Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

"We verkopen geen bedden, maar slaap"

Huis & Thuis
Bloom
14/05/2019
Reportage - De Nachtwacht

De Nachtwacht uit Kortrijk is al jaren dé referentie in Vlaanderen als het gaat om slaapcomfort. Alhoewel, eigenlijk is het team vooral bezig met je fitheid overdag. Want na een nachtje goed slapen, kun je de hele wereld aan. Alleen blijkt dat nachtje goed slapen niet voor iedereen evident. Wij hadden een gesprek met Kim Vanacker, zaakvoerder van De Nachtwacht.

Slaapadvies

Op een zonnige vrijdagmorgen strijken we neer in het mekka van het slaapcomfort in Kortrijk. Een van de slaapadviseurs is er in gesprek met een koppel dat op zoek blijkt te zijn naar een nieuwe matras. Terwijl ik op Kim wacht, volg ik stiekem het gesprek. Vooral het koppel is aan het woord, zo valt me op. “Dat is bewust”, zo vertelt Kim iets later. “Slaap is een heel persoonlijk gegeven. Het hangt van zoveel factoren af dat je maar beter eerst goed luistert vooraleer advies te geven.” Het woord is eruit: advies. “Advies is bij ons het basiswoord. Wij kennen de slaapmarkt als geen ander: we weten welke factoren een invloed hebben op slaap, weten welke producten er allemaal op de markt zijn en hoe die samengesteld zijn. Op basis van wat mensen ons allemaal meegeven, geven wij deskundig advies. We verkopen dus geen bedden, maar wel slaap.”

Natuurlijke bedden

Nachtwacht wist je dat Bloom web

De laatste jaren is er veel te doen om zogenaamde natuurlijke bedden, volledig vervaardigd uit natuurlijke materialen. Een nieuw gegeven, zo lijkt het, al werken bepaalde producenten al jaren op die manier. “Zo zijn we al lang verdeler van Vispring, een oeroud Brits merk dat al bedden leverde aan de Titanic. Vispring werkt bijvoorbeeld met Moosburger-paardenstaarthaar, aangevoerd uit een familiebedrijf uit Oostenrijk. Paardenstaarthaar zorgt niet alleen voor de nodige ventilatie in je matras, het geeft je ook een goede en knusse ondersteuning.” Dat is ook het geval bij het nieuwste merk in de Nachtwinkel-collectie: Hästens, het Zweedse merk dat al jaren hofleverancier is, bekend staat om haar iconisch ruitenmotief en naast paardenhaar bijvoorbeeld ook enkel met Zweeds grenen hout werkt.

In de kijker
Nachtwacht In De Kijker Bloom Web


“Het klopt dat die natuurlijke materialen voor een apart, luchtig slaapcomfort zorgen. Bepaalde mensen zweren bij natuurlijke bedden; voor anderen werken andere dingen.” De Nachtwacht krijgt vaak mensen over de vloer die nekpijn hebben met nefaste gevolgen voor hun slaapkwaliteit. “Bij die mensen stellen we gerichte vragen zoals bijvoorbeeld welk hoofdkussen zij gebruiken. Al te vaak wordt er alleen naar de kwaliteit van de matras gekeken, terwijl mensen gewoon geen aangepast hoofdkussen hebben. Voor een goed slaapcomfort kijken we vooral naar de combinatie van uw lichaamsvorm, uw gewicht en uw lighouding. Wie twijfelt, kan zonder probleem zijn hoofdkussen meenemen naar huis om het in reële omstandigheden thuis uit te proberen.”

“Voor de mensen met veel fysieke klachten werken we dan weer graag samen met Equilli, matrassen die vanuit een doctoraatsstudie aan de faculteit Biomechanica van de KULeuven ontstaan zijn.” Het mag duidelijk zijn dat de slaapwereld niet stilstaat. Ook de aandacht en de beleving rond slaap zijn de laatste jaren sterk gegroeid. “Ik kan het alleen maar toejuichen”, zo besluit Kim. “Mij moet je al lang niet meer overtuigen van de invloed van slaap op depressies, burn-outs en ongevallen…”

Ontdek zelf De Nachtwacht

Nachtwacht Gebouw Bloom Web

Meensesteenweg 121
8500 Kortrijk
056 26 11 63
www.denachtwacht.be

Facebook: De Nachtwacht
Instagram: @de_nachtwacht_kortrijk
Pinterest: De Nachtwacht

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lifestyle

Zwarte katten en bijgeloof: het symbool voor ongeluk

Oktober is Halloweenmaand, en daar kun je in de winkelstraten niet naast kijken. Etalages vol…

Lees meer
Inspiratie

Originele kerstcadeaus met een extra betekenis: edelstenen

Ben je nog op zoek naar cadeaus voor onder de kerstboom? Onze redactie selecteerde enkele…

Lees meer
Spiritualiteit

De kleuren van de Aartsengelen

Wanneer in de Bijbel wordt gesproken over de aanwezigheid van gevleugelde wezens die mensen op…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom