26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Vanuit het hart leven: hoe doe je dat?

Gelukkig Leven
André Hazekamp
22/02/2023
Vanuit het hart leven: hoe doe je dat?

In het moment leven vol passie en vuur, genieten van elke nieuwe dag en voor barsten van de energie? Klinkt als een droom, maar toch is het haalbaar. André Hazenkamp, lifecoach & spiritueel healer, deelt zijn tips & tricks.

Vandaag hoorde ik het weer: ‘je leeft maar één keer’ (dus die extra wafel kan geen kwaad).
Maar is dat het dan? Is dat leven vanuit je hart?
Al op jonge leeftijd worden we geïndoctrineerd met gedragingen die we kopiëren en overtuigingen die we overnemen. Gedurende het leven ontwikkel je je eigen overlevingsstrategie, maar er blijft geen ruimte over om daadwerkelijk te luisteren naar je hart. Een leven zonder een greintje opwinding of een vleugje spanning is het resultaat. Toch weet je diep vanbinnen dat er meer is in het leven. Zo heb ook jij waarschijnlijk fantastische mogelijkheden en mysterieuze signalen ontvangen om je leven over een andere boeg te gooien. Maar hoe herken je deze signalen en mogelijkheden? En hoe weet je of je hierop mag vertrouwen?

Je hart als gids

”Als je een enorme joy voelt vanuit je diepste zijn, dan weet je dat je hart spreekt.”

Je hart speelt hierin een cruciale rol. Het hart maakt ons bewust van anderen, verbindt ons met de wereld om ons heen. Beperkende overtuigingen vertroebelen echter je hartenwensen. De twijfel slaat toe, angst borrelt op en wat-als-vragen vullen je gedachten. Juist op die momenten dien je goed bewust te zijn van wat je hart eigenlijk wil, wat jij diep van binnen wil.

Gebruik jouw ruimte om jezelf te ontplooien. Ontdek je zielenpad en volg je hartenwens. Als je een enorme joy voelt vanuit je diepste zijn, dan weet je dat je hart spreekt. Hoewel kortstondige pleziertjes zoals online shopping, netflix bingen en social media verslavend werken, haal je pas echt een kick uit jezelf kennen en weten wat je wil bereiken. Je hebt waarschijnlijk zelfs al momenten gekend waarbij je uit een onzichtbare drive gewoonweg wist wat je moest doen. Zulke ingevingen doen je energie stromen en geven je een ongekend positief gevoel.

Zoals we allemaal weten kan angst beperkend werken. Angst om die ene stap te zetten, om gezien te worden en om beoordeeld te worden. Hooggevoelige mensen (hsp’ers) beseffen hoe belangrijk het is om hun hart te volgen en er vooral naar te luisteren. Als je naar je hart luistert, ervaar je rust en ruimte. Wie dat echter niet doet, kan overprikkeld raken.

Ruimte hebben en nemen is van wezenlijk belang. Het stelt je makkelijker in staat om in contact met jezelf en je diepste drijfveren te komen. Je hebt meer ruimte om te ademen en creëert een verbondenheid met je hogere zelf, de doelen van je ziel.

Oefening: luisteren naar je hart

  • Schrijf de zaken op waar je als kind graag aan dacht. Zaken waar je enthousiast van werd of waar je jezelf uren in kon verliezen. Ga voor jezelf na of dit nog steeds zaken zijn die je wil hebben, bereiken of uitvoeren. Mogelijks geef je hiermee je spirituele ontwikkeling ook een boost!
  • Neem – op het einde van een doodnormale dag – eens rustig de tijd om na te gaan welke signalen jij die dag ontvangen hebt. Dit kun je ook enkele dagen tot weken volhouden, zo kun je een patroon in signalen ontdekken. Een signaal kan bijvoorbeeld een boek zijn waar je oog op valt, cijfers die terugkomen. Let ook op wanneer je die signalen ontvangt. Tijdens een activiteit waar jij veel plezier aan beleeft of juist niet.
  • Verdiep je in hartcoherentie. Kom op één lijn met je hart. Via een rustige, diepe ademhaling die je meevoert naar een zacht en licht natuurlijk gevoel van evenwicht. Komen er allerlei gedachten op, laat ze als wolken aan de hemel verder trekken. Stel je voor dat je door je hart ademhaalt, en dat je zuurstof inademt en afvalstoffen uitademt. Maak vervolgens contact met het gevoel van warmte of ruimte dat in je borst opkomt. Wanneer je bewust wordt van een hogere hartcoherentie, dan komen dingen makkelijker op het pad, die jij graag bewandelt. Waar jij voelt, dat jij daar thuis hoort. Alles is meer op één lijn.

De levensstappen waar jij het meeste baat bij zult hebben, zijn teven de stappen die je vragen een barrière te doorbreken. Angst, onzekerheden en de mening van buitenstaanders kunnen een drempel opwerpen. Toch zal je voor je moed beloond worden. Je zult merken dat er een wereld voor je opengaat. Een wereld die beter bij je past. Zo kunnen er mogelijkheden op je pad komen die je verder helpen en gelijkgezinden die je kunnen bijstaan in je ontwikkelingsproces.

Wie niet waagt, die niet wint.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Meditatie

Meditatief oefenen kan leiden tot meditatie

Het meditatief oefenen is een beweging naar het onbekende en vooral het loslaten van de controle.…

Lees meer
Astrologie

De dood van Aleksej Navalny: analyse van zijn geboortehoroscoop en solaar

De Russische oppositieleider, advocaat en anti-corruptie-activist Aleksej Navalny (4 juni 1976 – 16…

Lees meer
Inspiratie

Yulenachten

Het einde van het jaar nadert. Traditiegetrouw draait de eindejaarsperiode steevast om het…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom