Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Geniet van de rust en inspiratie die een tuin je kan bieden

Huis & Thuis
Gastschrijver
10/05/2024
Geniet van de rust en inspiratie die een tuin je kan bieden

Neem op mooie lente- en zomerdagen eens wat vaker een moment voor jezelf in de tuin, door te genieten van het leven dat je hier vindt. De bijen, wespen, spinnen en bijvoorbeeld lieveheersbeestjes zijn voortdurend aan het werk om jou van een kleurrijke border te voorzien. Het inspireert en biedt rust, daar je even niet de tijd hebt om te piekeren over zaken die minder goed lopen in het gezinsleven of op het werk. Vergelijk het effect van een dergelijk moment met het maken van een wandeling of een uurtje sporten. Na een koffiepauze in de tuin, een moment voor jezelf, heb je hernieuwde energie om je werk verder op te pakken.

Vanzelfsprekend is het niet dat een tuin je de gewenste rust en inspiratie biedt. Overweeg bijvoorbeeld een terrasoverkapping kopen, zodat je ook bij wat minder goed weer buiten kunt zitten. De overkapping houdt daarbij de warmte vast overdag, zodat je ook laat op de avond nog van je tuin kunt genieten op zomerdagen. Naast een beschutte plek is het belangrijk een tuin van voldoende groen te voorzien. In dit artikel lees je er meer over

Kies voor een veranda met glazen dak tegen je woning aan

Terrasoverkappingen zijn er in tal van verschillende soorten en modellen. Kijk eens naar een veranda, die als constructie tegen je woning aan kan worden geplaatst. Bij de keuze voor een veranda kun je deze aan alle kanten afsluitbaar maken. Een alternatief is een volledig open voor- en zijkant. Door voor een glazen overkapping te kiezen voorkom je dat een veranda veel licht wegneemt uit een woon- of bijvoorbeeld eetkamer. Iets dat je wilt voorkomen.

Realiseer dit voorjaar een aantal borders in de tuin

Trek het leven naar je tuin toe, door deze van een aantal extra borders te voorzien. De borders vul je met verschillende kruipers, klimplanten en bijvoorbeeld heesters. Het realiseren van een border hoef je niet over te laten aan een hovenier; je kunt dit zelf! Op het internet vind je complete stappenplannen, waarin wordt uitgelegd hoe je van losse stapelblokken een complete plantenbak maakt.

Daarbij vind je online veel informatie over de periode waarin planten in bloei staan. Kijk hierbij ook naar de winterhardheid ervan. Heb je er een volgend jaar weer plezier van? In kleinere tuinen is het aan te raden om voor wintergroene opties te kiezen. Zo heeft de tuin ook in de wintermaanden kleur.

------

Dit artikel kwam tot stand met de inbreng van Tuin Maximaal.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

  • >

    8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • >

    toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • >

    EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • >

    kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • >

    unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom