heel veel op een dag. Niemand zal je daarin ongelijk geven. Het is alleen de vraag of je veel op een dag wil kunnen. Advies aan jou: je kan liever twee á drie dingen goed uitvoeren dan zes dingen half uitvoeren. Een nadeel van teveel dingen doen in één dag, is dat je achteraf alsnog herstelwerk of extra werk hebt om het goed te krijgen.

Vergeet tijdens het uitvoeren van de taken ook geen pauzes, of ‘me time’ momenten in te lassen. Het werk dat je verricht geeft een goed gevoel. en daar mag je bewuster bij stil staan. De voldoening is namelijk ook een extra manier om goed op te laden voor de vervolgstap binnen de taak waarmee je bezig was, of te kunnen starten met de volgende taak.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips je geprikkeld om eens te voelen wat jouw focus zou kunnen boosten. Ik geloof oprecht dat iedereen de focus knop kan vinden, zolang je maar de tijd neemt om naar jezelf te luisteren wat jij nodig hebt. And always remember: "Your own inner power is the key to succeed !”.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De doortocht van de orkaan Otis in Mexico: horoscoopanalyse

De orkaan Otis is in de ochtend van 25 oktober 2023 om 06.25 uur GMT door Acapulco in Mexico…

Lees meer
Inspiratie

Cursussen & workshops bij Bloom

Ontdek hier welke cursussen & workshops je bij Bloom kan volgen in januari 2024: cursus…

Lees meer
Astrologie

Trouwen of een zaak opstarten op basis van de maanstanden • incl. maanstanden 2024

Op basis van de maanstanden je huwelijksdatum plannen of een zaak opstarten? Het kan! Alles wordt…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom