Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Een zen interieur creëren? Gebruik deze 5 tips!

Huis & Thuis
Gastschrijver
16/03/2024
Een zen interieur creëren? Gebruik deze 5 tips!

Een opgeruimde en harmonieuze omgeving is de perfecte basis voor een ontspannen en vredig thuis, waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en volledig tot rust kunt komen. Als je wilt genieten van een zen omgeving, zijn hier vijf tips die je kunnen helpen om die op simpele wijze te creëren.

Werk kabels weg

Het is een detail dat vaak over het hoofd gezien wordt, maar niets verstoort de rust en harmonie van een zen interieur meer dan lelijke, loshangende kabels. Gebruik daarom een stekkerdoos om kabels netjes weg te werken en te organiseren. Met een stekkerdoos met meerdere stopcontacten en kabelmanagementfuncties kun je simpel kabels wegwerken. Dit is een handige oplossing om al die vervelende snoeren uit het zicht te houden en een opgeruimde en serene omgeving te behouden.

Ga voor minimalistisch design

Less is more als het gaat om een zen interieur. Kies dus voor een minimalistisch design met strakke lijnen, ingetogen kleuren en eenvoudige vormen. Gebruik bijvoorbeeld een Bachmann stekkerblok om snoeren weg te werken, verwijder overbodige decoraties en laat ruimtes open en luchtig aanvoelen. Kasten met deurtjes kunnen hierbij ook helpen. Wanneer je je spullen aan het zicht onttrekt, zorgt dit voor een strakke uitstraling. Tegelijkertijd heb je zo al je belangrijke spullen wel bij de hand en dat is wel zo praktisch.

Gebruik natuurlijke elementen

Breng de natuur naar binnen door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals hout, steen en bamboe. Deze materialen dragen bij aan een gevoel van verbondenheid met de natuur en zorgen voor een rustgevende sfeer in huis. Ook planten horen hierbij. Bijvoorbeeld in de woonkamer, waar ze bijdragen aan een serene sfeer. Tropische, groene planten geven je badkamer de uitstraling van een rustgevende spa. En wist je dat je in een ruimte met planten tot wel 60 procent minder bacteriën in de lucht hebt dan in kamers waar geen planten staan? Planten dragen dus niet alleen bij aan het zen interieur, maar ook aan een gezonde leefomgeving.

Kies rustgevende kleuren

Let ook op het kleurgebruik in de ruimte waar je een zen interieur wilt creëren. Kies voor kalmerende kleuren zoals zachte tinten van wit, beige, grijs en groen. Deze kleuren helpen om een gevoel van rust en sereniteit te creëren en zorgen voor een harmonieuze uitstraling in elke ruimte. Overigens wordt nog weleens gedacht dat je voor een zen uitstraling het beste alle wanden wit kunt schilderen. Wit oogt inderdaad rustig, maar zorgt niet altijd voor meer sfeer. Wil je toch wit? Kies dan een mooie off white kleur, voor een rustige maar sfeervolle uitstraling.

Creëer diffuus licht

Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van een zen interieur. Gebruik zachte, diffuse verlichting om scherpe schaduwen te vermijden en een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Overweeg ook het gebruik van dimmers op lampen, zodat je de hoeveelheid licht makkelijk kunt aanpassen. Ook kaarsen passen mooi in een zen interieur, doordat ze zorgen voor een extra vleugje rust en gezelligheid. Door al deze tips toe te passen, kun je eenvoudig een zen interieur creëren dat een gevoel van rust en sereniteit uitstraalt.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Karen Geens raakt gevoelige snaar met debuut ‘Lief voor mezelf’

Mijn eerste boek 'Lief voor mezelf - Op zoek naar fysieke en mentale balans' werd dit jaar…

Lees meer
Astrologie

Nieuwe Maan in Waterman • 9 februari 2024 • Stap in je kracht

Op vrijdag 9 februari 2024 om 23u59 staat de Nieuwe Maan in het luchtteken Waterman. Een bijzonder…

Lees meer
Spiritualiteit

De transitie naar het Watermantijdperk: resoneren op de nieuwe energie is allesbehalve vanzelfsprekend

Als Bloom’er weet je natuurlijk dat we ons momenteel in een heuse transitie bevinden. De overgang…

Lees meer
Preorder | Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom