Home

Overige

Mijn account

Spirituele Bloom Fairs najaar 2023
24 september 2023 • De Qubus • Oudenaarde
Koop tickets >

Start de dag met een frisse blik

Gelukkig Leven
Bloom
20/10/2022
Start de dag met een frisse blik

Naast die uitzonderlijke heldere Indian Summer dagen ziet onze herfst er vooral zo uit: donkere ochtenden, koude wind en sombere dagen. Fleur jezelf op en start elke dag met een motiverend en rustgevend ochtendritueel. Voor je het weet spring je elke dag uit bed en zing je luid: pluk de dag!

Trek naar buiten

Het liefst blijven we heel de herfst en winter heerlijk opgekruld in de zetel liggen met een dekentje en warme chocomelk. Maar om de herfstblues tegen te gaan, is het best om net wel even naar buiten te trekken. Haal een frisse lucht als je naar je werk wandelt, of drink je kopje douwe egberts op het terras in de ochtendzon. Geen grote natuurfan? Of voelt het wat onwennig om weer eens alleen in het park te gaan wandelen? Combineer dan het aangename aan het nuttige en ga ‘s ochtends bijvoorbeeld om wat vers fruit in de buurtwinkel of haal een koffie bij de bakker. Ook kan je buiten gaan joggen, of in je tuin wat stretchoefeningen doen. Belangrijk hierbij is dat je rekent op een 10 à 20 minuutjes in de ochtend en iets kiest dat je graag doet. Nieuwe gewoontes zijn namelijk pas duurzaam als ze niet veel tijd kosten en wanneer je ze als iets positief ervaart.

Zorg voor structuur met een ochtendritueel

Een rustig ochtendritueel hangt natuurlijk samen met een vast slaappatroon. Zorg dat je niet langer slaapt dan nodig en kies voor een vast slaapritme waarbij je rond dezelfde tijd gaat slapen en opstaat. Om opgewekter wakker te worden, kan je je gordijnen open laten of een wake-up light gebruiken. Naast een vast slaapritme, zorgt een gestructureerd ochtendritueel ook voor de motivatie om werkelijk op te staan. We zien jou wel, jij snoozer ;-)

Iedereen blijft natuurlijk liever wat langer liggen. Maar als er een heerlijk koffietje lavazza op je staat te wachten, of er een interessant boek klaar ligt, zal je gemotiveerder zijn om op te staan. Bouw een ochtendritueel op waarin je even buiten bent, wat beweegt, rustig en voedzaam ontbijt en langzaam wakker wordt met een boek of leuke blogpost. Spring in de douche, verzorg je lichaam met helende olie et voila: helemaal klaar voor de dag! Leg vooral de social media even weg en kies voor prikkels die je energie geven, niet nemen. Want: soms is vandaag eens traag. Inspiratie nodig? Wij geven je met plezier elke dag een horoscoop of leuk nieuwsartikel mee om de dag te starten.

Zoek vrolijkheid op

We geven het toe, misschien waren we zelf te zwartgallig toen we zeiden dat de herfst vooral uit donkere ochtenden, koude wind en sombere dagen bestaat. We hoeven je al lang niet meer te vertellen dat wanneer je deze gedachten manifesteert, de herfst een extra donker seizoen zal zijn. Zoek daarom vrolijkheid op in de kleine dingen en koester momenten van positiviteit, licht en dankbaarheid. Denk aan een vrolijke paraplu in de kleuren van de regenboog op een regenachtige dag, een goeiemorgen van een buurman, een heerlijk zelfgemaakt wafeltje bij de lunch of een ontspannende film waarbij je kan lachen tot je buik pijn doet. Ook in de herfst vind je momenten van dromen en vreugde, en kan je zelf het lichtje in de duisternis zijn - letterlijk en figuurlijk!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

Kruidenthee voor het najaar: drie magische kruidenmengsels voor lichaam en geest

Het najaar is aangebroken, de herfst is in het land. Elke seizoensverandering heeft invloed op ons.…

Lees meer
Astrologie

Donald Trump: het enfant terrible van de westerse politiek

Maandag 03 april 2023 verscheen de voormalige Amerikaanse president Donald Trump voor de rechtbank…

Lees meer
Astrologie

Retrograde planeten 2023

In dit artikel vind je een praktisch overzicht van alle planeten én de periode waarin ze in 2023…

Lees meer
Bloom 7 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom