Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Natuurlijke flow toelaten in je voeding en je woning

Huis & Thuis
Véronique Sennesael
22/08/2019
Natuurlijke flow toelaten in je voeding en je woning

Een gezond en vervullend leven leiden zonder stress in een eenvoudige en krachtige omgeving door je simpelweg te verbinden met het ritme van de natuur, velen willen het, weinigen durven het. Het gejaagd leventje waar velen in hangen met massa’s ‘to do’s’ om af te vinken bezorgt de mens vervreemding van zichzelf en maakt hem afhankelijk, moe, ziek en onvoldaan. Kunnen we hier iets tegen doen? Opruimcoach Véronique Sennesael is ervan overtuigd dat de natuur ons kan helpen.

Met minder méér doen en anders gaan leven

De natuur en haar ritme biedt ons steeds een bakermat, een inspiratiebron, een soort ‘old school’ model dat nooit verveelt, noch ontgoochelt. In de natuur kan je bijtanken, ze biedt inspiratie, rust en herbronning. Door terug te keren naar eenvoudige en natuurlijke voeding komt je lichaam opnieuw in herstel en krijgt het immuniteitssysteem precies wat het nodig heeft om goed te functioneren. Door in de natuur te gaan wonen en leven schep je voor jezelf een veilige plek waar je steeds naar kan terugkeren om dicht bij jezelf te komen en in alle rust en sereniteit jezelf klaar te stomen voor nieuwe confrontaties met het leven daarbuiten. De ‘bubble’ die je zo over jezelf plaatst is geen bel die dreigt te ontploffen, neen, het is in tegendeel een doorzichtig schild met een helder zicht op wat er in de buitenwereld gebeurt waaronder het goed vertoeven is en van waaruit je actie kan ondernemen vanuit je kern.

Wat zijn de voordelen als je dit levensprincipe meeneemt naar je leef- en eetwijze?

Natuurlijke flow in je leven boom natuur Bloom web

Een natuurlijke flow toelaten in en rond je huis brengt rust, herbronning, connectie met de ons omringende elementen zoals maan, zon en sterren. Ook met allerlei trillingen die je niet ervaart als je in een stad of drukkere omgeving vertoeft. Het ritme van de seizoenen bijvoorbeeld komt regelrecht de woning binnen en kleurt de omgeving en het interieur als vanzelf in zonder dat veel of dure meubelen of spullen dienen uitgestald te worden. Een interieur in eenvoudige materialen, natuurlijke kleuren, sober en ongedwongen bij elkaar geplaatst, vormt een permanente uitnodiging tot onthecht leven met de blik voortdurend naar buiten gericht. Het brengt veel rust niet voor een keuzestress te moeten staan om een kleine garderobe over te houden in de slaapkamer waar voor de rest de stam van de boom voor het raam een grote dosis gezonde boslucht binnen brengt en met zijn majestueuze gestalte aan het principe ‘bosbaden’ directe vertaling geeft.

Verwarmen gebeurt met een kachel en doet het levensritme vertragen omdat het je aanzet om op gezette tijdstippen ‘mindful’ met het aanmaken van het vuur dient bezig te zijn en dit een vervullende activiteit op zichzelf vormt. Het eten kan trouwens op die kachel warm gehouden worden en alle vormen van stralingen die anders bij het opwarmen in de microwave opduiken en schadelijk zijn voor de gezondheid, zijn hier niet van toepassing. Het ontbreken van een tv nodigt ’s avonds uit om boeken te lezen, op het terras te mijmeren of een wandeling te doen die de nachtrust bevordert. Zintuigen worden weer aangescherpt en diepere gevoelens worden terug wakker binnen in onszelf. De ideale remedie tegen vervlakking en rusteloosheid.

Natuurlijke flow in je leven quote Bloom web
Natuurlijke flow in je leven voeding Bloom web

Een natuurlijke flow kan je ook binnen halen in je dagelijkse voedingspatroon. Door voor zuiver en onbewerkt voedsel recht uit de natuur te kiezen krijgen onze cellen de juiste vitamines, mineralen en bouwstoffen om aan de gang te blijven. Het lichaam ervaart minder stress en krijgt meer constante energie. Hierdoor heeft het lichaam ook meer kracht om ’s avonds in slaap te geraken en fit op te staan. Dit levert meer optimisme op en veel meer levensvreugde. De natuur geeft ons het hele jaar door voedsel dat volgens het ritme van de seizoen op ons bord terechtkomt zodat er altijd wel iets is dat we kunnen eten zonder naar geraffineerde en bewerkte voeding te moeten grijpen.

Let’s go back to our natural flow

Leven volgens een ‘natural flow’ levert grote voordelen op voor gezondheid en algemeen welbevinden. Het betekent ook dat de ‘toevalligheden en onvoorspelbaarheden die het leven met zich meebrengt, gemakkelijker kunnen omarmd worden en dat men er niet bang voor hoeft te zijn. Dit bezorgt ons een sterke mindset en stabiliteit in ons denken en handelen wat nooit op eenzelfde manier met enkel rationele training kan bereikt worden. Het is misschien een uitdaging om in deze stressvolle tijd terug te keren naar het ‘less is more’ principe. Met minder méér doen dus. In verstilling en vertraging gaan: ons geluksgevoel zal er enorm door stijgen. Weer meer aandacht hebben voor de ‘natuurlijke flow’ van het leven: een aanrader!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom